Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

Mes irgi tuoksimes tik baznycioje, cia buvo abieju musu tokie norai, nes "kazkokioj kamurkej" padeti po parasa tai neturiu jokio noro, o beto kai lankausi baznycioje tai net neissivaizduoju kitur savo vestuviu - tik baznycioje, tik kunigui palaiminus.
Atsakyti
QUOTE(jurgita081 @ 2006 05 29, 16:51)
Mes irgi tuoksimes tik baznycioje, cia buvo abieju musu tokie norai, nes "kazkokioj kamurkej" padeti po parasa tai neturiu jokio noro, o beto kai lankausi baznycioje tai net neissivaizduoju kitur savo vestuviu - tik baznycioje, tik kunigui palaiminus.

Tai gal todel, kad Vestuves supranti kaip Jungtuves, Santuoka kaip Sakramenta, o ne partnerystes legalizavima? biggrin.gif drauges diplominio tema atsakiau biggrin.gif
Atsakyti
Tai gal todel, kad Vestuves supranti kaip Jungtuves, Santuoka kaip Sakramenta, o ne partnerystes legalizavima?
thumbup.gif

mes baznycioje nesituoksime, nes nesame giliai tikintys
norejome, kad mus sutuoktu pastorius, bet bet bet....

mane erzina tuokimasis baznycioje, jei tai nera nuosirdu, t.y. visa gyvenima nevaiksciojo i baznycia ir pan, o stai per vestuves jau sumaste: tik baznycioje doh.gif doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Fizz @ 2006 05 31, 19:07)
Tai gal todel, kad Vestuves supranti kaip Jungtuves, Santuoka kaip Sakramenta, o ne partnerystes legalizavima? 
thumbup.gif

mane erzina tuokimasis baznycioje, jei tai nera nuosirdu, t.y. visa gyvenima nevaiksciojo i baznycia ir pan, o stai per vestuves jau sumaste: tik baznycioje  doh.gif  doh.gif  schmoll.gif

Na taip jei netiki Dievu, jei baznycia visada lieka paskutinej vietoj ir kaip kazkokia nasta zinoma tokiu atveju tegul buna taip...nereikia. Svarbiausia kad zmones graziai gyvena sutinka kartu iskencia vargus, dalinasi dziaugsmais ir taip toliau.... Mes tai norim susitukti bet del tam tikru aplinkibiu negalim unsure.gif bet turim vilti kad taip bus smile.gif
Atsakyti

mane erzina tuokimasis baznycioje, jei tai nera nuosirdu, t.y. visa gyvenima nevaiksciojo i baznycia ir pan, o stai per vestuves jau sumaste: tik baznycioje doh.gif doh.gif schmoll.gif
[/quote]
As irgi taip manau, jei nera tikro tikejimo, o tai daroma vien del tradicijos ar, kad tevai liepia..tai koks cia Sakramentas? schmoll.gif mano vaikystes draugas dabar grizta is Anglijos, o jo senelis duodasi po visa kauna ieskodamas kunigo kuris nereikalautu jaunavedziu kursu, nes jie nespes iseiti tongue.gif ...nezinau, man juoka tik kelia...pats Baznycioje turbut buvo tik per savo Pirmaja Komunija..aisku ne man teisti, bet...
Atsakyti
Sveikos

