Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking - 16 tema

QUOTE(Scrap8 @ 2009 07 02, 21:55)
tai kas tada vellum?...kalkinis popierius? bet jei kalkinis popierius tai turi juodą kalkę turėti kad apvedžiojus pieštuku kopijuotum dizainą?

Hm... nu mano anglu kalbos zinios nera ispudingos doh.gif , bet manau vellum popieriu butu galima vaskiniu popieriu pavadinti g.gif Nors vertimas sako, kad tai galetu buti ir kalkinis, bet kalkini suprantu kaip toki, per kuri perkeliam piesini tarkim. Tai vellum (kiek man teko ciupineti) tiktu vadinti vaskiniu, mano (ne)ekspertine nuomone g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
vellum galetu but ir taip vadinamas sviestinis popierius .......mano nuomone tai ne tas pats kas kalkinis smile.gif
Atsakyti
user posted image
vaškinis/sviestinis popierius yra vellum? g.gif bet juk vaško vellum nėra ax.gif
Va pas mane vaškinis popierius/wax paper virtuvėj sumuštiniam vyniot; vellum neturi šio vaško blizgesio.
Kur lietuvių k. komisija g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 02 liepos 2009 - 21:08
va cia toki vertima duoda alkonas
vellum [‹vel…m] n

1 velenas (plonas pergamentas)

2 veleninis popierius (t. p. vellum paper)

3 kalkė, vaškinis popierius

o man dar labai idomu kaip vadinasi popierius kuris daznai buna atviruku,kuriuos tarkim siuncia firma,viduje g.gif Jie ten ant to popieriaus atspauzdina kompu teksta ir ideda i vidu.Kad ne kalkinis tai tikrai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 07 02, 14:11)
va cia toki vertima duoda alkonas
vellum [‹vel…m] n

1 velenas (plonas pergamentas)

2 veleninis popierius (t. p. vellum paper)

3 kalkė, vaškinis popierius

o man dar labai idomu kaip vadinasi popierius kuris daznai buna atviruku,kuriuos tarkim siuncia firma,viduje g.gif Jie ten ant to popieriaus atspauzdina kompu teksta ir ideda i vidu.Kad ne kalkinis tai tikrai unsure.gif

įmesk pavyz. tai gal ten koks raštuotas velenas?
Atsakyti
Man verčia kaip pergamentinį popierių, o pergamentinis čia: http://www.keke.lt/i...id=471&pr=33358
Atsakyti
QUOTE(Scrap8 @ 2009 07 02, 23:13)
įmesk pavyz. tai gal ten koks raštuotas velenas?

scrapuke,neturiu nei vienos atvirutes su tuo popierium doh.gif o paieska per googla ir negaliu pasinaudot nes nezinau kaip vadinasi.......Rytoj zygiuosiu i dailininku parduotuvele,jie to popieriaus turi ir ,berods, ivairiu spalvu,tai pagriebsiu koki viena parodymui ir dar paklausiu pardavejos,gal zinos kaip vadinasi blush2.gif
Atsakyti
vellum - kalkinis popierius - tai skaidri matinė celiuliozinė kalkė.
user posted image

Parchment paper - pergamentinis popierius - tai baltas tvirtas, celiuliozės pagrindu pagamintas, riebalams ir drėgmei atsparus popierius, naudojamas maisto pramonės produktų pakavimui

Parchment - Pergamentas - gaminamas pagal specialią technologiją: nuo odos pašalinami plaukai, ji apdorojama gesintomis kalkėmis, ištempiama ant medinio rėmo ir išdžiovinama. Pergamentas yra tvirtesnis, atsparesnis, nesenstantis, o ant jo parašytas dokumentas atrodo puošniai ir solidžiai

kopijavimo kalke
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miglota: 03 liepos 2009 - 00:11
Miglota dėkui tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif mane vis painiodavo šie popieriai...vėliau įkelsiu į SB-žodynėlį
Šiandien atlikau grandiozinį darbą...progresas thumbup.gif fotkinau visą procesą vidurnaktį....su ISO 1600 netgi blink.gif kadangi dienos šviesoj niekad negalėčiau tai įvekti (mano chuliganai SB kambarį nusiaubtų)...matau jau pabaigą šio projekto...už kelių dienelių jau galėsiu jum pristatyt thumbup.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scrap8: 03 liepos 2009 - 07:36
Na,sveikos gyvos. da da dadam. priiminekite naujoka,taip sakant lotuliukas.gif Pristatau savo pirmaji "kudikeli",taip kad prasau labai jau arsiai kritikuot nereikia (nes bijau,kad atsoks noras ir uzsidegimas toliau dirbti lotuliukas.gif doh.gif )Aisku iki tobulumo gal toli,bet paciai patinka tongue.gif ir darbo ideta daug.kol isstenejau, jau galvojau neuzbaigsiu. Planavau konkursiniam pridavinet,bet kad kaip ir a Lua apsilochinau su terminu.nieko.baika irnesakyk.gif svarbu - uzbaigiau karsta.gif Na,bet ka as cia kalbu...va,dabokit. (i foto kokybe prasom nekreipt demesio,nigaliu niekaip normaliai nufotografuot,vis kreivai,sleivai blush2.gif )
user posted image
Apie technika tai cia ner ka daug kalbet -peiliuku+manikiurines zirklutem ispjaustytas "karpinys", sagos - pacios keptos, raides - rubonai. tiek.trumpai ir aiskiai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasara gimusi: 03 liepos 2009 - 14:42
Vasara gimusi man labai patiko tavo darbukas ir paukščiukas taip linksmai ant nosytės tupi lotuliukas.gif
Atsakyti
Vasara, man labai patinka wub.gif
Atsakyti