Paukščiuk, graži tavo pantera. Nežinočiau visos istorijos, tai ir nesuprasčiau, kad spalvos neoriginalios
Va, aš irgi apie lietuvišką (?) kanvą pasiteirauti norėčiau. Pas mus yra jos pirkti ir stambesnės, ir smulkesnės. Smulkesnėje 5 langeliai tenka 1 cm. Kažin kokio numerio aidą ji atitiktų? Niekaip neapsiskaičiuoju. Ir dar paklausiu, nors tikriausiai tokie klausimai labai jau įkyrėję. Norint, kad nebūtų skylučių, bet langeliai siuvinėjant aiškiai matytųsi, reikia ieškoti evenweave?
P.S. Ant lietuviškos smulkesnės kanvos siuvinėjau 2 gijomis, ir man atrodė normaliai. Ant stambesnės siuvinėjau tik pačios atsirinktais putlių tipo siūlais, o šie storesni. Todėl, kelių įprastinių siuvinėjimo siūlų gijų reikėtų, nesu išbandžiusi.
P.S. Ant lietuviškos smulkesnės kanvos siuvinėjau 2 gijomis, ir man atrodė normaliai. Ant stambesnės siuvinėjau tik pačios atsirinktais putlių tipo siūlais, o šie storesni. Todėl, kelių įprastinių siuvinėjimo siūlų gijų reikėtų, nesu išbandžiusi.
QUOTE(juba @ 2009 05 22, 12:44)
Paukščiuk, graži tavo pantera. Nežinočiau visos istorijos, tai ir nesuprasčiau, kad spalvos neoriginalios
pritariu
QUOTE(grete @ 2009 05 22, 12:46)
Va, aš irgi apie lietuvišką (?) kanvą pasiteirauti norėčiau. Pas mus yra jos pirkti ir stambesnės, ir smulkesnės. Smulkesnėje 5 langeliai tenka 1 cm. Kažin kokio numerio aidą ji atitiktų? Niekaip neapsiskaičiuoju. Ir dar paklausiu, nors tikriausiai tokie klausimai labai jau įkyrėję. Norint, kad nebūtų skylučių, bet langeliai siuvinėjant aiškiai matytųsi, reikia ieškoti evenweave?
Nežinau ... nu man su ta lietuviška kanva vnž. kai buvo grįžimas į kryžiavimą... tai nusipirkau gabalą (mat brolienė ant jos vis siuvinėja) tai gal vieną ar du siuvinius išsiuvinėjau, paskui gavau iš KaSiūlai tos normalios, tai dabar jau tos lietuviškos tai nesučiupinėju, ir nel;abai noriu, negražiai man ant jos gaunasi... skysta kažkokia.... visai nelimpa...
Ačiū margaitės už pagyrimus
O ta "lietuviška" kanva- bandžiau skaičiuoti tai lyg ir 12 Nr. atitinka. Ant jos siuvu tik 3 gijom (nors baisia nepatinka , ale reik pabaigti turimą). BS su metalicu dariau 2 gijom- tai ojojoj... Bet įveikiau- siuvinėjau detalėm- išsisiuvu ir su metalicu pasikrapštau.
Ne pasižiūrėjus ir juodą tokią nusipirkau- jau susiruošiau tokius nuogalius siuvinėt, bet po 5 kryžiukų nusprendžiau, kad ji nei grindim plaut netinka Kad šviesūs siūlai dnegtų reik turbūt kokių 4 gijų, bet kryžiukai tai baisiai nelygūs gaunasi...
O ta "lietuviška" kanva- bandžiau skaičiuoti tai lyg ir 12 Nr. atitinka. Ant jos siuvu tik 3 gijom (nors baisia nepatinka , ale reik pabaigti turimą). BS su metalicu dariau 2 gijom- tai ojojoj... Bet įveikiau- siuvinėjau detalėm- išsisiuvu ir su metalicu pasikrapštau.
Ne pasižiūrėjus ir juodą tokią nusipirkau- jau susiruošiau tokius nuogalius siuvinėt, bet po 5 kryžiukų nusprendžiau, kad ji nei grindim plaut netinka Kad šviesūs siūlai dnegtų reik turbūt kokių 4 gijų, bet kryžiukai tai baisiai nelygūs gaunasi...
QUOTE(paukščiukas @ 2009 05 22, 09:42)
pasirodau kaip atrodo galutinis variantas
nu darbelis tikrai ispudingas bet as irgi nesirysciau siuvineti ant juodos, nes reiktu turbut dvigubu akiniu paskui
O man atsitikimas buvo, paprasiau pardavejos DMC Aidos 14 atkirpti ir pati nuejau siuliuku rinktis - taip ir nusipirkau nepaziurejus ka pardaveja i maiseli atmatavusi idejo - o pasirodo lietuviska kanva na gal pardaveja nepatyrusi buvo nezino kas taS DMC Tai nieko nesiuvinejau, sakau reiks i mokykla nunesti padovanoti, pradedanciom siuvineti mokinukem pirkti nereiks
Visu darbai labai grazus Vsioms po
Labas visoms, gal kuri turėsite šio paveikslėlo schema?
Zundyte, ant juodos kanvos gal ir sunku, bet man beprotiškai gražu
Man irgi beprotiškai gražu ,tirpstu, kai pamatau ką nors ant jos išsiuvinėtą,šita Paukščiuko pantera arba ankstesnioji kur su mėnulio pilnatim ,man turbūt patys gražiausi darbai ,bet pati siuvinėt matyt neišdrįsiu ,nes po jos tai galutinai baltą lazdelę pirkt reikėtų