Įkraunama...
Įkraunama...

●●●●●_Panevėžio darželiai_●●●●●

QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 30, 12:39)
turbut kvaila klausyma uzduosiu,bet net sarmata,kad nezinau  blush2.gif  labai idomu pasidare....lopselio grupes buna iki 3 ar iki 4 metuku?  blush2.gif

iki 3
Atsakyti
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 25, 09:14)
va mano mazyliui sloga atsirado dydele,tai sendien nevedziau,nes kiti vaikai apsikres...

Va va aš kaip tik į tą temą norėčiau.. Ką daryt, kai yra priešingai besinelgiančių mamyčių nei kristinaeid ???? Pas mus grupėj mama atveda vaiką nuo ryto su daugiau nei 38 temp. blink.gif Auklėtojos neiškentę iškvietė pasiimt. Tai palaikė 2 dienas ir vėl veda besisnargliuojančią, kostinčią mergytę. O ką mums kitiems tėveliams daryt? Kaip kovot su ta mama, kuri kenkia savo vaikui ir dar kitiems vaikams, kurie gali apsikrėst? Darželis gi neišmes į gatvę vaiko, jei atveda ir išmauna lauk. Kur kreiptis? g.gif
Atsakyti
o ką mamai daryti, jei biuleteno ilgo negali imti?
Atsakyti
Supratau- apsargdint kitų vaikus. O gal vis tik auklę samdyt: ir jos vaikui nauda (ne bus komplikacijų) ir kiti vaikai sveiki liks. Vat super požiūris- aš negaliu (manyčiau net nenoriu, nes jokie pinigai vaiko sveikatos nenupirks) savo vaiko kaip reikiant prižiūrėt, tai lai ir kiti kenčia. g.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialka: 30 rugsėjo 2009 - 15:45
QUOTE(lialka @ 2009 09 30, 15:26)
Va va aš kaip tik į tą temą norėčiau.. Ką daryt, kai yra priešingai besinelgiančių  mamyčių nei kristinaeid ???? Pas mus grupėj mama atveda vaiką nuo ryto su daugiau nei 38 temp.  blink.gif Auklėtojos neiškentę iškvietė pasiimt. Tai palaikė 2 dienas ir vėl veda besisnargliuojančią, kostinčią mergytę. O ką mums kitiems tėveliams daryt? Kaip kovot su ta mama, kuri kenkia savo vaikui ir dar kitiems vaikams, kurie gali apsikrėst? Darželis gi neišmes į gatvę vaiko, jei atveda ir išmauna lauk. Kur kreiptis? g.gif

siaubas...tai kur motinos sirdis? serganti vaika i darzeli tempti ir dar kitus vaikus sirgdinti doh.gif na as taip negaleciau schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 30, 21:03)
siaubas...tai kur motinos sirdis? serganti vaika i darzeli tempti ir dar kitus vaikus sirgdinti  doh.gif  na as taip negaleciau  schmoll.gif

nebandet su ta mama kalbeti?
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2009 09 30, 11:40)
tai jeigu tiek užsiėmimų, tai šaunu.  thumbup.gif pas mus deja, darzely ne vieno būrelio. liūdna ir graudu  cool.gif
Juste, o tai kam tada tau dar ABC ar Yamaha  mirksiukas.gif  bigsmile.gif  beje, o kiek darze kainuoja šokių būrelis, gal zinai ?  mirksiukas.gif

mokyklele mazajai paieskose, o darzelyje dickis mirksiukas.gif biggrin.gif viena pamokele 5 lt, ju bus 2 per savaite. Ateina mokytoja i smiesto ir moko, veliau po darzelio, gali pereiti i grupe, jei neklystu Rid rito ar kazkas panausaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juste: 30 rugsėjo 2009 - 21:57
QUOTE(Juste @ 2009 09 30, 22:56)
mokyklele mazajai paieskose, o darzelyje dickis  mirksiukas.gif  biggrin.gif viena pamokele 5 lt, ju bus 2 per savaite. Ateina mokytoja i smiesto ir moko, veliau po darzelio, gali pereiti i grupe, jei neklystu Rid rito ar kazkas panausaus.

