Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

na mes tuoksimės tik bažnyčioje, turėjom po savaitės, bet kai tėtuko nebėra... po metų...
kažkaip net minčių nekilo tuoktis cmb, jokio iškilmingumo, mano nuomone tik abejojančių žmonių klausia ar tikrai sutinki... nors anksčiau CK buvo senas ir kitaip nė negalėjo būti...
o žiedų užsidėjimas ir vėl nusiėmimas kažkaip panašus į farsą...
nepykit, jei ką, čia tik mano nuomonė...
ir manau, kad jei nesi tikra ar tai tas žmogus, su kuriuo nori būti visą gyvenimą, neverta sudaryti ir civilinės santuokos...
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 01 13, 14:50)
mes tai vestuviu diena tuokemes baznycioje.  rolleyes.gif 

aishku paskui reikia per 10 dienu uzregistruoti civiline, kad santuokos datos nekeistu....
bet civilinej tikrai nebuciau registravus pirma... nes jei po to dar nori ir baznycioje, tai jau skaitosi kaip palaiminimas.... unsure.gif 

nors as nesu labai stipriai tikinti....santuoku rumuose man kazkaip valdishka. baznycia man asocijuojasi su sazine. cool.gif  ir shirdimi  rolleyes.gif
ir kazkaip ishkilmingiau baznycioje.... smile.gif
santuoku rumuose kazkoks kovejeris schmoll.gif

tai vat taip vat.
ir labai mes patenkinti buvom...o tai be ryshio vestuviu diena ziedus imti pora kartu : unsure.gif

drinks_cheers.gif
Mes irgi tik bažnyčioj, o paskui per 10 dienų užregistravom civilinę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(_celeste @ 2005 07 29, 11:32)
kažkaip net minčių nekilo tuoktis cmb, jokio iškilmingumo, mano nuomone tik abejojančių žmonių klausia ar tikrai sutinki... nors anksčiau CK buvo senas ir kitaip nė negalėjo būti...
o žiedų užsidėjimas ir vėl nusiėmimas kažkaip panašus į farsą...
nepykit, jei ką, čia tik mano nuomonė...

Dabar CMB ceremonijos metu galima žiedų ir nesidėti. Ypač jei esate po bažnytinės santuokos - tikrai nereikia nusiimti žiedų ir vėl užsidėti.

CMB darbuotojos prieš ceremoniją paklausia, ar keisitės žiedais ir pnš.

Atsakyti
QUOTE(*Svajukė* @ 2005 07 29, 11:46)
Dabar CMB ceremonijos metu galima žiedų ir nesidėti. Ypač jei esate po bažnytinės santuokos - tikrai nereikia nusiimti žiedų ir vėl užsidėti.

CMB darbuotojos prieš ceremoniją paklausia, ar keisitės žiedais ir pnš.

Mūsų vestuvės bus ir CMB, ir bažnyčioje.
CMB - todėl, kad visada norėjau susituokti Kauno Rotušėje (nesvarbu, kad ji dabar apkalta pastoliais).
Bažnyčioje - nes mums ši ceremonija rimčiausia ir iškilmingiausia, norime prisiekti vienas kitams ir mus globojančioms aukštesnėms jėgoms, Dievui (tuo gyvenime jau daug kartų spėjau įsitikinti...). Ankstyvoje paauglystėje buvau labai uoli katalikė, vėliau nusivyliau daugeliu bažnytinių reikalavimų, bet pačios bažnyčios, jų aplinka ir aura visada traukė.

O dėl žiedų - pirmiausia tuoksimės CMB. Tai gal tikrai reiks pasinaudoti *Svajukės* mintimi ir nesikeisti g.gif
Jei pirmiau būtų bažnytinė ceremonija, tai tikrai CMB nenusiimčiau bažnyčios palaimintų ir pašventintų žiedų.
Ačiū už idėją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2005 07 29, 15:27)
O dėl žiedų - pirmiausia tuoksimės CMB. Tai gal tikrai reiks pasinaudoti *Svajukės* mintimi ir nesikeisti g.gif
Jei pirmiau būtų bažnytinė ceremonija, tai tikrai CMB nenusiimčiau bažnyčios palaimintų ir pašventintų žiedų.
Ačiū už idėją 4u.gif

