[quote=Mrs. R,2009 11 25, 22:37]
Man nieko ner baisiau uz saldainines Kaledu senelio dovanas
Is viso man nieko ner baisiau uz Kaledas, kai mano vaikasm visi jaucia preiga atnesti saldainiu, ypac del to, kad as ju vengiu
Negaliu ziureti i tuos kaledinius maiselius....
[/quote]
Atleiskit, bet susidariau įspūdį, kad esate išlepusi ir išpuikusi mamytė - "man nieko nėr baisiau..."
Labai arogantiškai skamba: "Negaliu ziureti i tuos kaledinius maiselius.... " Nežiūrėkit, niekas neverčia. Ne apie jus čia kalba, jei jums vienai kažkas nepatinka, tai čia jūsų asmeninė problema. Ir jusu vaiko liga yra jūsų (iki vaikelis užaugs, tada pasidarys ir jo) ASMENINĖ problema. Jei jau taip nervina geri žmonės, norintys pamaloninti jūsų vaikelį (..."Is viso man nieko ner baisiau uz Kaledas, kai mano vaikasm visi jaucia preiga atnesti saldainiu..."), o dar kaip supratau, visi lyg susitrę - piktybiški (..."ypac del to, kad as ju vengiu"...), tai su jais ir aiškinkitės. Mano vaikai abu alergiški, todėl visus artimuosius ir kitus dovanotojus įspėju, kad arba neduotų nieko, arba viską, ką dovanos, aš patikrinsiu ir leisiu arba ne. Net kaimynams, laiptinėje dovanojantiems vaikui saldainį pasakau: "Atleiskit, mano vaikas alergiškas, saldainiuko neimsim..." Niekas piktybiškai to saldainio nebruka. O aš negalvoju, kad visi lyg susitarę tą saldainį siūlo. Vaikas iki 3 metų išvis saldainio nebuvo valgęs (net į draugų gimtadienius neidavom, kai būdavo "valgomi" gimtadieniai)...
O darželis yra vieša vieta, kur susirenka daug ir įvairių vaikų. Todėl taikytis reikia visiems. Ir ne prie vieno, o prie daugumos. Net jei tas vienas ir sergantis. Tuo labiau turi saugotis jis, o ne kiti.
[/quote]
..... todel nešam sausainius, šakočius ir pan
[/quote]
Dar galima nešti skruzdėlyną. Kai mes nusinešėm, visi buvo labai patenkinti...