Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

QUOTE(suomija09 @ 2012 04 18, 09:02)
Sveika,
as manau nesukt sau galvos ir dziaugtis, kad turi gera vyra, kuriam svarbiausia, kad tu butum laiminga! Jeigu tau svarbu tuoktis baznycioje ir jis i ja eina tik del taves, tai ir nepergyvenk. Juk tu tiki dievu, tau svarbu, o jam esi svarbi tu! Ir visai nera cia jokios problemos, kad i dievo namus eina visiskai netikintis zmogus, bet jis eina del taves ir tai yra be galo grazu, vat smile.gif

linkiu jums ir po daugelio metų būt tokia tikra ir teisi dėl savo žodžių 4u.gif

ir kitoms merginoms nesmerkiu nei vienos darančios tai dėl..., bet būkit sąžiningos bent sau nes jei būtų svarbi tikėjimo pusė net nekiltų šie klausimai ir neieškotumėt būdų apeit numatytą tvarką ar rast nuraminimą dėl savo sprendimų, kurio neteisingumą suvokiat... ir nei vienai nelinkiu, bet patariu pasiskaityt temas ką tenka praeit kai reikia tas klaidas ištaisyt... neveltui yra posakis apie tuos kas mokosi iš savo, o kas iš svetimų klaidų.

Atsakyti
QUOTE(hprelude4 @ 2012 03 01, 00:31)
Laukia susitikimas su kunigu, kuris man parašė, kad atvykus, visų pirma turėsiu motyvuoti kodėl noriu susituokti būtent šv. Jonų bažnyčioje.

Gal kas buvo susidūręs su panašia sutuacija. Kaip motyvavote savo norą tuoktis vienoje ar kitoje bažnyčioje?

Dėkoju už atsakymus.

na va, dabar jau man aišku, kodėl taip delsiu su tuo leidimo prašymu. Kažkaip viską labai lengvai susitvarkėme, kursus labai smagiai atlankėme, tikrai nemaniau, kad bus tokie įdomūs ir naudingi..liko tik gauti kunigo leidimą tuoktis kitoje parapijoje, tik niekaip negaliu prisiruošti ir nueiti blush-anim-cl.gif

tikrai būtų labai smagu, jei pasidalintumėte patirtimi arba idėjomis, kaip motyvuoti savo pasirinkimą. g.gif Hprelude4, jums tai bažnyčia gražesnė, o mums, tai sunkiau šiek tiek - pats kunigas nelabai patinka doh.gif blush2.gif

QUOTE(c@ndy @ 2012 04 24, 16:56)
Sv.Onos baznycioje,Dominikonu taip pat galima tuoktis be tu kursu smile.gif siaip viskas priklauso nuo kunygo smile.gif

ar tikrai šv. Onos bažnyčioje be kursų leidžia unsure.gif blink.gif

šiaip tai tų kursų tikrai nereikia bijoti. aš pati buvau labai priešiškai nusiteikusi prieš juos iš pradžių (vis man laiko trūksta viskam, o čia dar ten vaikščiok doh.gif), paskui patiko ir net gaila buvo, kad pasibaigė rolleyes.gif
Atsakyti
Mes gavome leidimą be problemų, net nepaklausė priežasties. Tik liudytojus du prašė atsivesti.
Atsakyti
QUOTE(Twiste @ 2012 06 09, 23:37)
Mes gavome leidimą be problemų, net nepaklausė priežasties. Tik liudytojus du prašė atsivesti.

ta prasme liudytojus du? mamą ir tėtį ar draugų porą? O man vienai kažin neduotų leidimo, būsimasis mano, tai užsienyje kol kas dar unsure.gif
Atsakyti
Na mes irgi gavome tiek as, tiek vyras leidimus tuoktis be jokiu problemu. Ejome kiekvienas i savo parapija. nei vieno net neklause, kodel norime kitur tuoktis biggrin.gif

O tiems, kieno praso motyvuoti, tai pats paprasciausias atsakymas butu, kad as toje baznycioje lankausi, esu pripratusi, jauciuosi geriausiai, jaukiausiai ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liguske @ 2012 02 20, 02:42)
Labutis,  mane kankina klausimas ar tinkamai elgiuosi ketindama tuoktis baznycioje...

mane kamuoja panaši problema, tik tiek, kad mano būsimas vyras ne tik kad visiškai netikintis, jis net nekrikštytas, priesaika bažnyčioja jam neturi jokios reikšmės ir kaip aš galiu versti žmogų krikštytis, prieš jo valią... nežinau net kaip pasielgti...
Atsakyti
QUOTE(amelitta @ 2012 06 14, 15:31)
mane kamuoja panaši problema, tik tiek, kad mano būsimas vyras ne tik kad visiškai netikintis, jis net nekrikštytas, priesaika bažnyčioja jam neturi jokios reikšmės ir kaip aš galiu versti žmogų krikštytis, prieš jo valią... nežinau net kaip pasielgti...