Mes taip pat pirma CMB, o vėliau bažnyčia kitame miestelyje. Irgi dar nesugalvojau, ar keisimės CMB žiedais. Šiuo klausimu reikia dar su jaunuoju pasitarti.
Atsakyti
Mes tuokemes ir tik baznycioje.Po to uzregistravome CMB santuoka ir viskas.Man tai uzteko ir baznycios jaudulio.Dar jei CMB,tai buciau neislaikius. mega_shok.gif Be to ten tokios nemalonios senos tarkos dirba,kad jokio noro neturejau ax.gif
Atsakyti
pala pala o as girdejau kad dabar baznytine santuoka prilygsta civilinei ir kad CMB nebutina jei tuokiesi baznycioje? siaip ruosiames kadanors ir mes tai jei ka zinot pakonsultuokit...
Atsakyti
mes tuoksimes ir CMB, kad maziau paskui formalumu butu, o paskui baznycioje, kai nusprendem tuoktis net nebuvo iskiles klausimas ar reikia tuoktis baznycioj, nes man tai naturalu. Nors ir nesam super praktikuojantys katalikai, bet mes tuo tikim ir norim, kad ta diena mus palaimintu kunigas. Nesuprantu zmoniu, kurie tuokiasi del mados, arba del to, kad tevai ar seneliai taip dare. Cia kaip ir su sprendimu tuoktis, jei tam pribrendai tai ir tuokies, o jei ne, tai nesituoki. Taip ir del baznycios: jei tiki ir nori gauti aukstesni palaiminima tai tuokies baznycioj, o jei ne tai kam reikalinga ta komedija. Tokia stai mano nuomone smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kellina @ 2005 07 31, 13:59)
pala pala o as girdejau kad dabar baznytine santuoka prilygsta civilinei ir kad CMB nebutina jei tuokiesi baznycioje? siaip ruosiames kadanors ir mes tai jei ka zinot pakonsultuokit...

dabar galima tuoktis tik bažnyčioj ir santuokos bažnytinį liudijimą nunešti per 10 dienų į cmb. vėliau nunešus bus užregistruota ne santuokos bažnyčioje data, o ta, kurią nunešėte tą liudijimą...
Atsakyti
Dabar CMB ceremonijos metu galima žiedų ir nesidėti.

Mes taip ir padarėm, CMB žiedais nesikeitėm, o tik vėliau - bažnyčioje, kai jau buvo pašventinti, man asmeniškai tai daug reiškia.

Atsakyti
sveikos visos.
turiu tokiu klausimuku keleta. pries pora meteliu istekinau drauge cmb. rugpjucio 13 krikstysim jos sunu ir ji pati tuoksis baznycioje. net nezinau kodel, nes man paciai tokia santuoka reikalautu pamastymu.
bet kokiu atveju, ji taip nusprende ir as galiu tik padeti jai, padaryti svente dar grazesne.
kaip kriksto mama tai dienai prigalvojau labai daug dalyku ir taip gavosi, kad visas demesys kol kas suplanuotas tik vaikeliui.
noreciau padaryti ir jai kokia nors svente. gal kas gali padeti? vienoj dienos vietoj suplanuotas balionu su norais ir linkejimais leidimas upe. gal butu galima suorganizuoti kokia jaunuju priesaika vienas kitam? gal kas galit nurodyt kur tokiu tekstu rasti? kazkodel ties sia vieta uzstrigau. viskas apsiriboje tik baznycioje sakomais zodziais, o noretusi ko nors intymesnio, savo. gal kas turit minciu?
man paciai butu labiau prie sirdies butent toks prisiekimas vienas kitam - asmeniskas, intymus, stebint kokiam nors oficiliam asmeniui ne oficialioje aplinkoje. taip butu geriausia mano manymu.
tai jeigu kas nors galit padeti - lauksiu zinuciu.
Atsakyti
merginos, gal kas nors galit mane pakonsultuot??? Reikalas toks mes esam sutarę tuoktis CMB ir bažnyčioje, sumokėjome 80Lt už santuoką, bet dabar apsigalvojome ir norime tuoktis tik bažnyčioje, o į CMB nueiti po to ir užregistruoti santuoką... Sakykit, ar tokiu atvėju registruojant santuoką mums nereiks mokėti ko nors iš naujo, t.y. ar užskaitys mums tą jau sumokėtą 80Lt mokestį, ar kaip čia dabar bus??? blink.gif
Atsakyti