aa, supratau. jau galvojau kad ir mazyliukę į darzą išleidai. pas mano žvirblį tokios mergytės jau ateina i grupę rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lialka @ 2009 09 30, 16:43)
Supratau- apsargdint kitų vaikus. O gal vis tik auklę samdyt: ir jos vaikui nauda (ne bus komplikacijų) ir kiti vaikai sveiki liks. Vat super požiūris- aš negaliu (manyčiau net nenoriu, nes jokie pinigai vaiko sveikatos nenupirks) savo vaiko kaip reikiant prižiūrėt, tai lai ir kiti kenčia.  g.gif  doh.gif

man labiausiai patinka požiūris, bigsmile.gif kad visi aplikui kenkėjai ir tyčia nori tavo vaikus susargdinti. jeigu ponia apsičiupinėtumėte aplinkui, suvoktumėte, jog ne visi išgali aukles samdyti ir ne visi gali imti biuletenius šiais laikais ypač, kai darbo mūsų mieste - "perteklius". o darbdaviai ypač mėgsta jaunas mamas, turinčias sergančius vaikus. ir viskas, žinoma, tyčia, kad jūsų pupuliukui pakenkti smile.gif

o šiaip - darželyje vaikai serga dažniau. su kuo ir tenka susitaikyti. jei norite padėti TAI mamai - pasamdykite auklę pati.

Juste, mokytoja - Žemaitytė?
Atsakyti
o šiaip pas mus pusę grupės kriokia ir snargliuojasi, vieno vaiko negalėčiau išskirt net verysad.gif orai siaubingi doh.gif

kaip ta Žemaitytė? kokie atsiliepimai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 10 01, 10:03)
man labiausiai patinka požiūris,  bigsmile.gif kad visi aplikui kenkėjai ir tyčia nori tavo vaikus susargdinti. jeigu ponia apsičiupinėtumėte aplinkui, suvoktumėte, jog ne visi išgali aukles samdyti ir ne visi gali imti biuletenius šiais laikais ypač, kai darbo mūsų mieste - "perteklius". o darbdaviai ypač mėgsta jaunas mamas, turinčias sergančius vaikus. ir viskas, žinoma, tyčia, kad jūsų pupuliukui pakenkti smile.gif

o šiaip - darželyje vaikai serga dažniau. su kuo ir tenka susitaikyti. jei norite padėti TAI mamai - pasamdykite auklę pati.

Juste, mokytoja - Žemaitytė?

KARUSIA įdomus požiūris. Atveda sergantį vaiką į grupę, suserga dar kokie 4-5 vaikai. Kodėl susirgo mano vaikas? Nes kažkas JAU atvedė sergantį!! Kodėl kažkas beskaičiuodamas savo pinigus ir besaugodamas savo darbą - nepaskaičiuoja manųjų ir nepagalvoja nei kiek apie kitus? Dar vienas aspektas, kad bet kada liga gali komplikuotis - o kas tada būsiu laiminga turėdama darbą, bet neturėdama vaiko? Aišku, duok Dieve sveikatos - mūsų visų vaikams. Bet gyvename mes ne vieni - reikia pagalvoti ir apie kitus. Aš net sloguojančios dukrytės nevedu į darželį 4u.gif

LIALKA galima informuoti Vaiko teisių apsaugos tarnybą 4u.gif Tarp kitko tai turėjo jau padaryti auklėtojos, arba tiesiog atsisakyti priimti vaiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Rassa-: 01 spalio 2009 - 09:26
Ikimokyklinio ugdymo įstaigos higienos normoje HN75:2002 tėra rašoma, kad...cituoju:,, vaikui sunegalavus ugdymo įstaigoje, jis izoliuojamas iki atvyks tėvai". dar teigiama, kad po ligos priimamas tik su gydytoja pažyma ir nurodymais dėl tolesnės vaiko priežiūros. Absoliučiai nieko nepaminėta apie vaiko nepriėmimą. Iš kitos pusės-auklėtojos yra pedagogės ir neturi medicininio išsilavinimo, kad spręst apie vaiko būklę. O gal sloga alerginė?

Šiaip įdomu būtų duoti užklausimą švietimo skyriui, nes neradau jokių SMM dokumetų šia tema.
Dar siūlyčiau pasidomėt ką ,,sako" darželio vidaus tvarkos taisyklės. Ar yra kas paminėta sutartyje?

Iš bendražmoniškos pusės. Aš pati sloguojančių nevedu, bet...visą gyvenimą nuo to neapsisaugosi ir vaikų neapsaugosi. Bus mokykla, darbas, parduotuvės-dar ne tokių vaikšto. Man labiau gaila atvesto sergančio, blogai besijaučiančio vaiko, nei bijau, kad apsikrės manieji.
Atsakyti
nežinau. vaikui patinka smile.gif o šokių kolektyvas gerai vertinamas.

Rassa - nu pasakyk ką daryt tai išsiskyrusiai moteriai su dviem vaikais, kuri atvedė sloguojantį vaiką? pinigais jai nelyja ir nesninga. nuo jos vaiko užsikrėtė ir manoji. vieną išeiginę galėjau imti - paėmiau. dabar galiu imti tik nemokamas atostogas. Ar galiu? schmoll.gif nes nebus ką valgyti kitą mėnesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 01 spalio 2009 - 09:39