o gal kas nors ka gero girdejot apie PAPARTI? gal geresnis nei AUSRA? gal aukletojos malonesnes?
zinokit man tikrai tuoj stogas nuvaziuos negana to kad verkt pradeda vaikas darzeli pamates,bet dar ir pabego sendien...tik atsegiau,dirzus kad is vezimo islyptu,tas islypo ir nubego verkdamas,kad tik netempciau i darzeli... isprotesiu tuoj
bandyk vesti į kitą darželį. nes jeigu jau toks stresas, tai ko gero kita grupė nebepadės
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 09, 14:38)
zinokit man tikrai tuoj stogas nuvaziuos negana to kad verkt pradeda vaikas darzeli pamates,bet dar ir pabego sendien...tik atsegiau,dirzus kad is vezimo islyptu,tas islypo ir nubego verkdamas,kad tik netempciau i darzeli... isprotesiu tuoj
nusiteikite ir tam, kad ir kitame darželyje, ar kitoje grupėje vaikutis kurį laiką verks. juk jis jau kažko išsigando - gal auklėtojų, gal didelio vaikų kolektyvo ar kt. adaptacinis periodas mažam vaikeliui tikrai nėra lengvas, jis patiria didelį stresą. bet jei mamai sunkiai sekasi susitarti su auklėtojom, ar tiesiog nesutampa biolaukai, tai gal geriau jas pakeisti, juk tada ir mama jaučia dar didesnį stresą.
QUOTE(sofija123 @ 2009 09 09, 17:27)
nusiteikite ir tam, kad ir kitame darželyje, ar kitoje grupėje vaikutis kurį laiką verks. juk jis jau kažko išsigando - gal auklėtojų, gal didelio vaikų kolektyvo ar kt. adaptacinis periodas mažam vaikeliui tikrai nėra lengvas, jis patiria didelį stresą. bet jei mamai sunkiai sekasi susitarti su auklėtojom, ar tiesiog nesutampa biolaukai, tai gal geriau jas pakeisti, juk tada ir mama jaučia dar didesnį stresą.
kad jis biski paverktu,neimciau as i galva,bet kad as aiskiai matau,kad jis bijot pradejo,ir tikrai cia ne kapryzas,nes verkia su asarom ir labai jau graudziai,o kai kapryzus rodo,tai rekia visas raudonas,uztai man ir baisu darosi... pirmadieni bandysim eit i kita darzeli,visai i kita puse,gal kartais ten nebus jam taip baisu,gaila vaiko jau ir taip jis jautrus pas mane oi vargelis...
Jei kas i gera puse pasisuks,butinai pranesiu,nes jauciu ir kitos mamos tokiu bedu turi,aciu uz patarimus visoms mamytems
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 09, 17:58)
kad jis biski paverktu,neimciau as i galva,bet kad as aiskiai matau,kad jis bijot pradejo,ir tikrai cia ne kapryzas,nes verkia su asarom ir labai jau graudziai,o kai kapryzus rodo,tai rekia visas raudonas,uztai man ir baisu darosi... pirmadieni bandysim eit i kita darzeli,visai i kita puse,gal kartais ten nebus jam taip baisu,gaila vaiko jau ir taip jis jautrus pas mane oi vargelis...
Jei kas i gera puse pasisuks,butinai pranesiu,nes jauciu ir kitos mamos tokiu bedu turi,aciu uz patarimus visoms mamytems
būtinai perspėkite naujas auklėtojas, kaip jums sekėsi kitame darželyje, gal paimkite kokį mylimą vaiko žaislą, pasakykite auklėtojoms kokie nuraminimo būdai labiausiai tinka jūsų vaikui (juk vieną reikia paimti ant kelių, kitam parodyti, kokių naujų žaislų, o trečią tiesiog kurį laiką palikti ramybėje, jo neliečiant). kiek suprantu, jūsų vaikutis dar nekalba, kad galėtų pasakyti, kas jam blogai.
