QUOTE(gab1 @ 2009 05 18, 15:46)
Sveikos
QUOTE(Ulitka @ 2009 05 14, 11:45)
Nu negaliu nepagirt.. Tiek tortų tiek visų kitų gardumynų grožis nepakartojamas
Skanumas tikriausiai irgi
Aciu labai.Aciu.
Man Mini Maxai
.Plaunu rankom) nes neturiu indaploves.
Papildyta:
QUOTE(simoselis @ 2009 05 18, 20:43)
Mergaites, o kaip jus ta gira darot?
Naminė duonos gira
100 gr. cukraus
100 gr. skrudintos juodos duonos
2 š. kmynų sėklų
Džiovintų obuolių ir razinų
10 gr. mielių (šviežių)
2,5 l. virinto vandens
Į dubenį sudėti duoną, cukrų, kmynus ir džiovintus vaisius, viską užpilti verdančiu vandeniu. Palaikyti kol atvės iki kūno temperatūros. Mieles ištrinti su cukrumi ir šlakeliu vandens. Supilti į dubenį, uždengti sandariu dangčiu. Laukti kol nušaus, vėl uždengti. Kai nušaus antrą kartą, nukošti, išpilstyti į butelius ir padėti į šaldytuvą.Į tuperware gertuves pilti nepatarčiau, nes šaldytuve nušaus.
Kai atvės, galima gerti.Skanaus.
Vietoj obuoliu galima naudoti ir uogas ar kokius kitus dziovintus bei sviezius vaisius. Savaitgali nebeturejau dziovintu obuoliu, dariau su abrikosais. Tik siulyciau naudoti kuo juodesne duona ir gerai apskrtudinti orkaiteje. Tada gira bus tamsesne ir skanesne. Bet is bedos tinka bet kokia likusi duona, ne batonas