Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(ediper @ 2009 05 15, 12:35)
1. nu cia dabar?! kaip tik man labai pasitikinti savimi atrodai  mirksiukas.gif  bigsmile.gif
Cia tik del to kad vis lipau per save biggrin.gif

QUOTE(RamuteS @ 2009 05 15, 12:38)
Labai idomi tema apie judesi issirutuliojo smile.gif
Ta proga vakar pabandziau per vaiku svente, sakykit ar nors kiek pavyko ar visiskas brokas. Nes man dar si tema visikai neatrasta.
Pavyko pavyko smile.gif gal noretus kiek didesnio kontrasto tarp issiliejimo ir sustingimo, bet uzskaitau smile.gif tiksliau zuskaityciau tik jb tongue.gif nes dabar bardakynas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grethenn: 15 gegužės 2009 - 10:48
QUOTE(RamuteS @ 2009 05 15, 11:38)
Ta proga vakar pabandziau per vaiku svente, sakykit ar nors kiek pavyko ar visiskas brokas. Nes man dar si tema visikai neatrasta.

user posted image

Nu zinokit, mano akimis - tai tikrai brokas. biggrin.gif Koks cia judesys fiksuotas - fotografo? Ar cia per zemes drebejima? biggrin.gif Nes ir stulpai, matau, juda, ir kabancios veliaveles. Grindys banguoja. Ir antram plane fotografuojantys zmones judesy... g.gif
Jau nekalbant, kad ir siaip sis kadras toks pyks-poks. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkė: 15 gegužės 2009 - 11:02
QUOTE(sayonara @ 2009 05 15, 09:16)
p.s. o jei rimtai, suprantu, kad gali būti nejauku tarp mūsų doh.gif (ypač tarp manęs  lotuliukas.gif ) ale kai sakoma pasigalandat dantukus, nusidildot nagučius ir į tirštumą šokat..smile.gif

sluotas, dar sluotas pamrisai lotuliukas.gif user posted image

QUOTE(Armana @ 2009 05 15, 09:21)
Norėjau parodyti vieną nuotraukytę kritikai ax.gif

as jau komentavau flickre, tai neberasysiu....

QUOTE(sayonara @ 2009 05 15, 10:24)
kam kils klausimų, TAIP, už nugaros vaikui - klozetas  tongue.gif

nepastebejau as jo, kol nepasakei biggrin.gif nu svelnus mamiskas kadras ax.gif

QUOTE(Grethenn @ 2009 05 15, 10:29)
Cia dulkes ant matricos laugh.gif boze boze.. visai nepriziuriu asvo fotoaparato, reik nest valyt smile.gif bet cia visai tinka biggrin.gif

as irgi jausiuos isdurta kaip jauna mergele laugh.gif man va tokie kadrai siekiamybe kol kas blush2.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 05 15, 11:15)
Ai, merginos, tuoj pradėsiu žliumbti čia nuo jūsų gražių žodžių. Ačiū  4u.gif  Netikėta.. Labai ačiū.

jau kam kam, o Tau tikrai ner ko slapstyt savo siltuju kadru - juk zinai... wub.gif noreciau savo vaikams tokiu, ir savo vaikystes tokiu... deja deja... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 15 gegužės 2009 - 10:59
Amisiau, aš truputį tau leidus smulkiau panagrinėsiu foto 4u.gif kadangi matau kad modelius turi nuostabius, manau, kad kada nors vis vien kartosi fotografavimą, tai noriu išvardinti kelias klaideles kas man užkliuvo, kad kitą kartą atkreiptum dėmesį.
Bendrai pėmus man tikrai patiko, visas natūralumas, kad iš spalvų "nieko nelauži" ir suprantu, kad dažnai apie kompoziciją visai nesigalvoja (pati kai fotografavau labai fotogenišką draugę ypatingai gražiame interjere man tiesiog nieks nesigalvojo doh.gif )
Dabar smulkiau apie kiekvieną (čia yra tik mano subjektyvi nuomonė, kitam gali atrodyti visai kitaip 4u.gif ):

user posted image

Ši turbūt man labiausiai patiko, labai gražiai tie žiedai fone, apranga labai puikiai dera prie aplinkos, bet norisi arba artimesnio plano (na karpyti labiau, kad užpildnačio fono mažiau būtų) arba jau, kad mergina būtų visu ūgiu plius vos vos žemės. Man kiek per daug viršaus.

user posted image

Ši mano manymu kompoziciškai mažiausiai vykusi - merginos galva (kaip pagrindinis objektas į ką žiūrima portretuose) yra visiškai centre, labai daug fono aplink, arklys taip apkapotas, kad vargu ar galima suprasti ant ko mergina sėdi. Jei norėjai tik sėdinčio merginos foto, tai reikėtų artimesnio plano, jei nori, kad matytųsi, kad ji joja ant žirgo, tuomet reiktų horizontalaus formato, mažiau erdvės viršuje, daugiau arklio ir be abejo veido ne centre.

user posted image kartu su ketvirtąja, nes jos panaios, ketvirtoji kiek prastesnė.