pas mus irgi panasi situacija, jau vaziuojant i darzeli dukryte pradeda sakyti, kad nenori i darzeli, susigraudina iki asaru, o kai reikia palikti, tai is vis tragedija. verkia taip, jog rodos, kad sirdute plys is skausmo... nepaleidzia mano kaklo, kukcioja. net nebezinau, jau galvoju nebevesti. ji labai prie manes prisirisus, gaila vaiko. beje jai 1 m 9 men. kazkur skaiciau, kad adaptacinis periodas iki 6 men, bet as tiek kantrybes neturesiu ir nesikankinsiu, nes isejus pro duris ir palikus klykianti vaika, kuris saukia mamyte ateik ir pan. paciai asaros rieda ir savijauta, lyg savo vaika kankintum.
Mūsų darželio auklėtoja sako, kad ne visiems vaikams vienodas laikas iš namų eiti į darželį...
Grupėje buvo berniukas (pradėjo lankyti dar neturėdamas trijų metų), pradžioje buvo su mama, vėliau bandė palikti vieną... Po poros savaičių pati auklėtoja mamai pasiųlė, kad dar palauktų metus ir nevestų vaiko į darželį. nes jis niekaip negalėjo adaptuotis, namuose irgi prasidėjo problemos...
Mama atsiėmė vaiką, tuos metus palaikė su aukle, o pernai - vėl pradėjo eiti. Ir - kaip kitas vaikas - nori eiti, jokių kaprizų ar ašarų... O grupė - ir vaikai ir auklėtoja ta pati...
Paprasčiausiai - tam vaikui buvo peranksti eiti į darželį...
Dar mūsų auklėtoja sako, kad pasitaiko vaikų (koks vienas iš tūkstančio), kurie iš viso negali eiti darželį.
Jos praktikoje (jau virš dvidešimties metų) - pasitaikė du tokie vaikai.
Vieno iš jų - galiausiai nebevedė į darželį. Kitas per du metus taip ir nepriprato -- stovėdavo prie lango, nežaisdavo, nevalgydavo...
Beje, pasirodo - vienas iš požymių, kad vaikas gerai adaptuojasi, yra tai - kad jis darželyje VALGO... Bent jau mūsų grupės vaikų atveju šis požymis pasitvirtino 100 proc...
Papildyta:
Nebandėte kalbėti su aukėtoja - kaip mažoji jaučiasi, kai jūsų nebemato?
Nes mano draugės berniukas (dabar keturi su puse metų), tai pirmus du METUS - kiekvieną mielą dieną rėkdavo, kai mama jį palikdavo...
BET - vos tik mama uždaro grupės duris, jis - nurimsta, ir pirmyn su vaikais žaisti... Pati ne kartą mačiau
Mama - nervuojasi, iki ašarų. O vaikas - mažasis teroristas - naudojasi mamos jautrumu
Grupėje buvo berniukas (pradėjo lankyti dar neturėdamas trijų metų), pradžioje buvo su mama, vėliau bandė palikti vieną... Po poros savaičių pati auklėtoja mamai pasiųlė, kad dar palauktų metus ir nevestų vaiko į darželį. nes jis niekaip negalėjo adaptuotis, namuose irgi prasidėjo problemos...
Mama atsiėmė vaiką, tuos metus palaikė su aukle, o pernai - vėl pradėjo eiti. Ir - kaip kitas vaikas - nori eiti, jokių kaprizų ar ašarų... O grupė - ir vaikai ir auklėtoja ta pati...
Paprasčiausiai - tam vaikui buvo peranksti eiti į darželį...
Dar mūsų auklėtoja sako, kad pasitaiko vaikų (koks vienas iš tūkstančio), kurie iš viso negali eiti darželį.
Jos praktikoje (jau virš dvidešimties metų) - pasitaikė du tokie vaikai.
Vieno iš jų - galiausiai nebevedė į darželį. Kitas per du metus taip ir nepriprato -- stovėdavo prie lango, nežaisdavo, nevalgydavo...
