QUOTE(Karusia @ 2010 01 07, 10:55)
ir daugiau nei pusė darželių jo nepaiso? ir dargi gimtadienius švenčia su sausainukais ir vaisiais?
...
O ko dabar puolate?
Aš tik konstatuoju faktą, kaip yra mano mažosios darželyje.
Gal tiems darželiams, kur statyti seniau ir neįrengtos valgyklos, yra nustatytos kitos higienos normos. Apie tai ir klauskite Higienos centre.
Aš tik matau, kas būna mūsų grupėje prieš tikrintojų "vizitą", ir su kai kuriais reikalavimais auklėtojos supažindina.
O kad dauguma nesilaiko - irgi faktas, nes - daug dalykų, kurių reikalauja, ugdymo įstaigos praktiškai įgyvendinti negali, kaip ir pvz. su grupės oro temperatūra.
O dėl gimtadienių - tai vienareikšmiškai - yra pažeidimas, bet auklėtojos atsiranda dviprasmiškoje situacijoje - ar neleisti vaikams per gimtadienio šventę smaguriauti (ir pyktis su tėvais), ar rizikuoti, kad kažkas apsirgs, pasiskūs ir jos bus nubaustos.
Man irgi nepatinka, kai mano vaikas valgo kažkieno atneštą neaiškios kilmės maistą, bet kalbantis ir derinantis su auklėtojomis, kitais tėvais - atrandi mažiausiai rizikingą kompromisą.
Bet - tikimybė apsirgti - vistiek lieka.
O dėl vaikų ir virusių kiekio grupėse - viskas labai reliatyvu.
Man kvailokai skamba, kai gripo epidemijos metu vaiko neveda į darželį, kad neužsikrėstų, bet su juo išmaišo visas parduotuves, pabuvoja Babilone (nes neturi su kuo vaiko palikti)... Rezultatas - vaikas mėnesį nėjo į darželį, bet "būdamas namie" apsikrėtė kiaulių gripu, pragulėjo dvi savaites ligoninėje su komplikacijomis.
Ir "kas galėtų paneigti", gal ėjęs į darželį ( ne laiką leidęs maximose) jis būtų neapsirgęs?
BET - čia kiekvieno iš tėvų asmeninis pasirinkimas, kaip ir požiūris į gyvenimą, vaikų auklėjimą ir pan.