Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 2 dublis

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 05 12, 16:41)
Patarimas:
Pabandykite fotkinti Manual rezimu, tomis paciomis salygomis ta pati objekta. Pakaitaliokite diafragma ir islaikima, taip greiciau pamatysite kas keiciasi ir kas ka itakoja, ir kaip optimaliausiai suderinti  tuos du parametrus.

Taip ir padarysiu.Pagaliau daejau iki to,kad reikia viena diena ismokt ant Manual fotkint ir spaust is fotiko,tiek kiek spaudzias biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2009 05 12, 14:45)
labai aciu uz paaskinima. va tokiu paaisknimu as ir noriu. man geriausia mokytis kai parodo arba paaiskina, is knygu skaityt  doh.gif ojojoi, kol ateina prasme  biggrin.gif

tongue.gif tai gi cis irgi istrauka pagooglinus mirksiukas.gif Merginos netingekit ieskotis info, beto tiek info pateikta ant lekstutes nono.gif Kas netinges dometis ir mokytis, tas ir fotografuos atitinkamai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vugi @ 2009 05 12, 14:45)
na tai ir yra pusiau auto smile.gif, visiskas rankinis butu, jei pati nusistatinetum tiek islaikyma, tiek diafragma smile.gif 4u.gif

Tai sita as suprantu.Bet tu piusiau auto gal 3 pasirinkimai yra doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 12 gegužės 2009 - 14:50
QUOTE(bonda @ 2009 05 12, 14:48)

ir kas pradeda tik fotkint -nu nepradekit is karto nuo rankinio doh.gif nebent tikrai jau turit koki tai suvokima mirksiukas.gif 

as fotika trys menesiai kazkur turiu ir dar vengiu M rezimo, dazniausiai ant P fotkinu...per daug butu gaila ismest fotkes, nebent namie pasibandau unsure.gif
zodziu pas pradziamoksles labai tinku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 12, 14:49)
Tai sita as suprantu.Bet tu siusiau auto gal 3 pasirinkimai yra doh.gif

ir pas mane yra P, bet as ant jo niekad nefotkinu -nelabai suprantu, kam jis blush2.gif lotuliukas.gif fotkinu dazniausia A, S arba M mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Valetta @ 2009 05 12, 14:50)
as fotika trys menesiai kazkur turiu ir dar vengiu M rezimo, dazniausiai ant P fotkinu...per daug butu gaila ismest fotkes, nebent namie pasibandau  unsure.gif
zodziu pas pradziamoksles labai tinku  biggrin.gif

tai apie ta P papasakok blush2.gif blush2.gif jis kazkas pan i manual? g.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 12, 14:45)
Stai dar viena fotke.Vadinasi, "Mokausi fokusuoti" smile.gif
Kokybe,tai nera labai puiki,bet keliu todel,kad pasakyciau kur fokusas,o jus pasakytumet ar ten biggrin.gif

Jei nera kokybes,tai kaip gali rasti fokusa?Ir kodel sita piene fotkijai ant Portreto? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 12 gegužės 2009 - 14:55
Giedre paziurejau tavo fotika, tikrai jis gali daugiau nei ta ka as matau tuose pienese ax.gif Patikrink visus parametrus, ISO, ekspozicija....
Vienuzo instrukcija ir dar karta instrukcija. Beto pats fotikas gi daug ka paaiskina (as nikoniste, tai tikrai puikiai susikalbu, kas man neaisku ? paspaudziu ir man trumopai paaiskina, jei neuztenka neriu i instrukcija).
Visus apibriezimus skaitykite kartu su fotoaparatu, kad iskart viska ishbandyti... Niekas negime mokedamas.
Ir tokie pasiaiskinimai, kaip "as visai zalia, paaiskinkite man....." netinka schmoll.gif Skaitykite, o tada jau kalbesimes atitinkamas lygi. Kad eitu suprasti kas ir kurioj vietoj butenet jums neaisku cool.gif

P.S. Pikta as sian tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 12, 14:52)
ir pas mane yra P, bet as ant jo niekad nefotkinu -nelabai suprantu, kam jis blush2.gif  lotuliukas.gif  fotkinu dazniausia  A, S arba M mirksiukas.gif
Papildyta:

tai apie ta P papasakok blush2.gif  blush2.gif jis kazkas pan i manual? g.gif

Va,va ir as to P niekaip nesuprantu ir negaliu instrukcijos pasiskaityti,kompas durniuoja.Ir as noriu apie ji daugiau suzinoti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 12, 16:38)
Giedre,klausyk,o P tai kaip suprast pusiau auto?As fotkinu ant A,tai man duoda pasirinkti F,o islaikymas automatiskas.Skirtinguose fotikuose gaal skirtingai? g.gif

QUOTE(vugi @ 2009 05 12, 16:45)
na tai ir yra pusiau auto smile.gif, visiskas rankinis butu, jei pati nusistatinetum tiek islaikyma, tiek diafragma smile.gif 4u.gif

Pas mane P reiskia,kad automatiskai nustatomi islaikymas ir diafragma,bet galima pasirinkti islaikymo prioriteta ar diafragmos pioriteta e diskais.Tai as pasirinkdavau islaikymo prioriteta.Na,o dabar,kai supratau,kad diafragma,pagrinde fotike reguliojas,nors pas mane kitinis objektyvas,tai bandysiu ant Manual vien fotkint smile.gif

QUOTE(bonda @ 2009 05 12, 16:48)
nematau as cia jokio fokuso ax.gif  ax.gif ir grudo kiek daugoka g.gif

Taip,tai rasiau,kad sitos kokybe nesuper,bet del fokuso dejau.Tai kazi kur tas fokusas g.gif cool.gif .O del grudo,tai gal iso perdaug uzkeliau g.gif juk taip irgi gali buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 05 12, 14:52)
tai apie ta P papasakok blush2.gif  blush2.gif jis kazkas pan i manual? g.gif

Aš irgi nelabai suvokiu, kam tas P. Bet geriau nei visiškas Auto. Renkuosi jį, kai nenoriu galvot ir jokio papildomo efekto. P viską parenka pats, tik ISO gali keisti + išjungt blykstę. Tai patogus jis, kai neišeina susitvarkyt ar tiesiog tingisi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 12 gegužės 2009 - 15:00
Pas mane (Canon) P, tai auto g.gif Av, Tv pusiau auto, M manual, bent as taip suprantu g.gif
Kaip cia ryskumas? unsure.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 12, 14:57)
O del grudo,tai gal iso perdaug uzkeliau g.gif juk taip irgi gali buti g.gif

Nu ne,ISO cia ne prie ko va tavo nuotraukos info-
+- Key: ExposureTime; Value: 1/320 sec
+- Key: FNumber; Value: f 4.5
+- Key: ExposureProgram; Value: Portrat
+- Key: ISOSpeedRatings; Value: 100
ISO tik 100 g.gif
Atsakyti