musu irgi panasi situacija - vyras uzsienietis, bet norime tuoktis Lietuvoje, kai grisime 2 savaitems per Kaledas. Kursus pralankysime cia, ar imanoma grizus susituokti baznycioje, bet kad ir uzskaitytu civiline santuoka tuo paciu, ir viska suspeti per dvi savaites?
QUOTE(hprelude4 @ 2012 03 01, 00:31)
Labas vakaras,
Su būsimuoju vyru planuojame vestuves šių metų rugsėjo mėnesio pradžioje. Kadangi šiuo metu gyvename užsienyje, susidūrėme su didžiuliu kiekiu įvairių nesklandumų. Kadangi esame kitos šalies rezidentai, prisirašėme prie kitos bažnyčios ir lankome sužadėtinių kursus. Vestuves planuojame švęsti Lietuvoje, Vilniuje. Kai dar gyvenome Vilniuje, abu su vyru priklausėme Jeruzalės parapijos bažnyčiai, bet nusprendėme, kad vistik norėtume susituokti šv. Jonų bažnyčioje. Gal kas tuokėsi šioje bažnyčioje? Kokie įspūdžiai?
Internete perskaičiau straipsnį apie santuokos sakramentą bažnyčioje, bet užkliuvo šie straipsnio žodžiai:"Leidimą tuoktis kitos parapijos bažnyčioje galima gauti, jeigu bus įrodytas rimtas ir motyvuotas sužadėtinių apsisprendimas tuoktis pasirinktoje bažnyčioje."
Kadangi savo vestuves pradėjome planuoti kuo įmanoma anskčiau, kaip tik ir susidūriau su aprašyta situacija. Laukia susitikimas su kunigu, kuris man parašė, kad atvykus, visų pirma turėsiu motyvuoti kodėl noriu susituokti būtent šv. Jonų bažnyčioje.
Gal kas buvo susidūręs su panašia sutuacija. Kaip motyvavote savo norą tuoktis vienoje ar kitoje bažnyčioje? Suprantu, kad yra situacijų, kai vienas iš jaunavedžių priklauso vienos parapijos bažnyčioje, bet pvz lanko chorą kitos parapijos bažnyčioje ir pan. bet mano atveju, neturiu jokių sąsajų su šv. Jonų bažnyčia. Kuo remiantis argumentuoti savo norą, juk nepasakysi kunigui, kad tiesiog graži man bažnyčia?
Dėkoju už atsakymus.
hprelude, kaip pasiseke planavimas visko?
QUOTE(spaliuxe @ 2012 04 24, 11:41)
Laba diena,
atejau pas jus su klausimeliu..gal kas padesit is patirties..
turiu drauge, gyvenancia ne LT..ji gyvena su vaikinu, kuris nera Lietuvis.. o jie noretu susituokt LT..tik beda, kad nera laiko lankyt tuos baznytinius kursus ir t.t.. sakykit gal zinot kokia baznycia Vilniuje ar aplink Vilniaus, kurie ne taip grieztai ziuretu i viska...
man irgi tai rupi...
QUOTE(KimNaNa @ 2012 08 06, 00:09)
Labas vakaras
Turiu klausimeli. Gyvename uzsienyje ir noretume susituokti baznycioje,taciau kiek zinau reikalingi kursai,taciau kaip juos lankyti jei darbo salygos neleidzia grysti ilgam i LT
Ar yra kazkokia iseitis,ar imanoma tai kazkaip apeiti ar pavyzdziui juos atlikti namu salygomis?
musu panasi situacija...
o kaip ieskote kunigo kuris sutuoks, kai gyvenate ne LT?