Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamyčių plepaliukai :)

QUOTE(kruopa perline @ 2009 05 26, 12:46)
tai va istorija tokia, kad mes gydemes vandene nuo 4men ir taip augome toliau, kas men vaziuojame pas neurologus ir neurohirurgus, paskutini karta mus apziureja jie sako jums vandene kaip ir sustojo progresavus, bet del visu fiziniu duomenu jums yra CP horma, todel nusistatyti reikia neigaluma.
Mes raidos klynika lankome nuo 8men, ten mus apziurejo visi spec., ir sake kaip ir atsiliekame, bet tik fizinis, jokiu kitokiu, bet sunus dirba su abiejom kojom ir su abiem rankom, na jei labai norint galima sakyti, kad desine aktyvesne,  doh.gif
mankstas ir masazus daromes nuo 4men , ispradziu dareme po 12 i men, poto nusprende kineze  nedaryti pertraukos ir daro po du kartus i sav ji, mes su vyru kasdien po kelis kartus, ji pas mus i namus atvaziuoja dar ir kitam dvyniui padaro  lankome baseina du kartus per sav.

nu tai sportuojat jūs nemažai, masažai gerai, bet ir mankštų reikia raumenukam stiprint.
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 05 26, 14:19)
nu tai sportuojat jūs nemažai, masažai gerai, bet ir mankštų reikia raumenukam stiprint.

na ji mums ir manksta ir masazus daro, kineze sako , kad pas ji raumenynas l.silpnas, nes augame per greitai, tai ir zinok doh.gif , jokio raumenu isitempimo,ti dabar pradejo priesintis, sako "uzpakalis atsirado lotuliukas.gif nes pimai ji mankstinti reikejo per dideles asaras dabar jau jis ir pats nori kai ka daryti g.gif , mums neuro sake nesedes o jau ka ir kalbeti apie vaiksciojima, na mes sedime ir jau pastovime, as jais iskarto nepatikejau tai jie gal mane taip sakydami supurtyti norejo.,ir dabar tikiu kad viskas bus thumbup.gif , tik savo laiku, na ne pagal vadoveli mirksiukas.gif
Atsakyti
Kruopa, džiugu, kad gerėja, aš ir kupina vilčių, kad viskas susitvarkys, ne pagal grafiką nustatytą daktarų, bet taip, kaip mažei reikės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2009 05 26, 10:07)
Labas rytas, nėr nuotaikos rašyti..vakar buvome pas neuro, jau nustatė tikslesnę diagnozę CP...spazminė kvadriplegija sad.gif Viešpatie, kaip baisu ant svieto gyventi  verysad.gif  verysad.gif
Ernesta, baliauninke tu mūsų, įkvėpėja linksmoji smile.gif  4u.gif

pas maniske,taippat spazmine kvadriplegija. bet raumenu tonusas kinta nuo kuno padeties ir emociju. kai migle buvo mazute,taip pat nelaike zaisliuku,net nieko neliete. o kojytem labai intensyviai spardesi. netgi ir dabar guledama katutes ploja ir spardosi thumbup.gif o kiek jums metuku?
Atsakyti
QUOTE(kruopa perline @ 2009 05 26, 13:30)
na ji mums ir manksta ir masazus daro, kineze sako , kad pas ji raumenynas l.silpnas, nes augame per greitai, tai ir zinok doh.gif , jokio raumenu isitempimo,ti dabar pradejo priesintis,  sako "uzpakalis atsirado lotuliukas.gif nes pimai ji mankstinti reikejo per dideles asaras dabar jau jis ir pats nori kai ka daryti g.gif , mums neuro sake nesedes o jau ka ir kalbeti apie vaiksciojima, na mes sedime ir jau pastovime, as jais iskarto nepatikejau tai jie gal mane taip sakydami supurtyti norejo.,ir dabar tikiu kad viskas bus thumbup.gif , tik savo laiku, na ne pagal vadoveli mirksiukas.gif

nu maniškis irgi buvo stambus, 1m. svėrė 14kg ax.gif , tai panašiai ir jūs, ir man sakydavo, kad dėl svorio viskas, bet dabar ištyso išaugo ir viskas gerai. Ateina laikas ir vaikas pradeda viską daryt, aišku, kažkiek trukdo ir tas paralyžius, bet manau, viskam savas laikas.
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 05 26, 18:31)
nu maniškis irgi buvo stambus, 1m. svėrė 14kg  ax.gif , tai panašiai ir jūs, ir man sakydavo, kad dėl svorio viskas, bet dabar ištyso išaugo ir viskas gerai. Ateina laikas ir vaikas pradeda viską daryt, aišku, kažkiek trukdo ir tas paralyžius, bet manau, viskam savas laikas.

