Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 2 dublis

QUOTE(inesaS @ 2009 05 12, 15:25)
Pasakysiu is patirties,kad kai skaitysi koki 3 karta,tai jau bus truputi aiskiau mirksiukas.gif As Gurskio -skaitmenine fotografija jau 4 kartus skaiciau ir dar vis randu naudingos info.Sunku ukiskai paaiskinti,tai nezinai ka kuris mygtukas daro ax.gif

va va aš antra kart skaitau ir tai atrodo kaip pirma kart skaityčiau ax.gif
Na prikamavau savo Matrioškas man dabar liktais viskas čiki
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 12, 14:52)

tai apie ta P papasakok blush2.gif  blush2.gif jis kazkas pan i manual? g.gif

net nuejau instrukcija atsiverst, kad aiskiau pasakyt biggrin.gif
ant P automatiskai nusistato tik islaikymas ir diafragma, visa kita reguliuoji pats 4u.gif

Va SP pirma paiskino rolleyes.gif
man tas rezimas aktualu kelionese, nes tikrai nera laiko reguliuot parametrus blush2.gif

Giedre, pienes foto karpei gal, kad triuksmu daug ir ryskumo neliko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 12, 16:56)
Giedre paziurejau tavo fotika, tikrai jis gali daugiau nei ta ka as matau tuose pienese  ax.gif Patikrink visus parametrus, ISO, ekspozicija....

Tai,kad tik pradedu ant jo mokytis...ir parametruose dar tik pradedu susigaudyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2009 05 12, 14:59)
Pas mane (Canon) P, tai auto g.gif Av, Tv pusiau auto, M manual, bent as taip suprantu g.gif
Kaip cia ryskumas?  unsure.gif

Na, manau kad Canon P ir yra tas pusiau auto, o Auto Canon žymimas tokiu langeliu-kvadratuku.

Ryškumo bent jau berniuko veidukyje tikrai nematau (o juk pagrindinis personažas jis) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 12 gegužės 2009 - 15:04
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 12, 14:57)
...tai bandysiu ant Manual vien fotkint smile.gif

bus sunku. Manual as tik pasiuliau pasibandymui. O ant M juk paciai reikia nustatyti ir islaikyma ir diafragma. Isivaizduoji, fotografuoji piene is vienos puses, nors kelis zigsnius pasisukai, jau visai kitos salygos, saule jau kitaip apsviecia ir vel reikia is naujo nustatinet mirksiukas.gif As darau taip fotkinu su P, pasiziuriu kokius parametrus pataria fotikas, o tada jau jungiu M, ir badau islaikima reguliuoti pagal P reiksme. Nes irgi netoli nuejus nuo pradedanciuju - todel man taip lengviau. Nes dar nevisada jauciu kokio islaikymo reiketu sudetingesnese situacijose blush2.gif cia jei mena spaudziu biggrin.gif O jei chebra ar ivykius piskimu P tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 12 gegužės 2009 - 15:04
Giedre,visa kokybe dingsta kai tu apkarpai foto.Nedaryk to daugiau taip smarkiai. mirksiukas.gif Na stai ir isiaiskinom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 12, 15:57)
Tai as pasirinkdavau islaikymo prioriteta.Na,o dabar,kai supratau,kad diafragma,pagrinde fotike reguliojas,nors pas mane kitinis objektyvas,tai bandysiu ant Manual vien fotkint smile.gif

as pradzioj siulyciau diafragmos prioriteta, t.y. kai pati renkiesi diafragma, o tada jau tau islaikyma parenka.. tikrai neverta pradzioj su manual smile.gif, tada manau ir pajausi visas diafragmos subtilybes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 05 12, 16:03)
Ryškumo bent jau berniuko veidukyje tikrai nematau (o juk pagrindinis personažas jis) smile.gif

Dabar jau ir as matau unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 05 12, 15:03)
Na, manau kad Canon P ir yra tas pusiau auto, o Auto Canon žymimas tokiu langeliu-kvadratuku.

Kaip malonu tave cia matyti wub.gif
Papildyta:
almara,as uzskaitau tavo matrioskas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 12, 15:07)
Kaip malonu tave cia matyti wub.gif
Papildyta:
almara,as uzskaitau tavo matrioskas mirksiukas.gif

blush2.gif man čia malonu būti. Jaučiuosi tokia pažengusi biggrin.gif Juokauju. kažkaip nebefotografuoju, tai bent pakalbu.
Atsakyti
QUOTE(Valetta @ 2009 05 12, 17:01)
Giedre, pienes foto karpei gal, kad triuksmu daug ir ryskumo neliko  unsure.gif

Aha,pakirpau sitos krastus,bet,kad ji is pradziu tokia buvo tokia nekokybiska...Daugiau tokiu nedesiu smile.gif

InesaS,nemaniau,kad galima fotkes parametrus taip pasiziuret bigsmile.gif .Del iso,tai maniau,kad buvau uzkelus,o tik 100 pasirodo biggrin.gif

O tai kaip kazin fotografai fotkina g.gif ,vien ant Manual,ar ne g.gif Gal keistas klausimas,bet kazkokias gaires noris nusibrezt : ar siekt mokytis ant Manual,ar tai neturi reiksmes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 12 gegužės 2009 - 15:12
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 12, 14:56)

P.S. Pikta as sian  tongue.gif

pereme funkcijas lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 12, 14:57)
Na,o dabar,kai supratau,kad diafragma,pagrinde fotike reguliojas,

g.gif g.gif nu zinok, kazka cia nusikalbejai..nu garbe zodis -nieko nesupratau ax.gif doh.gif tongue.gif

QUOTE(Saulės pūga @ 2009 05 12, 14:58)
Aš irgi nelabai suvokiu, kam tas P. Bet geriau nei visiškas Auto. Renkuosi jį, kai nenoriu galvot ir jokio papildomo efekto. P viską parenka pats, tik ISO gali keisti + išjungt blykstę. Tai patogus jis, kai neišeina susitvarkyt ar tiesiog tingisi smile.gif

aciu, dabar aiskiau blush2.gif nes man kai nervas suima ant auto nustatau blush2.gif ax.gif reiks ta P ismegint thumbup.gif

QUOTE(ich @ 2009 05 12, 14:59)

Kaip cia ryskumas?  unsure.gif

nera jo g.gif

Papildyta:
QUOTE(almara @ 2009 05 12, 15:01)

Na prikamavau savo Matrioškas  man  dabar liktais viskas čiki

ciki piki thumbup.gif

QUOTE(Valetta @ 2009 05 12, 15:01)

man tas rezimas aktualu kelionese, nes tikrai nera laiko reguliuot parametrus  blush2.gif

reiks prisimint mirksiukas.gif
as va ziuriu savo pernykstes keliones foto ir verkt noris verysad.gif doh.gif nors kazka jau supratau, kazkiek gaudziaus... doh.gif nua bet teks grizt atgal lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti