Sveikutes
Na niekaip nespesiu su pirmu ND. Siandien tik gausiu fotika,o dar reikia issinagrineti, ismokti ta fokusa (sisivaizduoju,kad nera taip jau paprasta) O kas bus jei paveluotai atsiskaitysiu?
Labukas. Oj kai[p norisi fotkinti, nes pilnai sutinku kad tik praktika ir kitu nuomone yra veiksmingiausia. Asmeniskai man tai reik kas kas pirstu parodytu klaidas. Bet dabartine situacija tokia, kad uzsiemusi tvarkymu, pakavimu ir dziaugiuosi, kad sugebu dar perskaityti sia tema . Ach greiciau persikraustytume i savo nama .
Dar noreciau patarimo. Efoto maciau galima uzsiprenumeruoti zurnala su knygomis dovanu. Ar verta demesio, nes man kainuotu, kaip ten raso apie 200 Lt .
Dar noreciau patarimo. Efoto maciau galima uzsiprenumeruoti zurnala su knygomis dovanu. Ar verta demesio, nes man kainuotu, kaip ten raso apie 200 Lt .
Sveikos
Ar priimsit į savo būri? Visai žalia ir visai naujokė fotografijoj Kol kas dar neturiu savo fotoaparato (vasaros vidury jau turėsiu) todėl ND negaliu atlikti, su muiline to nedarysiu, nes vistiek niekas nesigaus :0 jau išbandyta. Tai galiu pabūt tik skaitytoja, nes ir komentuot nelabai ką galėsiu, nes dar daug ką reikia išsistudijuoti
Tik norėjau įmest keleta nuotraukyčiu jūsų verdiktui (darytos su Canon EOS 400D). Svarbi jūsų nuomonė, nes tas foto dariau pirmą kart paėmusi veidrodinį fotoaparatą ne palaikymui , o fotografavimui
1. Fokusuota gėlė ir vaiko nosis
2.Fokusuota šakelė
3.Fokusuota liepsna
4.Fokusuotas rožės žiedas
5. Fokusuota žolė su makro režimu
6. Fokusuotas pienės žiedas su makro režimu
Sorry, jei per daug įmečiau nuotraukų, bet įdomi jūsų nuomonė, nes labai jau norisi išmokt daryt gerus kadrus. O dabar einu skaityt visą temą nuo pradžių
Papildyta:
vdėl žurnalo nežinau, bet knygas vakar nusipirkau "Kitos knygos" knygyne, tai dabar skaitau sunkiai atsitraukdama, o reik atsitraukt, nes pilna reikalu namie nesutvarkytu
Ar priimsit į savo būri? Visai žalia ir visai naujokė fotografijoj Kol kas dar neturiu savo fotoaparato (vasaros vidury jau turėsiu) todėl ND negaliu atlikti, su muiline to nedarysiu, nes vistiek niekas nesigaus :0 jau išbandyta. Tai galiu pabūt tik skaitytoja, nes ir komentuot nelabai ką galėsiu, nes dar daug ką reikia išsistudijuoti
Tik norėjau įmest keleta nuotraukyčiu jūsų verdiktui (darytos su Canon EOS 400D). Svarbi jūsų nuomonė, nes tas foto dariau pirmą kart paėmusi veidrodinį fotoaparatą ne palaikymui , o fotografavimui
1. Fokusuota gėlė ir vaiko nosis
2.Fokusuota šakelė
3.Fokusuota liepsna
Sorry, jei per daug įmečiau nuotraukų, bet įdomi jūsų nuomonė, nes labai jau norisi išmokt daryt gerus kadrus. O dabar einu skaityt visą temą nuo pradžių
Papildyta:
QUOTE(meskius @ 2009 05 14, 12:56)
vdėl žurnalo nežinau, bet knygas vakar nusipirkau "Kitos knygos" knygyne, tai dabar skaitau sunkiai atsitraukdama, o reik atsitraukt, nes pilna reikalu namie nesutvarkytu
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 14, 12:43)
O kas bus jei paveluotai atsiskaitysiu?
kas bus - ismesim is kurso
juokaujuu - ogi nieko nebus, kas gali neleisti tau but siame skyrelyje ir uzdrausti mokintis padarysi veliau, bus gerai ir veliau, tik paciai vilktis is paskos nebus patogu
Sveikos merginos, ačiū visoms, kurios pasidalino nuomone dėl statyvų. Kai atsiras laiko, iškarto važiuosiu į foto parduotuvę apsičiupinėti .
