Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 2 dublis

QUOTE(ader @ 2009 05 12, 14:30)
tu teisi inesa, rodos skaitau ir kiekviena zingsni bandau praktiskai ivykdyti, bet daznai nematau skirtumo. gerai kad yra bendraminciu. taip kad prasom labai manes nespardyt as labai stengiuosi  biggrin.gif

Nepyk,jei per stipriai uzsipuolu,sena jau esu kantrybes neturiu doh.gif Bet man tas pats buvo,tai as papildomai knygas grauziau,kad suprasciau kas per daiktas tas fotoaparatas.Skaityk ir bandyk fotkinti,daryk ND,nes jie tam ir sugalvoti,kad suprastum viska mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Valetta @ 2009 05 12, 16:09)
i tema zalia ax.gif
suglaude galvas arba ir senatveje kartu
user posted image
del kadravimo abejoju  g.gif

Del kompozicijos,tai man ,atrodo,kad geriau butu,jei kaireje virsus butu pakirptas ir desineje butu palikta daugiau erdves.Tada butu daugiau pagal trecdaliu taisykle g.gif
Bet faina nuotrauka,is pirmi zvilgsnio kaip istapyta atrodo smile.gif

Matau,kad jus nenaukoke,nepykit,jei suklydau komentuodama rolleyes.gif

Atsakyti
Laba diena biggrin.gif

buvo suluzus klaviatura, tai as kaip nebilys, matau, o pasakyt nieko negalejau biggrin.gif Bet viska ka buciau pasakius, jau kitos pasake biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vugi @ 2009 05 12, 14:17)
Valeta, man ir kazko trupuciuka kitaip noretusi, ar tai daugiau virsaus ar tai apacios, bet siaip dailiai labai ir spalvos wub.gif , man patiko sita.

man irgi spalvos cia patinka biggrin.gif

QUOTE(solo @ 2009 05 12, 14:24)
1 - į pirmą (jautuką), 2 - į vidurį ir 3 - į mergelę.

Valetta, kuo blogi objektai?

nes blizga, bent jau mergele unsure.gif sunku tokius objektus sufokusuot, daznai fokusas pabega mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2009 05 12, 14:22)
tai as skaitau instrukcija, bet kad zalia man cia viskas, norisi ukiskai kad paaiskintu kas jau isbandes viska.
kaip pradedanciam tai man dar savokas reik atskirt ir suvokt, o cia viskas is karto parasyta, tas tam tas anam.

Instrukcijoje tikrai viskas parašyta. Merginos temos pradžioje tikrai įdėjo daugybę gerų nuorodų. Google įrašius "išlaikymas", "diafragma", taip pat info daug.

Trumpai: išlaikymas - tai laikas, per kurį šviesa pasiekia "fotojuostelę" (sensorių skaitmeniniame fotoaparate). Diafragma - tai "skylė", per kurią patenka šviesa (reguliuojamas jos dydis). Ji nusakoma f/skaičiumi. O šių dviejų (diafragmos ir išlaikymo) santykis ir yra svarbus. Gali rinktis išlaikymo pirmenybę (tada fotoaparatas pats nustatys diafragmą, pagal Tavo pasirinktą išlaikymą) arba diafragmos pirmenybę (fotoaparatas parenka išlaikymą). Dar gali rinktis programą, kurioje viską galėsi reguliuoti pati.

Susiradau Tavo fotoaparato instrukciją. Ten tikrai puikiai viskas paaiškinta. net su nuotraukomis. Taip, kad teks skaityti dar ne kartą ir bandyti bandyti bandyti. Staiga imsi ir atrasi ryšį wink.gif Sėkmės!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 12 gegužės 2009 - 14:43
Giedre,klausyk,o P tai kaip suprast pusiau auto?As fotkinu ant A,tai man duoda pasirinkti F,o islaikymas automatiskas.Skirtinguose fotikuose gaal skirtingai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 12, 14:35)
Del kompozicijos,tai man ,atrodo,kad geriau butu,jei kaireje virsus butu pakirptas ir desineje butu palikta daugiau erdves.Tada butu daugiau pagal trecdaliu taisykle g.gif
Bet faina nuotrauka,is pirmi zvilgsnio kaip istapyta atrodo smile.gif

Matau,kad jus nenaukoke,nepykit,jei suklydau komentuodama rolleyes.gif

aciu uz komentara, nesu naujoke, bet dar iki pazengusiu irgi tolokai blush2.gif
taciau paliksiu tokia sia foto, labai nemegstu antra karta tvarkyt foto blush2.gif doh.gif nors tada ir geresnis rezultatas butu cool.gif nebent labai jau dega biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 12, 14:27)

Dabar P rezima buvau uzsistacius(cia pusiau auto),nes ant manual,man viska ziauriai uztamsindavo...

