Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamyčių plepaliukai :)

QUOTE(Medute28 @ 2009 06 02, 13:33)
Ernesta, o tau ir spazminė kvadriplegija??? matai, Andrėja turi bėdų su psichiniu vystymusi, vis tiek atsilieka...turi nemažai dar naujagimio refleksų sad.gif aš ir tikiu, kad mano dukra bus sveika smile.gif

o kaip jus tai nustatete,kad turi ir kitu sutrikimu, jei per sunku kalbeti, tai tiesiog tiekto, bet man labai idomu, nes mus irgi tikrino raidos centre, bet g.gif
Ji juk tokia maza, tikekit, bus viskas ok, kitaip bus labai sunku eiti pirmyn, dziaugtis mazais dideliais dalykais, tikejimas labai padeda, tai tam tikra prasme investicija 4u.gif o cia Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2009 06 02, 13:45)
gal man galite papsakoti apie naujagimio tuos releksus ,pas mus yra moro 1 faze padu ir delnu griebimo refleksas ,padidejes raumenu tonusas koju,iskelti sausgysliniai refleksai  g.gif  nu man nelabai ka tai sako  g.gif

DGNZ.Fizeologines raidos sutrikimas .Rizika CP

nelabai ir aš suprantu, kur naujagimio, o kur jau ne..moro fazė tai kai virpa pasmakrė, rankutės, kojytės gali virpėti, griebimo refleksas ir yra naujagimystės, nes kūdikis griebia viską, kas jam duodama, o dabar, kai vaikas paaugęs, turi jau kitaip imti duodamą daiktą. Raumenų tonusas, sausgysliniai refleksai ir yra prie tonuso. Įtemptos rankos ir kojos gali būti. Pas mus kojose hipotonusas-žemas, rankose hiper, nugaros hipo-žemas...fiziologinė raida-tai atsilieka fiziniai gebėjimai-nelaiko galvos, nemėgina sėstis, nėra rankose atramos, silpna nugara ir t.t... O kodėl tu neklausi? aš kai užduodu klausimų serijas, tai daktarė kaip per egzaminą atsakinėja biggrin.gif

QUOTE(kruopa perline @ 2009 06 02, 14:44)
o kaip jus tai nustatete,kad turi ir kitu sutrikimu, jei per sunku kalbeti, tai tiesiog tiekto, bet man labai idomu, nes mus irgi tikrino raidos centre, bet g.gif
Ji juk tokia maza, tikekit, bus viskas ok, kitaip bus labai sunku eiti pirmyn, dziaugtis mazais dideliais dalykais, tikejimas labai padeda, tai tam tikra prasme investicija 4u.gif o cia Jums 4u.gif

Kruopa, juk yra normatyvai, ką turi daryti vaikas tokio amžiaus. Na plius minus, bet yra grupė veiksmų, kuriuos jau turi daryti vaikas tam tikrame amžiuje. Pvz daug skiemenuoti, ropoti, sėdėti pats, stotis, stovėti kurį laiką ir pan. Mano vaikas nesėdi, nelaiko galvos, nekalbu apie kitus dalykus, kuriuos jau turėtų daryti. Ir kuo vyresnis vaikas, tuo lengviau yra įvertinti jo tiek psichinę, tiek fiziologinę raidą. Andrėja turi specifinį mišrų raidos sutrikimą.
ačiū už baliončiką ax.gif o čia jums 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
kūdikio raida

va įdomus psl
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2009 06 02, 11:33)
Ernesta, o tau ir spazminė kvadriplegija??? matai, Andrėja turi bėdų su psichiniu vystymusi, vis tiek atsilieka...turi nemažai dar naujagimio refleksų sad.gif aš ir tikiu, kad mano dukra bus sveika smile.gif
O tu iš tiesų esi gražuolė, tik tas vyrukas neteisingai išsireiškė-esi ne su negalia ir graži, o esi graži, ir negalios nesimato  mirksiukas.gif

Taip turiu ir šią formą, vat butent ji ir kelia didžiausiu problemų. Tie prakekti spazmukai ypač. Kaip esu nekart jau minėjus, kaip esu atsipalaidavusi tai ir gana greitai paeinu, laisviau viska darau, šneku laisvai be užsikirtimu, o tik biški ko susijaudinu, viskas. Vos žingsnį žengių, rankos sustengsta, vos iškalbu. O šiaip pas mane yra visų cerebrinio paralyžiaus formų mišinys, pagrindinė diagnozė ir vadinas apibendrintai "cerebralis infantilis - vaikų cerebrinis". Tik su psichinių vystimusi problemu neturėjau, o šiaip visais cerebrinio sunkumais "apdovanota", tik mankštų dėka viską susilengvinus. smile.gif
Buvau jau šiandien pas neurologę, tai dar vienas žingsniukas žengtas sanatorijos link. Dabar tik reik apsiskaičiuot kada geriausiai pas reabilitalogę nueit, paskui pas vidaus daktarę, kad pavyktu viska pratempt iki liepos 4d, bet padaryt ir taip kad iki liepos pabaigos jau gryžt iš sanatorijos. doh.gif
O negalia pas mane gerokai matos, nuotraukuose gal tik ne. lotuliukas.gif
GREK, taip vyrukams jau aš tokia esu žiauri. Čia mano buvusio vaikino palikimas, kad kolkas i jokius bernų vyliojimus nežiuriu rimtai. Pati tik labai mėgstu flirtuot, apsukt galvas. flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestytaaa @ 2009 06 02, 17:09)
GREK, taip vyrukams jau aš tokia esu žiauri. Čia mano buvusio vaikino palikimas, kad kolkas i jokius bernų vyliojimus nežiuriu rimtai. Pati tik labai mėgstu flirtuot, apsukt galvas.  flirt.gif

