Amisiau, aš truputį tau leidus smulkiau panagrinėsiu foto
kadangi matau kad modelius turi nuostabius, manau, kad kada nors vis vien kartosi fotografavimą, tai noriu išvardinti kelias klaideles kas man užkliuvo, kad kitą kartą atkreiptum dėmesį.
Bendrai pėmus man tikrai patiko, visas natūralumas, kad iš spalvų "nieko nelauži" ir suprantu, kad dažnai apie kompoziciją visai nesigalvoja (pati kai fotografavau labai fotogenišką draugę ypatingai gražiame interjere man tiesiog nieks nesigalvojo
)
Dabar smulkiau apie kiekvieną (čia yra tik mano subjektyvi nuomonė, kitam gali atrodyti visai kitaip
):
Ši turbūt man labiausiai patiko, labai gražiai tie žiedai fone, apranga labai puikiai dera prie aplinkos, bet norisi arba artimesnio plano (na karpyti labiau, kad užpildnačio fono mažiau būtų) arba jau, kad mergina būtų visu ūgiu plius vos vos žemės. Man kiek per daug viršaus.
Ši mano manymu kompoziciškai mažiausiai vykusi - merginos galva (kaip pagrindinis objektas į ką žiūrima portretuose) yra visiškai centre, labai daug fono aplink, arklys taip apkapotas, kad vargu ar galima suprasti ant ko mergina sėdi. Jei norėjai tik sėdinčio merginos foto, tai reikėtų artimesnio plano, jei nori, kad matytųsi, kad ji joja ant žirgo, tuomet reiktų horizontalaus formato, mažiau erdvės viršuje, daugiau arklio ir be abejo veido ne centre.
kartu su ketvirtąja, nes jos panaios, ketvirtoji kiek prastesnė.
Ši labai graži, gražus j/b, kompozicija gera, vėjas puikiai žaidžia plaukuose ir nuotaika puiki, bet merginos galvos padėtis nėra pati geriausia, tas ypatingai matosi paskutinėje foto. Merginos nosis tarsi perdengia lūpas, tai nieko bendro neturi su nosies ilgiu, tai fotografo klaida neparinkus tinkamo rakurso
Tai vat tiek išsamiau
Grethen
aš neturiu suvokimo kaip tokius dalykus padaryti
na yra ND reiks bandymais užsiimt.