QUOTE(Valporaiso @ 2009 06 25, 13:58)
Sveikos,
Atrodo, liudna skaityt, kai is storos kasos mazai beliko, bet ne maziau baisu, kai niekada storu neturejai, o dar tie patys slenka... Ir tas pats - niekuo nesergi, puikiai supranti, kad cia 'nuo nervu', o 'nervai' visada bus tokie...siaip sau O nuo plauku slinkimo tai streso nemazeja, tad gaunasi tarsi uzburtas ratas...
Atrodo, liudna skaityt, kai is storos kasos mazai beliko, bet ne maziau baisu, kai niekada storu neturejai, o dar tie patys slenka... Ir tas pats - niekuo nesergi, puikiai supranti, kad cia 'nuo nervu', o 'nervai' visada bus tokie...siaip sau O nuo plauku slinkimo tai streso nemazeja, tad gaunasi tarsi uzburtas ratas...
Nuo streso gerai žolių arbatos + aromaterapija + meditacija (čia jei pagal pažiūras tinka), buvimas su savimi, savikontrolė.
Geriausiai mums žinoma arbata turbūt yra melisų, kuri ramina nervus, bet nemigdo. Ji tinkama nuo nemigos, todėl daug kas mano, kad ji gali migdyti, bet iš tiesų ji ramina nervus, todėl žmogus užmiega, bet iš tikrųjų mieguistumo nesukelia. Arbatų yra ir daug daugiau, yra gerų mišinių Jadvygos žolėse.
Taip pat yra ir raminančių kvapų. Tikriausiai visiems geriausiai žinomas yra levandų, kuris jau ne tik ramina, bet kartu ir truputį sukelia mieguistumą. Šiaip, kvapų yra daug daugiau, bet priklausomai nuo problemos jie gali būti skirti depresijai, stresui, liūdesiui, apatijai, nervingumui, isterijai ir pan.
Meditacijų yra daug ir visokių, apie jas konkrečiai reikia ieškoti informacijos ir čia tikriausiai ne vieta tai plačiau aptarinėti.
Visi gali rasti truputį laiko įvertinti savo padėtį ir atsikvėpti. Tuo metu tereikia neturėti pašalinių darbų. Taip pat yra išleista daug visokių knygų, kurios moko kaip gyventi ir žiūrėti į gyvenimą, iš kurių yra labai daug šlamšto, bet yra ir gerų. Čia kiekvienam pagal pažiūras, kai kam tai nepriimtina ir tokių mokymų nereikia.
Tiek apie stresą, turbūt plačiau čia ne vieta. Šiaip, aš asmeniškai esu įsitikinus, kad visos visos ligos yra nuo nervų.