Mano vestuvės už dviejų savaičių, ir jau pradedu panikuot blush2.gif
Sakykit ar būtina tėvui vesti nuotaką prie altoriaus? Aš taip nenoriu, tai kaip turėtumėm ijeiti į bažnyčią?
Atsakyti
sveikos. as turiu klausima. mano vaikinas/jaunikis (dar ne vyras oficialiai, bo nesusituoke) gyvena JAV. pasipirso man po nauju, bet toks atstumas ir finansai neleidzia skraidyti pas mane. esam viens del kito garantuoti ir viskas, rodos tvarkoje. kita menesi ruosiasi atlekt vel manes aplankyti. dar pridursiu, kad as irgi tvarkausi viza vaziavimui pas ji - ruosiames is pradziu anapus atlanto pagyvent, veliau kurtis gyvenima cia. na, bet kol nenukrypau nuo temos, destau, ko as noriu jusu paklausti smile.gif
tai va, jis prabilo apie santuoka pries diena. santuoka baznycioje. jokiu baliu, svenciu ar giminiu, tik jis ir as, liudininkai gal. norim abu sau ir viens kitam prisiekti pries dieva. santuoku rumuose veliau kada. tas atstumas ir ilgesys zudo, o mes esam tikri, kad norim but kartu. tai va. klausimai:
norint duoti izadus baznycioje ko reikia? as gyvenu vilniuje, bet noreciau mazos jaukios baznyteles kur nors kad ir kaime. i ka kreiptis? i parapijos kuniga? blink.gif mano klausimas turbut labai zioplai skamba, bet as nieko apie tai neisivaizduoju... taip staigiai pasiryzom, jokiu klausimu nekyla, bet as nezinau uz ko griebtis... mano drauges sako - griebk suknia! tiesa pasakius, ir su dzinsais prie altoriaus su juo galiu nueit.
mano drauges ejo cia menesio ilgumo kursus baznycioj - be ju negalima prisiekt mylet? blink.gif as svajoju apie datos ir laiko su kunigu sutarima, nuvaziavima, istarima TAIP ir gyvenima toliau.
ar man jaunai ir durnai, galit paaiskint, ka civilizuoti zmones daro ax.gif 4u.gif aciu.
Atsakyti
QUOTE(laisva @ 2006 06 03, 20:52)
sveikos. as turiu klausima. mano vaikinas/jaunikis (dar ne vyras oficialiai, bo nesusituoke) gyvena JAV. pasipirso man po nauju, bet toks atstumas ir finansai neleidzia skraidyti pas mane. esam viens del kito garantuoti ir viskas, rodos tvarkoje. kita menesi ruosiasi atlekt vel manes aplankyti. dar pridursiu, kad as irgi tvarkausi viza vaziavimui pas ji - ruosiames is pradziu anapus atlanto pagyvent, veliau kurtis gyvenima cia. na, bet kol nenukrypau nuo temos, destau, ko as noriu jusu paklausti smile.gif
tai va, jis prabilo apie santuoka pries diena. santuoka baznycioje. jokiu baliu, svenciu ar giminiu, tik jis ir as, liudininkai gal. norim abu sau ir viens kitam prisiekti pries dieva. santuoku rumuose veliau kada. tas atstumas ir ilgesys zudo, o mes esam tikri, kad norim but kartu. tai va. klausimai:
norint duoti izadus baznycioje ko reikia? as gyvenu vilniuje, bet noreciau mazos jaukios baznyteles kur nors kad ir kaime. i ka kreiptis? i parapijos kuniga?  blink.gif  mano klausimas turbut labai zioplai skamba, bet as nieko apie tai neisivaizduoju... taip staigiai pasiryzom, jokiu klausimu nekyla, bet as nezinau uz ko griebtis... mano drauges sako - griebk suknia! tiesa pasakius, ir su dzinsais prie altoriaus su juo galiu nueit.
mano drauges ejo cia menesio ilgumo kursus baznycioj - be ju negalima prisiekt mylet?  blink.gif as svajoju apie datos ir laiko su kunigu sutarima, nuvaziavima, istarima TAIP ir gyvenima toliau.
ar man jaunai ir durnai, galit paaiskint, ka civilizuoti zmones daro  ax.gif  4u.gif aciu.

Nu skamba romatiskai ax.gif bet nezinau ar viskas bus taip paprasta...bet jei nori kazko romantisko, paprasto, tiesiog, kad tai butu jusu svente pirmiausia turi susirasti ta "kaimo baznytele" kurioje nori tuoktis ir tada kalbeti su tos baznycios klebonu..bandyti tartis, papasakoti ir t.t smile.gif kursai siaip reikalaujami ir labai naudingi...bet gal tu pirmiau rask baznycia, kur nori savo izadu... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Renatuxx @ 2006 06 03, 19:36)
Sveikos

Mano vestuvės už dviejų savaičių, ir jau pradedu panikuot    blush2.gif
Sakykit ar būtina tėvui vesti nuotaką prie altoriaus? Aš taip  nenoriu, tai kaip turėtumėm ijeiti į bažnyčią?

