Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

QUOTE(Zhaliaakee @ 2012 08 14, 23:40)
pas mus ne piršliai, bet liudininkai, manau esmė ta pati šiaip... tai va, mūsų net neklausė, ar susituokę liudininkai, ar ne.. svarbu pilnamečiai 4u.gif

aciu. as irgi manau kad esme ta pati, mane prigasdino, kad tuokiantis baznycioje, turi buti pirslai butinai susituoke ir su sliubu. tikiuosi viskas bus gerai tada
Atsakyti
Sveikos,vakar kalbėjau su buvusia klasioke ir pasakė tokį bajerį kad Kauno Katedroj neleido jog jaunają tėtis prie altoriaus palydėtų doh.gif košmaras,tikiuosi Panemunės bažnyčioj tokio bajerio neišgirsiu g.gif
Atsakyti
nu dar geriau, visai visokiu nesamoniu tie lietuviai prisigalvoja, kad tik labiau issidirbinetu...
Atsakyti
QUOTE(Sacra @ 2012 08 16, 22:49)
nu dar geriau, visai visokiu nesamoniu tie lietuviai prisigalvoja, kad tik labiau issidirbinetu...

tokios yra musu baznyciu tradicijos ir jeigu kai kurie kunigai jas apiena tai cia jau ju reikalas,
bet pagal viska kunigas atsiveda jaunuosius prie altoriaus pats
ir viskas labai grazu ir sventiska smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renalta @ 2012 08 17, 08:55)
tokios yra musu baznyciu tradicijos ir jeigu kai kurie kunigai jas apiena tai cia jau ju reikalas,
bet pagal viska  kunigas atsiveda jaunuosius prie altoriaus pats
ir viskas labai grazu ir sventiska  smile.gif

negirdejau tokiu nesamoniu - kiek buvau vestuvese, visada tete atveda jaunaja prie altoriaus
Atsakyti
QUOTE(Sacra @ 2012 08 17, 19:27)
negirdejau tokiu nesamoniu - kiek buvau vestuvese, visada tete atveda jaunaja prie altoriaus

įdomiai, aš nesu buvusi tokiose vestuvėse. Kiek domėjausi, tai lietuvių tradicija yra žengti į bendrą gyvenimą kartu. Dar būna, kad jaunieji eidami link altoriaus mamoms dovanoja po gėlės žiedą 4u.gif
Citata iš mokslai.lt
"Kai kuriuose kraštuose įprasta, kad jaunąją prie altoriaus veda jos tėvas, o jaunasis laukia prie altoriaus ir ją pasitinka. Kartu su jaunuoliu laukia ir pabroliai. Pamer– gės po vieną – ateina taku per bažnyčią ir kiekviena susitinka su savo pabroliu. Jaunoji atvedama paskutinė. Lietuvoje šio papročio nebuvo.Jaunieji per bažnyčią viduriniu taku visuomet ateidavo kartu."
Atsakyti
"Kai kuriuose kraštuose įprasta, kad jaunąją prie altoriaus veda jos tėvas, o jaunasis laukia prie altoriaus ir ją pasitinka. Kartu su jaunuoliu laukia ir pabroliai. Pamer– gės po vieną – ateina taku per bažnyčią ir kiekviena susitinka su savo pabroliu. Jaunoji atvedama paskutinė. Lietuvoje šio papročio nebuvo.Jaunieji per bažnyčią viduriniu taku visuomet ateidavo kartu."
[/quote]
butent taip mudu ejome link altoriaus- drauge, suskibe uz ranku smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sacra @ 2012 08 17, 18:27)

patyt mazai esate susipazinusi su lietuviu tradicijomis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sacra @ 2012 08 17, 19:27)

siaip jau būtent tai yra naujadaras, tiap vadinama "nesamonė" - nes Lietuvoje jaunieji patys eidavo prie altoriaus, juo labiau, kad tėvai ceremonijoje net nedalyvaudavo, o namuose ruošdavosi jaunųjų sutikimui.

O dėl leidimo/neleidimo - tai priklauso nuo kunigo. Mes kai tuokėmės - mūsų paklausė kaip norėsim daryti. Bet mes pasirinkom lietuviškąjį variantą - žengėm su vyru kartu į bažnyčią.

O ir šiaip - nedaugelyje vestuvių teko dalyvaut, bet nei vienose, kur jaunąją būtų vedęs tėtis prie altoriaus.
Atsakyti
nepergyvenkit, labai gerai esu susipazinusi su nesamoningais ismislais dabar taikomais, kurie nieko bendro neturi su tikromis lietuviskomis tradicijomis
Atsakyti
Sveiki, norime prie altoriau zengti Sv. Tereses baznycioje, pasirinkome butent ten kadangi einam tik del kunigo kuris skleidziai labai teigiama aura:)
Bet problema yra viena kuri man neduoda ramybes: as esu staciatike o draugas katolikas, ka tokiu atveju?
gal kas buve susidure
Atsakyti
Manau, kad Santuokos Sakramento priimti reikia eiti tada, kai tiki siuo sakramentu ir per ji gaunamomis malonemis. Jei zmones nepraktikuojantys, jei netikintys - nu tai kam tas spektaklis? Be to, kam ta veidmainyste - juk Santuokos sakramento metu pasizadama vaikus auginti katalikais.... teikiamas palaiminimas... tai jei tuo netikima, jei tai nieko nereiskia - nu kam?

o beje staciatikei su kataliku leidziama tuoktis, bet reikes tam tikru dokumentu. Tuokiantis kunigas turetu viska pasakyti.
Atsakyti
Tai gal rande ruošiasi vaikus auginti katalikiškai smile.gif Kaip mums pasakojo per sužadėtinių kursus, katalikas/ė gali bažnyčioje tuoktis ir su kitatikiu, tačiau sutuoktiniai turi raštu prižadėti vaikus auklėti katalikiškai.
Atsakyti