Ši labai graži, gražus j/b, kompozicija gera, vėjas puikiai žaidžia plaukuose ir nuotaika puiki, bet merginos galvos padėtis nėra pati geriausia, tas ypatingai matosi paskutinėje foto. Merginos nosis tarsi perdengia lūpas, tai nieko bendro neturi su nosies ilgiu, tai fotografo klaida neparinkus tinkamo rakurso 4u.gif

Tai vat tiek išsamiau 4u.gif

Grethen blink.gif aš neturiu suvokimo kaip tokius dalykus padaryti doh.gif na yra ND reiks bandymais užsiimt.
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 05 15, 11:54)
Jau nekalbant, kas ir siaip sis kadras toks pyks-poks.  blush2.gif

tai toks ir buvo kadras, nes tik bando susipazint, kaip reikia judesy gaudyt rolleyes.gif . oi, tie tavo komentarai kartais - skaudziai kerti cool.gif gali zmogui ir visai upa numust biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 05 15, 11:35)
slovenijos ania? muzika tai tikrai  wub.gif bet ta pana viska gadina  rolleyes.gif

Šitam teiginiui tai pritariu drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nikke - stabdyk zirgus (arba sluota) biggrin.gif tongue.gif

RamuteS - kaip bandyma - uzskaitau, dar pabandyk j/b, bet siaip dar dirbk ta linkme mirksiukas.gif (sneku pati nebandzius net lotuliukas.gif blush2.gif )

del tos Slovenijos - muzika man labai - bet ne vietoj ir ne laiku, plius be to zviegesio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 15 gegužės 2009 - 11:07
Sayonara, Elze labai laukiama, nedrisau jai rasyti... Siaip, visi labai laukiami smile.gif
Grethen, tu gal kazkaip perlipk, per ka ten lipi ir ateik 4u.gif Manai, man nebaisu pirma karta buvo? blush2.gif O isgyvenau lotuliukas.gif

Primenu - ryt, sestadieni, 15:00 Pizza Jazz Gedimino prospekte!
Visi labai laukiami 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 15 gegužės 2009 - 11:06
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 15, 11:58)
Amisiau, aš truputį tau leidus smulkiau panagrinėsiu foto 4u.gif kadangi matau kad modelius turi nuostabius, manau, kad kada nors vis vien kartosi fotografavimą, tai noriu išvardinti kelias klaideles kas man užkliuvo, kad kitą kartą atkreiptum dėmesį.
Bendrai pėmus man tikrai patiko, visas natūralumas, kad iš spalvų "nieko nelauži" ir suprantu, kad dažnai apie kompoziciją visai nesigalvoja (pati kai fotografavau labai fotogenišką draugę ypatingai gražiame interjere man tiesiog nieks nesigalvojo doh.gif  )
Dabar smulkiau apie kiekvieną (čia yra tik mano subjektyvi nuomonė, kitam gali atrodyti visai kitaip 4u.gif ):

Ačiū už komentarus. Tai va kad kartais iš to džiaugsmo viskas iš galvos išbyra. Labai dažnai prieš fotografuojant minčių būna pilna makaulė, ateina laikas fotografuot - padarai elis kadrus ir jau paskui reikia matyt " o kaip dabar nufotkint, ką čia įdomesnio sugalvoojus doh.gif "

O kartot tai kartosiu, nes draugas pamatęs foto užpavydėjo kad negalėjo kartu būt tai jau norės kartu fotografuot, o draugė pamiršo kad netoliese gražių krokliukų sodyboj yr tai kartosim cool.gif

va vis užsiiminat jog gerai kad iš splevų nieko "nelaužių". O ką ten labai laužt galima? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 05 15, 11:03)
tai toks ir buvo kadras, nes tik bando susipazint, kaip reikia judesy gaudyt  rolleyes.gif . oi, tie tavo komentarai kartais - skaudziai kerti cool.gif gali zmogui ir visai upa numust biggrin.gif

geriau numušt ūpą (reiškiasi, jo greičiausiai ir nebuvo schmoll.gif ), negu švelniai meiliai užliūliuoti, kad žmogus manytų, jog viskas, už ką jį giria krūva merginų, yra puiku ir gerai ir nafig čia man progresuot..
aš suprantu, kad kai kurie komentarai gali būti per tiesmuki arba grubūs, kaip kad aš pati kartais užvanoju, bet iš kitos pusės - nu kartais nėra nei laiko, nei noro glaistyt ir galvot ne apie nuotraukos trūkumus arba privalumus, ne apie tai, ką patari, o apie tai, kaip čia dabartės neįžeidus..
mano galva, jeigu jau ryžtiesi rodyti viešai savo nuotrauką, tai automatiškai esi pasiryžus ir išklausyti viską jos atžvilgiu, net ir aštresnę kritiką. ax.gif

BN, antram aukšte ar pirmam staliukas bus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 15 gegužės 2009 - 11:10
Aciu visoms uz nuomone, smagu girdet, kad kazkas nors truputi pavyko.
Nikke su tavo komentaru sutinku iskyrus tai jog tai tik pykpokst kadras, pora minuciu sokancius mazylius kitaip ir nenufotorafuosi isskyrus pyks poks, nes net nebuvo vietos kur statyva pasidet ar kada apie kompozicija galvot.
Atsakyti
Antram aukste

Dar pakartosiu i vakara info, kad "nepaskestu" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 15 gegužės 2009 - 11:17