na mano kaip tik ne stambus mes l.proporcingai augame viskas normose,pagal lenteles ir netik.. tiesiog sako kad esame l.auksti pagal amziu, o tas paralyzius jums kaip trukde gyvent, nes as arba jo nematau arba as jau kvaila visai doh.gif , juk turi kokios nors kuno dalies nejudinti, o mes viska judiname, tik tiesiog dar nepastovi pats ,neatsiseda pats, jis man toks kaip po dideles ligos kokios nusilpe raumenys butu blush2.gif juk turi matytis kad rankyte ar kojites jis nejaustu, na taip ji dabar pastacius jis nebando eiti tik kojas kilnoja ,bet stovi vietoje 4u.gif
Atsakyti
Jolita, mano dukrai greit 9 mėnesiai. O tavoji tik guli, ar gali sėdėti ir pan? Kaip jos psichinė raida? Taip, žaislų neima, įdedi ir meta, jei supyksta, visa įsitempia, jei gera nuotaika, visa laisva smile.gif bet juk ir suaugusio žmogaus kūno tonusas priklauso nuo nuotaikų.
Atsakyti
QUOTE(kruopa perline @ 2009 05 26, 19:10)
na mano kaip tik ne stambus mes l.proporcingai augame viskas normose,pagal lenteles ir netik.. tiesiog sako kad esame l.auksti pagal amziu, o tas paralyzius jums kaip trukde gyvent, nes as arba jo nematau arba as jau kvaila visai doh.gif , juk turi kokios nors kuno dalies nejudinti, o mes viska judiname, tik tiesiog dar nepastovi pats ,neatsiseda pats, jis man toks kaip po dideles ligos kokios nusilpe raumenys butu blush2.gif juk turi matytis kad rankyte ar kojites jis nejaustu, na taip ji dabar pastacius jis nebando eiti tik kojas kilnoja ,bet stovi vietoje 4u.gif

Mūsų kairės pusės CP, tai pėdutė šiek tiek ištiesta, virš kulniuko matosi raukšlė papildoma, palyginus su kita koja. Dabar jau kai eina, šiek tiek suka pėdutę į išorę, kol nevaikščiojo, beveik nesimatė. O su rankyte, mačiau, nuo kelių mėn., nesiekė žaisliuko, dažniausiai sugniaužtas kumštukas būdavo, sunkiai atlenkdavau jam pirštukus. Kai ropodavo, ta rankyte remdavosi į žemę kumščiu, o ne plaštaka. Vėliau išryškėjo spazmai per alkūnę ir iš peties. Ir dabar jis kairės rankos neiškelia taip aukštai kaip dešinės. Bet dabar jau ženkliai pagerėję mum, beveik nesimato, kad rankytė kitaip dirba, nebent kas žino, tai pastebi.
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2009 05 26, 19:45)
Jolita, mano dukrai greit 9 mėnesiai. O tavoji tik guli, ar gali sėdėti ir pan? Kaip jos psichinė raida? Taip, žaislų neima, įdedi ir meta, jei supyksta, visa įsitempia, jei gera nuotaika, visa laisva smile.gif bet juk ir suaugusio žmogaus kūno tonusas priklauso nuo nuotaikų.

ji sedi specialiam vezime,,mike,, ten su staliuku tokiu. jai ten labai patinka. prsdejo geriau galva laikyti. ir nugaryte tiesesne pasidare. miglute pradejo i kaire ranka imti lengvus daikciukus gal kokiu 2m. dabar jau moka is bliudelio isimti kastonus ir man i ranka deda.
o migle isitempia,kai ir issigasta,supyksta,arba labai dziaugias. kai guli rami,tai atsipalaiduoja.
Atsakyti
o Miglutė orientuojasi erdvėje, bendrauja, kalba kažkiek? tiesa, epilepsiją turi? nes rašo, kad dažna liga sad.gif prie tokios diagnozės...pastebėjau, kad ir Andrėjos kairė geriau dirba nei dešinė...
Atsakyti
Labas rytas,

nelabai labas tiksliau, prastai miegojom smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2009 05 26, 22:58)
o Miglutė orientuojasi erdvėje, bendrauja, kalba kažkiek? tiesa, epilepsiją turi? nes rašo, kad dažna liga sad.gif prie tokios diagnozės...pastebėjau, kad ir Andrėjos kairė geriau dirba nei dešinė...

erdvej tai orentuojasi,pazysta savus. bet va nekalba nieko. bet jau su rankyte rodo nuotraukose. ar gerti nori ar valgyti.
epilepsijos neturime schmoll.gif bet zinau jog prie tokios negalios tai dazna liga.
o pas miglute taip pat kaire puse stipresne. ir ant kaires kojos pagrinde stovi. ir kaire ranka ,darbininke smile.gif o nuo ko pas jus cp.?
Atsakyti