Patarimas:
Pabandykite fotkinti Manual rezimu, tomis paciomis salygomis ta pati objekta. Pakaitaliokite diafragma ir islaikima, taip greiciau pamatysite kas keiciasi ir kas ka itakoja, ir kaip optimaliausiai suderinti tuos du parametrus.
Atsakyti
Stai dar viena fotke.Vadinasi, "Mokausi fokusuoti" smile.gif
Kokybe,tai nera labai puiki,bet keliu todel,kad pasakyciau kur fokusas,o jus pasakytumet ar ten biggrin.gif

Taigi cia fokusas,man atrodo,kad sufokusuotos pienes centre g.gif smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 12, 12:34)
Nepyk,jei per stipriai uzsipuolu,sena jau esu kantrybes neturiu doh.gif Bet man tas pats buvo,tai as papildomai knygas grauziau,kad suprasciau kas per daiktas tas fotoaparatas.Skaityk ir bandyk fotkinti,daryk ND,nes jie tam ir sugalvoti,kad suprastum viska mirksiukas.gif

ne ne viskas gerai biggrin.gif as tikrai nepykstu.

QUOTE(Saulės pūga @ 2009 05 12, 12:37)
Instrukcijoje tikrai viskas parašyta. Merginos temos pradžioje tikrai įdėjo daugybę gerų nuorodų. Google įrašius "išlaikymas", "diafragma", taip pat info daug.

Trumpai: išlaikymas - tai laikas, per kurį šviesa pasiekia "fotojuostelę" (sensorių skaitmeniniame fotoaparate). Diafragma - tai "skylė", per kurią patenka šviesa (reguliuojamas jos dydis). Ji nusakoma f/skaičiumi. O šių dviejų (diafragmos ir išlaikymo) santykis ir yra svarbus. Gali rinktis išlaikymo pirmenybę (tada fotoaparatas pats nustatys diafragmą, pagal Tavo pasirinktą išlaikymą) arba diafragmos pirmenybę (fotoaparatas parenka išlaikymą). Dar gali rinktis programą, kurioje viską galėsi reguliuoti pati.

labai aciu uz paaskinima. va tokiu paaisknimu as ir noriu. man geriausia mokytis kai parodo arba paaiskina, is knygu skaityt doh.gif ojojoi, kol ateina prasme biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 05 12, 15:38)
Giedre,klausyk,o P tai kaip suprast pusiau auto?As fotkinu ant A,tai man duoda pasirinkti F,o islaikymas automatiskas.Skirtinguose fotikuose gaal skirtingai? g.gif

na tai ir yra pusiau auto smile.gif, visiskas rankinis butu, jei pati nusistatinetum tiek islaikyma, tiek diafragma smile.gif 4u.gif
Atsakyti
tiek citavau ir kompas uzluzo doh.gif zodziu, tikrai paskaitykit instrukcija bent 3 kart -mum ir taip buvo liepta biggrin.gif ir pirmam poste esancias nuorodeles, bloge esancia info mirksiukas.gif o tad apradekit klausinet lotuliukas.gif gerai cia susakiau blush2.gif lotuliukas.gif biski pajuoklavau -bet juokas -dalykas rimtas, zinokit mirksiukas.gif

ir kas pradeda tik fotkint -nu nepradekit is karto nuo rankinio doh.gif nebent tikrai jau turit koki tai suvokima mirksiukas.gif geriau su diafragmos prioritetu -pas mane fotike A -ten reguliuoji tik diafragma -skyle mirksiukas.gif o islaikymas pats reguliuojas... arba su islaikymo prioritetu - pas mane S -ten islaikyma reguliuoji, o diafragma reguliuoja fotikas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 12, 14:45)

Taigi cia fokusas,man atrodo,kad sufokusuotos pienes centre g.gif  smile.gif

nematau as cia jokio fokuso ax.gif ax.gif ir grudo kiek daugoka g.gif
Atsakyti