O čia bandau dėti savo 3 daiktus. Foto per tamsios, bet fokusas matosi:
Jeigu blogos foto, tai sakykit, bėgsiu iš karto perfotografuoti
O čia bandau dėti savo 3 daiktus. Foto per tamsios, bet fokusas matosi:
Prasei Viki_ nuomones, tai jau pasisakysiu
1. Fokusuota gėlė
jei fokusuoji gele, kaip pagrindini objekta, tuomet tikrai nereikejo drauges ar kas ji tokia tau o jei jau zmogus foto yra, tai jis turetu but siuo atveju pagr objektas, ir reiketu i ji fokusuot
2.Fokusuota šakelė
kam sakelei suns fonas suo manau turetu but pagrnd.obj., bet sioje foto suo vistiek nesiziuretu, neimatytumem jo grozio
3.Fokusuota liepsna
reikejo islaikyma trumpint, kad nebutu taip susiliejus liepsna, kad butum pagavus liepsnos liezuvelius kaip sakoma
daryta su blykste - blogai
jei jau macro, tai bent man turetu but visas zoles kotelis per visa foto, va tada tai macro
nefotkint objektu, esanciu ant saules
apibendrinant, tai fotkes tikrai nieko idomaus, eilines - va pasiemiau fotika ir bilekaip, bileka nieko - su laiku pajusi kas yra idomu nufotkint ir kaip tai idomiai pateikti viskas dar priekyje
Papildyta:
fokusas kaip ir matosi, bet jei moki taip puikiai susitvarkyt su juo, tai noreciau kad perfotkintum, kad butu sviesios tai labai elementaru, idomu ar zinai ka reiktu keisti pabandyk
1. Fokusuota gėlė
jei fokusuoji gele, kaip pagrindini objekta, tuomet tikrai nereikejo drauges ar kas ji tokia tau o jei jau zmogus foto yra, tai jis turetu but siuo atveju pagr objektas, ir reiketu i ji fokusuot
2.Fokusuota šakelė
kam sakelei suns fonas suo manau turetu but pagrnd.obj., bet sioje foto suo vistiek nesiziuretu, neimatytumem jo grozio
3.Fokusuota liepsna
reikejo islaikyma trumpint, kad nebutu taip susiliejus liepsna, kad butum pagavus liepsnos liezuvelius kaip sakoma
daryta su blykste - blogai
jei jau macro, tai bent man turetu but visas zoles kotelis per visa foto, va tada tai macro
apibendrinant, tai fotkes tikrai nieko idomaus, eilines - va pasiemiau fotika ir bilekaip, bileka nieko - su laiku pajusi kas yra idomu nufotkint ir kaip tai idomiai pateikti viskas dar priekyje
Papildyta:
QUOTE(babouziuke @ 2009 05 14, 13:04)
fokusas kaip ir matosi, bet jei moki taip puikiai susitvarkyt su juo, tai noreciau kad perfotkintum, kad butu sviesios tai labai elementaru, idomu ar zinai ka reiktu keisti pabandyk
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 14, 09:00)
Paskui,diena nufotkinsiu interneto lapa,ka ten man ismeta.
Gal kas patarsit ka daryt,nes nelabai dar suprantu viska "su kompu kas surista"
Gal kas patarsit ka daryt,nes nelabai dar suprantu viska "su kompu kas surista"
Padaryk Print screen (klaviaturoj mygtukas), paskui atsidaryk paint programa (is accesories) ir iklijuok (ctrl +V) ir taip matysim ka rodo ekranas ir aisku cia iklek... bet i kitus psl tai leidzia kelti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 14, 09:05)
trys
man tai remu nesu zinove, tai man tinka
QUOTE(*Citra* @ 2009 05 14, 10:43)
O kas bus jei paveluotai atsiskaitysiu?
Po pamoku sedesi
Viki_ negerai fokusai- rasai vienur, bet sufokusuota kitur
Norejau paklausti del vienos nuotraukos
nezinau kas nesiziuri, nors anksciau lyg ir nieko buvo apacios truksta? ar tie debesys trukdo?
QUOTE(meskius @ 2009 05 14, 11:56)
Na žurnalas man vieną leidimą įdomus, kitą mėnesį net neperku. Bet jei domėtis viskuo, tiesiog savo malonumui, susipažinimui ir pan., tuiomet tikrai verta. Aš jau atsirinkusi šiek tiek mėgstamas temas ar nemėgstamus autorius ( ), tai pavarčiusi nusprendžiu, reikia man ar ne.
Rico, net nežinau. Aš matau keletą vaizdinių, koks šis kadras galėtų būti. Bet Tavo variante matau kokybę, medį ir dangų
na ačiū už nuomones, tai buvo mano pirmieji bandymai, nieko nežinau apie fotografija, kompozicijas ir kita iki šiol. Dabar domiuosi ir dar turėsiu aibę laiko viskam išmokt Pirmojoj nuotraukoj mano dukra norėjau pagaut momentą, kai ji bando pauostyt nekvepiančią gėlę
O dėl šuns, tai maniau, kad gal gausi įdomiau kai šuo sėdi tolumoj užsisvajojęs. Na nieko, gyveni ir mokaisi, svarbu būtų noro. Niekas negimė mokėdamas
O dėl šuns, tai maniau, kad gal gausi įdomiau kai šuo sėdi tolumoj užsisvajojęs. Na nieko, gyveni ir mokaisi, svarbu būtų noro. Niekas negimė mokėdamas
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 14, 12:15)
Aš tai dėl šito norėčiau pasiginčyti Čia šiaip. Ateičiai. KADA NORS saulė, ant saulės ar saulėje gali labai pakeisti gėlę. Tik idėjos reikia. Ir suvokimo + eksperimentų. Nors štai dėl objektyvo ir tiesioginės saulės girdėjau visokių nuomonių
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 14, 12:52)
G_i_e_d_r_ė , visas fonas tikrai isplaukes ir mergyte tikrai yra isskirta is visos aplinkos, kaip tu isivaizduoji dar didesni isplaukima?
Kazkas ten negerai,bet nelabai zinau kas ,paskui post scriptum ten prirasiau,kad fonas gerai islietas
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 05 14, 13:34)
Aš tai dėl šito norėčiau pasiginčyti Čia šiaip. Ateičiai. KADA NORS saulė, ant saulės ar saulėje gali labai pakeisti gėlę. Tik idėjos reikia. Ir suvokimo + eksperimentų. Nors štai dėl objektyvo ir tiesioginės saulės girdėjau visokių nuomonių
tai be abejo taip as jau norejau vis patikslint ta mano kategoriska toki nefotkink ant saules, kad nesuprastu tiesiogiai pradziamoksles
zinoma, kad imanoma tikrai gaut fantastiniu kadru, bet zinoma reikia ir moket susitvarkyt su tokia sviesa