taip jiems ir reikia rolleyes.gif ech, nuimtų man kas kokią 10 metelių, oi duočiau ir aš garo lotuliukas.gif
Atsakyti
Ernesta, o jie nesuvaldomi, tie spazmai? kaip keista, kad smegenys negali suvaldyti tokių dalykų.. sad.gif va tau ir tobulas padaras-žmogus, nifiga jis netobulas !
Papildyta:
reikia būti dzindziuistei, kad visad išliktum ramus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 06 02, 16:19)
taip jiems ir reikia  rolleyes.gif ech, nuimtų man kas kokią 10 metelių, oi duočiau ir aš garo  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestytaaa @ 2009 06 02, 19:20)

mmmm,idomiai jus cia apie tuos spazmus. o tu kai pajauti juos,ar gali samoningai nusiraminti,kad jie isnyktu?
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2009 06 02, 16:30)
Ernesta, o jie nesuvaldomi, tie spazmai? kaip keista, kad smegenys negali suvaldyti tokių dalykų.. sad.gif va tau ir tobulas padaras-žmogus, nifiga jis netobulas !
Papildyta:
reikia būti dzindziuistei, kad visad išliktum ramus smile.gif

Tai va, reik atgamtinių gebėjimu nuolat išlikt ramiam, atsipalaidavusiam. doh.gif Šiaip truputi mažina spazmus ir pati mankšta, kvepavimo pratimai. Yra tokie vaistukai "Baclofenas" ramina spazmus. Va jogos pratimėliai kuriuos dabar darau žiuriu pradeda man po trupiniuka, bet kažkaip lengviau pernešt spazmukus, net gatvėj žiuriu imu kažkaip pradėt juos suvaldyt. Labai padeda raumenų tempimo pratimai. mirksiukas.gif
Joolita, kai užeina spazmukai suvaldyti labai sunku, nedarant mankštu - neįmanoma. Labai pasirodo svarbus spazmams nugalėti ir kvepavimo pratimėliai ir viso kūno ištempimo. Mane dabar kai dramos vadovas pamokino jogos pratimėlių, tikrai mažėja spazmukai. Nerealiai. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ernestytaaa: 02 birželio 2009 - 18:42
QUOTE(Ernestytaaa @ 2009 06 02, 19:32)
Tai va, reik atgamtinių gebėjimu nuolat išlikt ramiam, atsipalaidavusiam.  doh.gif Šiaip truputi mažina spazmus ir pati mankšta, kvepavimo pratimai. Yra tokie vaistukai "Baclofenas" ramina spazmus. Va jogos pratimėliai kuriuos dabar darau žiuriu pradeda man po trupiniuka, bet kažkaip lengviau pernešt spazmukus, net gatvėj žiuriu imu kažkaip pradėt juos suvaldyt. Labai padeda raumenų tempimo pratimai.  mirksiukas.gif
Joolita, kai užeina spazmukai suvaldyti labai sunku, nedarant mankštu - neįmanoma. Labai pasirodo svarbus spazmams nugalėti ir kvepavimo pratimėliai ir viso kūno ištempimo. Mane dabar kai dramos vadovas pamokino jogos pratimėlių, tikrai mažėja spazmukai. Nerealiai.  thumbup.gif

na matai,kai tu jau suvoki ir gali tai pati valdyti truputeli,tai lengviau. va baclofena migle irgi gere.
labai dziaugiuosi,nes migle jau moka suvalgyti i ranka ideta kokoruza. thumbup.gif tai dabar vis perku ir duodu. buna ivairiai,tai graziai suvalgo,tai visa isiterlioja biggrin.gif bet grazu ziureti,jog ji suvokia,kad i burna reikia deti,ir dar urzgia,kai baigiasi. idedu nauja,toliau kapoja thumbup.gif
Atsakyti
Kaip aš laukiu tos minutės, kada mano Andrėja supras, kad galima rankutėmis naudotis.....ji nesuvokia,kad jas turi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2009 06 02, 20:01)
Kaip aš laukiu tos minutės, kada mano Andrėja supras, kad galima rankutėmis naudotis.....ji nesuvokia,kad jas turi sad.gif

unsure.gif jau parašiau kitoj temoj apie tai.

Nu biškį be ryšio čia per dvi temas bėgiojam doh.gif
Atsakyti
aha biggrin.gif bet taip smagiau xixi
Atsakyti