Beje, pasirodo - vienas iš požymių, kad vaikas gerai adaptuojasi, yra tai - kad jis darželyje VALGO... Bent jau mūsų grupės vaikų atveju šis požymis pasitvirtino 100 proc...
Papildyta:
QUOTE(laurek @ 2009 09 09, 21:58)
... jau vaziuojant i darzeli dukryte pradeda sakyti, kad nenori i darzeli, susigraudina iki asaru, o kai reikia palikti, tai is vis tragedija. verkia taip, jog rodos, kad sirdute plys is skausmo... nepaleidzia mano kaklo, kukcioja. net nebezinau, jau galvoju nebevesti...
Nebandėte kalbėti su aukėtoja - kaip mažoji jaučiasi, kai jūsų nebemato?
Nes mano draugės berniukas (dabar keturi su puse metų), tai pirmus du METUS - kiekvieną mielą dieną rėkdavo, kai mama jį palikdavo...
BET - vos tik mama uždaro grupės duris, jis - nurimsta, ir pirmyn su vaikais žaisti... Pati ne kartą mačiau
Mama - nervuojasi, iki ašarų. O vaikas - mažasis teroristas - naudojasi mamos jautrumu
Labai pritarčiau Vilusai savo sūnų bandžiau vesti dviejų metų-jokių šansų, o kai buvo treji ir porą mėnesių-jau jokių problemų Šiaip man kiek keista, kad norite, kad dviejų neturintis vaikelis darželyje gerai jaustųsi. Juk jis mažas ir jam reikia mamos ar bent jau namų ir individualios priežiūros. Jam net tų vaikų nelabai reikia (kolektyvo). O po dviejų savaičių streso pervest vėl į naują kolektyvą, sukeliant dar didesnį stresą-nežinau....čia mano nuomone, bet ar nebus dar blogiau?
klausykit mamos,kas per nesamone,sendien vaiko aukletoja pasake kad jei veda vaika i darzelis kuris neturi 2 metu,nuima pasalpas,nu net kojas pakirto kai pasake,ar taip gali buti? atsisveikinom su tuo darzeliu,is sono ziurint tai atodo kad aukletojos to ir norejo
na maniskis keliauja jau antra savaite ir su asaromis tenka palikt, bet vakar pati maciau kai po keliu minuciu sedejo ant masinos ir vazinejosi be jokiu asaru. Tik turime viena beda, kai tik reikia eiti valgyti, vaikas pradeda verkt, o to pasekoje ir springt bevalgydamas. Taciau vakar pirma karta migde pietu, ir uzmigo, buvo pabudes, bet aukletoja apverte ant kito sono ir miegojo toliau (o namuose pabudes iskart verkt pradeda, jei manes nera kambary). Ir ant vakarienes as nuejau, tai prie manes valge be asaru. Dabar ir mastau, gal kai vaikui reikia eiti valgyti, jis prisimena mane, nes dazniausiai as ji valgidinu ar duodu paciam valgyt.
Papildyta:
nesamone, o kokias pasalpas turejai galvoj?
Papildyta:
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 10, 12:26)
klausykit mamos,kas per nesamone,sendien vaiko aukletoja pasake kad jei veda vaika i darzelis kuris neturi 2 metu,nuima pasalpas,nu net kojas pakirto kai pasake,ar taip gali buti? atsisveikinom su tuo darzeliu,is sono ziurint tai atodo kad aukletojos to ir norejo
nesamone, o kokias pasalpas turejai galvoj?
QUOTE(kristinaeid @ 2009 09 10, 11:26)
klausykit mamos,kas per nesamone,sendien vaiko aukletoja pasake kad jei veda vaika i darzelis kuris neturi 2 metu,nuima pasalpas,nu net kojas pakirto kai pasake,ar taip gali buti?
Toks projektas tikrai buvo, bet kol kas nemačiau, kad būtų patvirtintas... Tikriausiai jis buvo pakete, kurio nepasirašė Grybauskaitė...
Informacijai: http://www.sodra.lt/index.php?cid=329
Dėl viso pikto -- pasiskambinkite į Sodrą.