Jei nenori, tai cia jokia problema biggrin.gif tiesiog ieisit abu drauge su vyru ir zengsite prie altoriaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Primadona-A @ 2006 05 31, 18:56)
o jo senelis duodasi po visa kauna ieskodamas kunigo kuris nereikalautu jaunavedziu kursu, nes jie nespes iseiti tongue.gif ...nezinau, man juoka tik kelia...pats Baznycioje turbut buvo tik per savo Pirmaja Komunija..aisku ne man teisti, bet...

mirksiukas.gif nu ir kas as irgi nelankyciau tu kursu, o duotis neverta juk pilna baznyciu kuriose ju ir nereikia. tereikia pasirinkti nuosalesne arba gerai pamoketi kunigeliui mirksiukas.gif g.gif KLaune gal kiek sudetingiau nes kunigai baisiai ispuike
Atsakyti
QUOTE(kate0 @ 2006 06 09, 08:25)
mirksiukas.gif nu ir kas as irgi nelankyciau tu kursu, o duotis neverta juk pilna baznyciu kuriose ju ir nereikia. tereikia pasirinkti nuosalesne arba gerai pamoketi kunigeliui  mirksiukas.gif  g.gif KLaune gal kiek sudetingiau nes kunigai baisiai ispuike

nu cia tai be komentaru..
nujauciu jei galetum tai ir Dievui daugiau pamoketum kad palaimintu ir be tikejimo.

Mum su busimu vyru net nekilo toks klausimas kur ir kaip tuoktis, CMB atmetem is karto naturaliai, esamte tikintys, i baznycia nueiname ne tik per vestuves ir laidotuves ir tikime kad 100 proc po nnnn metu mylesim vienas kita gerbsim, rupinsimes ir draugausim. Kadangi nuosirdziai situo tikime tai taip ir bus ir taskas. Viskas priklauso nuo poziurio. O CMB kada nors nunesim tuo dokumentus, is kart negalesim ,nes vyksim i kelione ir per 10 dienu nespesim, nu tai nunesim veliau, man asmeniskai jokio skirtuma kokia data bus irasyta popieriukuose smile.gif nes ta tikra rysi su JUO as jauciu nuo pirmos pazinties dienos o ne nuo busimo paraso sutartyje.
merginos nepamirskit to kas svarbiausia, vestuves bus tik viena diena, o jungtuves visa gyvenima ir tai svarbiausia smile.gif
Atsakyti
Na paaiškinkit man, kaip ten su ta data, jei tuokiesi bažnyčioje, o po to neši dokumentus į CMB, kokią datą galiausiai įrašo? Visur skirtingai pasisako, nebesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Vilkaa @ 2006 06 09, 10:50)
nu cia tai be komentaru..
nujauciu jei galetum tai ir Dievui daugiau pamoketum kad palaimintu ir be tikejimo.

Mum su busimu vyru net nekilo toks klausimas kur ir kaip tuoktis, CMB atmetem is karto naturaliai, esamte tikintys, i baznycia nueiname ne tik per vestuves ir laidotuves ir tikime kad 100 proc po nnnn metu mylesim vienas kita gerbsim, rupinsimes ir draugausim. Kadangi nuosirdziai situo tikime tai taip ir bus ir taskas. Viskas priklauso nuo poziurio. O CMB kada nors nunesim tuo dokumentus, is kart negalesim ,nes vyksim i kelione ir per 10 dienu nespesim, nu tai nunesim veliau, man asmeniskai jokio skirtuma kokia data bus irasyta popieriukuose smile.gif nes ta tikra rysi su JUO as jauciu nuo pirmos pazinties dienos o ne nuo busimo paraso sutartyje.
merginos nepamirskit to kas svarbiausia, vestuves bus tik viena diena, o jungtuves visa gyvenima ir tai svarbiausia smile.gif

As biski sokiruota tuo poziuriu i "pamoketi pinigeliu" ar, kad kauno kunigai" ispuike" schmoll.gif juk ne tame esme...as lankau kursus ne kaune, o panevezy, nes mano suzadetinis is ten ir esu be galo laiminga galedama buti tose paskaitose... smile.gif (nors tai ka desto as studijavau ir bakalurini is to dabar parasiau) bet esme, kad buvimas drauge ir kalusymas, paskui aptarimas, vyro poziuris, suvokimas...viskas yra neikainojama..ir ranka prie sirdies galiu prideti ir pasakyti, kad tie kursai en siaip sau "ismokslas", bet labai svarbus dalykas... ax.gif
Atsakyti