Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 2 dublis

QUOTE(inesaS @ 2009 05 12, 14:48)
Tvora iki skausmo pazystama lotuliukas.gif Spalvos man labai patinka.Nerandu su kokiu fotiku fokini bigsmile.gif
Gal truputi virsaus per daug ir apacios per mazai mirksiukas.gif

as ir pritariu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tin-tin @ 2009 05 12, 14:52)
G_i_e_d_r_ė , matau fokusa ant lapeliu, taip turi but, ane?

Taip,ten fokusas lapeliuose.
Rico,man priminei,kad reik praktikuotis i pati geles viduriuka su fokusu,aciukas smile.gif

Va dar idedu siandienos nuotrauka,fokusas,tai lygtai pienes centre g.gif ,kaip jum matos ?
user posted image

Atsakyti
ar as tisingai suprantu, kad diafragma reguliuojama sukiojant objektyva?
Atsakyti
solo, parašyk kaip tau atrodo, kurioj nuotraukoj kur fokusas???
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2009 05 12, 15:53)

Absoliuciai teisingai bigsmile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2009 05 12, 14:53)

sukiojant objektyva keiciamas zidinio nuotolis arba tiesiog zoouminama. tiesa, jei diafragma nefiksuota, na pvz kitiniuose, tai prie placiausio kampo bus viena diafragma, o prie siauriausio jau kita.

na o siaip tai dar diagragma fotike keiciama smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vugi: 12 gegužės 2009 - 13:58
tai bet tada kuom skiriasi diafragmos keitimas nuo zoominimo. as kitaip priartint negaliu tik sukdama objektyva, t.y. keisdama diafragma. cia kai ijungta manual programa pvz. o jei ant automato pastatyta, tai tada kaip? diafragma buna fiksuota ir objektyvu tik zoominu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ader: 12 gegužės 2009 - 13:59
QUOTE(ader @ 2009 05 12, 13:53)

nu kad ne mirksiukas.gif temos pirmam psl, yra daug nuoradu kurios pades ishsiaskinti kas yra kas ax.gif

Giedre, grazus kadras thumbup.gif tik riskumo noretusi daugiau tongue.gif
beje, o koks foto pavadinimas biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 05 12, 14:53)
Va dar idedu siandienos nuotrauka,fokusas,tai lygtai pienes centre g.gif ,kaip jum matos ?

as tai matau centre ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2009 05 12, 13:57)
thumbup.gif pirmas zingsnis supratimo link. tai tada kur reguliuojasi zoom? g.gif

Na kai as sukioju savo muilines objektyva,tai pas mane diafragma nezymiai pasikeicia.Diafragma reguliuoju su atskiru ratuku,o zuminu su ant objektyvo esanciu ziedu.Bet as nezinau kaip yra veidrodiniuose fotoaparatuose doh.gif
Atsakyti
ader o koks fotoaparatas? smile.gif ax.gif

Siap diafragma ir zoominimas yra du skirtingi dalykai wink.gif..
Atsakyti
Giedre,apie tavo gelyte.Kai pamaciau su kokiu fotiku fotkini,tai pasakysiu tik tiek,kad gali geriau.Man asmeniskai truksta astrumo tavo nuotraukose.Turi buti jos daug,daug ryskesnes.Kokiu rezimu fotografuoji? ax.gif
Atsakyti