Tai be krikšto ir netuoktų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(zaliaskare @ 2012 06 15, 18:12)
Tai be krikšto ir netuoktų cool.gif

tuokia ir be krikšto. Tai yra tokiu atveju gaunasi kad santuokos sakramentas suteikiamas tik tam, kuris turi krištą. O nekrikštytas sutuoktinis prieš tai privalo pasižadėti, kad vaikus augins krikščionis (t.y. krikštys ir t.t.). Bet ceremonija yra tokia pati, o ir niekur nepabrėžiama kad toks ir toks iš sutuoktinių negauna sakramento ir t.t. žodžiu jei nežinai - tai iš šono ir nesuprasi, kad vienas iš besituokiančiųjų - nekrikštytas.
Tik vat kitas reikalas ar tokios ceremonijos nori abu jaunavedžiai smile.gif
Atsakyti
Mes po beveik 6 metu santuokos priejom prie supratimo kad norim ir Dievo palaiminimo...Bet jau patikekit su kokia siena susidurem,jau Klaipedoje tokia nesamone su tais kursais doh.gif jauties kaip prievarta varomas,su vyru lankem paskaitas tas,i paskutines dvi as viena ejau nes jam i uzsieni isvykt reikejo,tai pasake kad vyrui vis tiek reiks atsiskaityt,o jam ner ten galimybiu,gryzta jis tik kelios dienos pries vestuves doh.gif nezinau kaip baigsis mums doh.gif kodel nera tokioms seimoms isimciu,mes gi jau vede 2 vaikucius turim,na ir ka ten mum naujo gali pasakyt doh.gif Siauliuose pusesere viena tuos kursus atlanke nes vyras uzsienyje buvo ir nieko susitvarke o cia doh.gif pasake nelankysit visu negausit pazymos doh.gif Ir kur cia tas ju vadinamas krikscioniskas poziuris g.gif
Va ir eik pas Dieva doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pukuotukas14 @ 2012 06 21, 09:53)
Mes po beveik 6 metu santuokos priejom prie supratimo kad norim ir Dievo palaiminimo... kodel nera tokioms seimoms isimciu,mes gi jau vede 2 vaikucius turim,na ir ka ten mum naujo gali pasakyt  doh.gif

Žinokit, nereikia norėti išimčių, nes pagal bažnyčią jūs nuodėmėj gyvenate, tai ir supratimo nesitikėkite unsure.gif mums pasisekė labiau, kadangi MB turėjo vykti į užsienį, tai kursus atlankėm pagreitintai, prisijungėme prie kitos grupės ir klausėme paskaitas ne iš eilės.. su savo nauja grupe - įvadinė, su kita grupe jau prieš paskutinė ir t.t. 4u.gif , o kad aš viena atlankyčiau paskutines paskaitas su savo grupe, tai irgi net į kalbas nesileido, tai taip ir ėjom vos ne kasdien 4u.gif
Atsakyti
Ir mum su tais kursais nesamone gaunasi doh.gif as prisiskaiciau, kad 3 men pries kreiptis, kai nuejom, tai visu pirma buvom apibumbeti, kad taip velai palikom, kad 6 men pries reik ateit, kad jau paskutinis sansas kursa lankyt, kuris prasideda po 3 dienu, nes po to atostogos.... doh.gif o kai uzsiminiau, kad mano darbas pamaininis, tai dar labiau apibumbeta buvau, kad noriu kazkokiu ekskliusiniu salygu dar ko doh.gif o as gi suprantu, kad jas reik visas lankyt, bet pvz pas mus kurse buvo viena pora vienai pamokai atejus, nes jie savo del kazkokiu priezasciu praleido, tai nebuvo tas mano pasidomejimas toks jau negirdetas nematytas.... na bet puse jau atlankem, ne tiek daug ir beliko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2012 06 21, 17:31)
Žinokit, nereikia norėti išimčių, nes pagal bažnyčią jūs nuodėmėj gyvenate, tai ir supratimo nesitikėkite unsure.gif mums pasisekė labiau, kadangi MB turėjo vykti į užsienį, tai kursus atlankėm pagreitintai, prisijungėme prie kitos grupės ir klausėme paskaitas ne iš eilės.. su savo nauja grupe - įvadinė, su kita grupe jau prieš paskutinė ir t.t.  4u.gif , o kad aš viena atlankyčiau paskutines paskaitas su savo grupe, tai irgi net į kalbas nesileido, tai taip ir ėjom vos ne kasdien 4u.gif

bet gi sitaip negalima,negi ner supratimo doh.gif vaikus svetimiem palikdavom kad i tuos su... kursus nueitume,ir dar sako ner prievartos,o ant info lapelio parasyta neislankius viso kurso nebus isduotas lapelis,nu tai cia jau prievarta , negaliu kaip pikta patys nuodeme daro sitaip elgdamiesi,nulis supratimo...kur skatinimas gyventi santarveje su Dievu,kad neduoda galimybes doh.gif
Atsakyti