Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

Jau atsakiau jums Vilniaus nuotakų temoje, kad gimimo liudijimo nereikia, tik paso. O tėvų duomenų reikia vardo, pavardės, mamos mergautinės pavardės (bet ir tai tie duomenys būna parašyti krikšto pažymoje)
Atsakyti
QUOTE(liguske @ 2012 02 20, 01:42)
Labutis,  mane kankina klausimas ar tinkamai elgiuosi ketindama tuoktis baznycioje...
man taip noretusi didziosios meiles akivaizdoje prisiekti mileti MB, bet jis netiki Dievu, as tikiu, kad gal sirdies kerteleje savaip, bet garsiai to niekada nepripazins...ir i baznycia eitu tik, kaip jis sako, mano uzgaidos tenkinti....zinau jei nesusituoksim baznycioje dabar, tai ateityje galiu apie tai pamirsti...nebepriprasysiu...as negaliu reikalauti, kad jis per diena itiketu ar tiketu tuo kuo as tikiu, kiekvienas suranda savo kelia link Dievo savu laiku...

prieš daug metų buvau jūsų situacijoje... nėjau... šiuo metu esu laimingai ištekėjus už to paties vyro ir Dievo akivaizdoje... man svarbiausia buvo, kad priesaika būtų tikra ir jos svarba vienoda mums abiems... atėjo laikas ir mano vyras pats atrado Dievą, o su tikėjimu ir priesaikos prieš jį svarbą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tik aš: 18 kovo 2012 - 16:00
Baznytine santuoka man yra laimingo seimyninio gyvenimo esme, manau, siuo teiginiu, mazai ka cia galima pridurti smile.gif Jau uz keliu savaiciu issipildys tai, apie ka svajojau visa gyvenima, labiai laukiu tos dienos... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites smile.gif

Noriu jusu patarimo... na gal netiek patarimo... ar butina yra sutvirtinimo sakramentas nrint tuoktis baznycioje? ar ji galima priimti ir veliau...
Atsakyti
QUOTE(liguske @ 2012 02 20, 02:42)
Labutis,  mane kankina klausimas ar tinkamai elgiuosi ketindama tuoktis baznycioje...
man taip noretusi didziosios meiles akivaizdoje prisiekti mileti MB, bet jis netiki Dievu, as tikiu, kad gal sirdies kerteleje savaip, bet garsiai to niekada nepripazins...ir i baznycia eitu tik, kaip jis sako, mano uzgaidos tenkinti....zinau jei nesusituoksim baznycioje dabar, tai ateityje galiu apie tai pamirsti...nebepriprasysiu...as negaliu reikalauti, kad jis per diena itiketu ar tiketu tuo kuo as tikiu, kiekvienas suranda savo kelia link Dievo savu laiku...

esu lygiai tokioje pacioje situacijoje ir vis dar nezinau ka daryti..
MB nusiteikes pries baznycia, i misias nevaiksto, jam neidomu.. tikejimu nesidomi,Dievu netiki..
as atvirksciai tikinti, apsilankau misiose, skaitau kad tikroji santuoka ir yra baznycioje, o ne parasu padejimas ant popieriaus cmb..
maniskis sako, kad tuoktusi su manimi baznycioje, kad tik as laiminga buciau.\na bet kaip galiu buti laiminga eidama i Dievo namus kartu su visiskai netikinciu zmogumi.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(aggniukas1987 @ 2012 04 10, 19:09)

Noriu jusu patarimo... na gal netiek patarimo... ar butina yra sutvirtinimo sakramentas nrint tuoktis baznycioje? ar ji galima priimti ir veliau...

Na mums per kursus kunigas pasakojo, kad sutvirtinimo sakramentas sudarant bažnytinę santuoką nereikalingis. svarbu būtų krikštas ir pirma komunija prieita. Sutvirt sakramentas reikalingas tik norint būti krikštatėviu. Nors teko girdėti atvejų, kai kunigas reikalavo ir sutvirtinimo sakramento. Geriausia paklausti kunigo, kuris jus tuoks.

Konkrečiai mūsų atveju kunigas knygose ieškojo įrašo tik apie mano krikštą (taip gavosi, kad jokių dokumentų neturiu nei krikšto, nei komunijos, nei sutvirtinimo).
Atsakyti
QUOTE(pasisiutus @ 2012 04 10, 20:24)
Na mums per kursus kunigas pasakojo, kad sutvirtinimo sakramentas sudarant bažnytinę santuoką nereikalingis. svarbu būtų krikštas ir pirma komunija prieita.

