nikon d 60. tai as irgi taip isivaizduoju kad turi buti skirtingi. bet nesuprantu kur ir kas. nes as jei noriu priartinti objekta tai turiu sukti objektyva, bet tada matau ekrane kad ir diafragma keiciasi.
QUOTE(žmogiukas @ 2009 05 12, 13:18)
uztenka, tik desinej tuos islindusius ziedus nukirpciau
QUOTE(solo @ 2009 05 12, 13:35)
pasirinkti nelabai dekingi objektai sakyciau kartot reiktu
QUOTE(vugi @ 2009 05 12, 13:57)
na o siaip tai dar diagragma fotike keiciama
instrukcijoj parsyta kas kur ir kaip
i tema zalia
suglaude galvas arba ir senatveje kartu
del kadravimo abejoju
aha, tai yra dar komandu ratukas, kuriuo reguliuojasi islaikymas, jis pas mane maksimaliai buvo atsuktas, tai jei prisuku iki minimumo tai tada ilgiau reikia laukt kol pamatau nuotrauka. tai ilgas islaikymas kam skirtas?kad islietu vaizda?
QUOTE(ader @ 2009 05 12, 14:12)
aha, tai yra dar komandu ratukas, kuriuo reguliuojasi islaikymas, jis pas mane maksimaliai buvo atsuktas, tai jei prisuku iki minimumo tai tada ilgiau reikia laukt kol pamatau nuotrauka. tai ilgas islaikymas kam skirtas?kad islietu vaizda?
Skaitei pirma puslapi?
O fotoaparato instrukcija?
QUOTE(ader @ 2009 05 12, 15:06)
nikon d 60. tai as irgi taip isivaizduoju kad turi buti skirtingi. bet nesuprantu kur ir kas. nes as jei noriu priartinti objekta tai turiu sukti objektyva, bet tada matau ekrane kad ir diafragma keiciasi.
Na apie nikonus as zalia , tai is ties instrukcija paskaityk, o del objektyvu, pvz, jei nurodyta 3,5 -5,6, tai reiskia, kad kai tu prizuminsi placiausia diafragma gales buti 5,6,o jei atitolinsi, tai ji ativers ir iki 3,5. tiesiog jos nebegali daugiau atverti, bet mazint visada gali, ir tai nepriklausys nuo zoominimo. nezinau ar aiskai as cia .. ir tikrai instrukcijoje tikrai daug kas parasyta, ir gan aiskiai
Valeta, man ir kazko trupuciuka kitaip noretusi, ar tai daugiau virsaus ar tai apacios, bet siaip dailiai labai ir spalvos , man patiko sita.
Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2009 05 12, 15:13)
tai as skaitau instrukcija, bet kad zalia man cia viskas, norisi ukiskai kad paaiskintu kas jau isbandes viska.
kaip pradedanciam tai man dar savokas reik atskirt ir suvokt, o cia viskas is karto parasyta, tas tam tas anam.
kaip pradedanciam tai man dar savokas reik atskirt ir suvokt, o cia viskas is karto parasyta, tas tam tas anam.
QUOTE(žmogiukas @ 2009 05 12, 13:54)
solo, parašyk kaip tau atrodo, kurioj nuotraukoj kur fokusas???
1 - į pirmą (jautuką), 2 - į vidurį ir 3 - į mergelę.
Valetta, kuo blogi objektai?
QUOTE(ader @ 2009 05 12, 14:22)
tai as skaitau instrukcija, bet kad zalia man cia viskas, norisi ukiskai kad paaiskintu kas jau isbandes viska.
Pasakysiu is patirties,kad kai skaitysi koki 3 karta,tai jau bus truputi aiskiau As Gurskio -skaitmenine fotografija jau 4 kartus skaiciau ir dar vis randu naudingos info.Sunku ukiskai paaiskinti,tai nezinai ka kuris mygtukas daro
[quote=vugi,2009 05 12, 15:57]
sukiojant objektyva keiciamas zidinio nuotolis arba tiesiog zoouminama. tiesa, jei diafragma nefiksuota, na pvz kitiniuose, tai prie placiausio kampo bus viena diafragma, o prie siauriausio jau kita.
[/quote]
Gal as kazko nesupratau tada .Pas mane kitinis objektyvas ir as maniau,kad visa diafragma ,pagrinde, keicias ant objektyvo...o pasirodo,kad pagrinde keicias fotike
Giedre, grazus kadras tik riskumo noretusi daugiau
beje, o koks foto pavadinimas ?
[/quote]
Foto pavadinimas "Vienisas metas ".Ryskumo as ir nemoku dar isgauti.Gi naujoke esu !
[quote=inesaS,2009 05 12, 16:05]
Giedre,apie tavo gelyte.Kai pamaciau su kokiu fotiku fotkini,tai pasakysiu tik tiek,kad gali geriau.Man asmeniskai truksta astrumo tavo nuotraukose.Turi buti jos daug,daug ryskesnes.Kokiu rezimu fotografuoji?
[/quote]
Nepavyksta man dar nei su ryskumu,nei su astrumu...Dabar P rezima buvau uzsistacius(cia pusiau auto),nes ant manual,man viska ziauriai uztamsindavo,bet dabar pradedu supprast,kad gal del to,kad as islaikymo nekeisdavau ,ar iso bijodavau pakelt daugiau
sukiojant objektyva keiciamas zidinio nuotolis arba tiesiog zoouminama. tiesa, jei diafragma nefiksuota, na pvz kitiniuose, tai prie placiausio kampo bus viena diafragma, o prie siauriausio jau kita.
[/quote]
Gal as kazko nesupratau tada .Pas mane kitinis objektyvas ir as maniau,kad visa diafragma ,pagrinde, keicias ant objektyvo...o pasirodo,kad pagrinde keicias fotike
Giedre, grazus kadras tik riskumo noretusi daugiau
beje, o koks foto pavadinimas ?
[/quote]
Foto pavadinimas "Vienisas metas ".Ryskumo as ir nemoku dar isgauti.Gi naujoke esu !
[quote=inesaS,2009 05 12, 16:05]
Giedre,apie tavo gelyte.Kai pamaciau su kokiu fotiku fotkini,tai pasakysiu tik tiek,kad gali geriau.Man asmeniskai truksta astrumo tavo nuotraukose.Turi buti jos daug,daug ryskesnes.Kokiu rezimu fotografuoji?
[/quote]
Nepavyksta man dar nei su ryskumu,nei su astrumu...Dabar P rezima buvau uzsistacius(cia pusiau auto),nes ant manual,man viska ziauriai uztamsindavo,bet dabar pradedu supprast,kad gal del to,kad as islaikymo nekeisdavau ,ar iso bijodavau pakelt daugiau
tu teisi inesa, rodos skaitau ir kiekviena zingsni bandau praktiskai ivykdyti, bet daznai nematau skirtumo. gerai kad yra bendraminciu. taip kad prasom labai manes nespardyt as labai stengiuosi