Kai lankem kursus, sake, jog būtinas sutvirtinimo sakramentas. Mus sutuokusiam kunigui jis nebuvo būtinas, paklausė tik, ar aš planuoju kada ateityje jį priimti. Tą akimirką tikrai planavau blush2.gif ir nors esu vis dar jo nepriėmusi, bet tokios galimybės neatmetu. Turiu krikštą, komuniją, pati tikiu Dievą, ir kol kas man to užtenka. Be to, du kartus buvau krikštamote, ir nei vienas kunigas taip pat nereikalavo šio sakramento.
Atsakyti
QUOTE(aridax @ 2012 04 11, 09:57)
Kai lankem kursus, sake, jog būtinas sutvirtinimo sakramentas. Mus sutuokusiam kunigui jis nebuvo būtinas, paklausė tik, ar aš planuoju kada ateityje jį priimti. Tą akimirką tikrai planavau  blush2.gif ir nors esu vis dar jo nepriėmusi, bet tokios galimybės neatmetu. Turiu krikštą, komuniją, pati tikiu Dievą, ir kol kas man to užtenka. Be to, du kartus buvau krikštamote, ir nei vienas kunigas taip pat nereikalavo šio sakramento.

Hmm na bet tai tikrai įdomiai. Mna panašiausia, kad čia viskas priklauso tik nuo parapijai vadovaujančio kunigo. Kaip sumasto, taip ir reikalauja.

Kas konkrečiai dėl sutv sakramento, tai man patiko to paties minėto kunigo pasisakymas. Pasak jo - šį sakramentą turėtų priimti jau suaugęs žmogus, kuris labai daug laiko skiria bažnyčiai - ta prasme ne tik į pamaldas vaikšto, bet ir prisideda prie bažnyčios vykdomos pasaulietinės veiklos ir pan. o dabar priima didžioji dauguma jaunuolių, nes tėvai ar seneliai taip liepė (bet juk iš tikro taip ir yra). Nežinau kodėl, bet labai pritariu jo žodžiams.
Atsakyti
QUOTE(aggniukas1987 @ 2012 04 10, 19:09)

tai labai priklauso nuo kunigo,vieniems butinas tas sakramentas kitiems ne mirksiukas.gif tarkim musu kunigas apie tai net neklause,as pati gavau apie tai teirautis,jam buvo svarbiausia,kad abu butume pakrikstyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MissR @ 2012 04 10, 19:23)
esu lygiai tokioje pacioje situacijoje ir vis dar nezinau ka daryti..
MB nusiteikes pries baznycia, i misias nevaiksto, jam neidomu.. tikejimu nesidomi,Dievu netiki..
as atvirksciai tikinti, apsilankau misiose, skaitau kad tikroji santuoka ir yra baznycioje, o ne parasu padejimas ant popieriaus cmb..
maniskis sako, kad tuoktusi su manimi baznycioje, kad tik as laiminga buciau.\na bet kaip galiu buti laiminga eidama i Dievo namus kartu su visiskai netikinciu zmogumi.. verysad.gif

Sveika,
as manau nesukt sau galvos ir dziaugtis, kad turi gera vyra, kuriam svarbiausia, kad tu butum laiminga! Jeigu tau svarbu tuoktis baznycioje ir jis i ja eina tik del taves, tai ir nepergyvenk. Juk tu tiki dievu, tau svarbu, o jam esi svarbi tu! Ir visai nera cia jokios problemos, kad i dievo namus eina visiskai netikintis zmogus, bet jis eina del taves ir tai yra be galo grazu, vat smile.gif
Atsakyti
Laba diena,

atejau pas jus su klausimeliu..gal kas padesit is patirties..

turiu drauge, gyvenancia ne LT..ji gyvena su vaikinu, kuris nera Lietuvis.. o jie noretu susituokt LT..tik beda, kad nera laiko lankyt tuos baznytinius kursus ir t.t.. sakykit gal zinot kokia baznycia Vilniuje ar aplink Vilniaus, kurie ne taip grieztai ziuretu i viska...
Atsakyti
[quote=spaliuxe,2012 04 24, 10:41]labas Sv.Onos baznycioje,Dominikonu taip pat galima tuoktis be tu kursu smile.gif siaip viskas priklauso nuo kunygo smile.gif
Atsakyti