Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

QUOTE(Rsaiukau @ 2012 01 18, 19:31)
sutvirtinimo sakramento.

Na jei kunigas reikalaus, kad sutvirtinimas butu priimtas, priims suzadetinis ji ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(luikis @ 2012 01 16, 11:29)
Sveikos merginos. Gal kuri tuoketes Vištyčio Švč. Trejybės bažnyčioje?

tuoktis neteko bet viskas zinoma,kas domina?
Atsakyti
Sveikos,

Norėčiau paklausti, gal yra susituokusių Vilniaus ŠV. Kryžiaus bažnyčioje pas kun. R. Doveiką? Dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rsaiukau @ 2012 01 18, 10:07)
Sveikos paneles,
vakar buvau pas kuniga, pasistumejom biski. Bet viena beda, kursai, nurode 2 kursus, tai isvis gaunas 12 pamoku ar cia taip turi but, o gal is dvieju skirtingu vietu reikia viena psirinkti? Dar viena beda, kad mano suzadetinis sakramento nepriemes, kaip daryt reiktu daba, gal turit koki patarima? g.gif

sveiki, o kuria bznycia pasirinkote ?
Atsakyti
QUOTE(Alitka @ 2012 02 18, 09:20)
sveiki, o kuria bznycia pasirinkote ?

cia priklauso nuo kunigo
nes mums pasake atvezti bet kokiu kursu pazyma
esu girdejusi kad kiti kunigai reikalauja2 pazymu-baznytiniu kursu ir seimos centro g.gif dar kiti praso kad butu lankomi kursai pagal nauja programa
gerai kad musu kunigelis suprantingas
Atsakyti
Labutis, mane kankina klausimas ar tinkamai elgiuosi ketindama tuoktis baznycioje...
man taip noretusi didziosios meiles akivaizdoje prisiekti mileti MB, bet jis netiki Dievu, as tikiu, kad gal sirdies kerteleje savaip, bet garsiai to niekada nepripazins...ir i baznycia eitu tik, kaip jis sako, mano uzgaidos tenkinti....zinau jei nesusituoksim baznycioje dabar, tai ateityje galiu apie tai pamirsti...nebepriprasysiu...as negaliu reikalauti, kad jis per diena itiketu ar tiketu tuo kuo as tikiu, kiekvienas suranda savo kelia link Dievo savu laiku...
Atsakyti
Bet priesaiką tai jūs duodate vienas kitam, ne Dievui, ne kunigui ax.gif Tiesiog tos šventos auros aplinkoje, prašydami aukštesnių galių palaiminimo. Gal jūsų būsimam vyrui tas palaiminimas nėra svarbus, bet turėtų būti svarbu prisiekti savo meilę, ištikimybę prieš esančius čia (giminės, svečiai) ir ten anapus mūsų (tikinčių atveju, tai yra Dievas)
Atsakyti
QUOTE(Renalta @ 2012 02 18, 16:53)
cia  priklauso nuo kunigo ....

Būtent. Į kiek bažnyčių pradžioje ėjome, tiek turėjom ieškotis kitos, kadangi vienų kunigų reikalavimai buvo kosminiai (apeigos pas juos kiekvieną savauitgalį ir pan.), ir su pažymomis tas pats - vienur išrašo lengva ranka, kitur reikalauja susimokėti (5 litai uz lapuką)...
Mes jau nemažai vargelio patyrėm su bažnyčiomis, nors atrodo kad turėtų džiaugtis vien tuom, kad nusprendėm sudaryt santuoką prieš Dievą. Bet akivaizdu, kad šiais laikais kai kuriems to per mažai smile.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kam teko susidurti su buvusios santuokos baznycioje anuliavimu? Niuansus kaip ir zinau visus, bet gal kazkas patirties tame turejote?
Atsakyti
QUOTE(merope87 @ 2012 02 24, 11:04)
nors atrodo kad turėtų džiaugtis vien tuom, kad nusprendėm sudaryt santuoką prieš Dievą. Bet akivaizdu, kad šiais laikais kai kuriems to per mažai  smile.gif

O kodėl jie turėtų džiaugtis tuo? g.gif Tai jūsų pasirinkimas tuoktis bažnyčioje.
Atsakyti
Labas vakaras,

Su būsimuoju vyru planuojame vestuves šių metų rugsėjo mėnesio pradžioje. Kadangi šiuo metu gyvename užsienyje, susidūrėme su didžiuliu kiekiu įvairių nesklandumų. Kadangi esame kitos šalies rezidentai, prisirašėme prie kitos bažnyčios ir lankome sužadėtinių kursus. Vestuves planuojame švęsti Lietuvoje, Vilniuje. Kai dar gyvenome Vilniuje, abu su vyru priklausėme Jeruzalės parapijos bažnyčiai, bet nusprendėme, kad vistik norėtume susituokti šv. Jonų bažnyčioje. Gal kas tuokėsi šioje bažnyčioje? Kokie įspūdžiai?

Internete perskaičiau straipsnį apie santuokos sakramentą bažnyčioje, bet užkliuvo šie straipsnio žodžiai:"Leidimą tuoktis kitos parapijos bažnyčioje galima gauti, jeigu bus įrodytas rimtas ir motyvuotas sužadėtinių apsisprendimas tuoktis pasirinktoje bažnyčioje."

Kadangi savo vestuves pradėjome planuoti kuo įmanoma anskčiau, kaip tik ir susidūriau su aprašyta situacija. Laukia susitikimas su kunigu, kuris man parašė, kad atvykus, visų pirma turėsiu motyvuoti kodėl noriu susituokti būtent šv. Jonų bažnyčioje.

Gal kas buvo susidūręs su panašia sutuacija. Kaip motyvavote savo norą tuoktis vienoje ar kitoje bažnyčioje? Suprantu, kad yra situacijų, kai vienas iš jaunavedžių priklauso vienos parapijos bažnyčioje, bet pvz lanko chorą kitos parapijos bažnyčioje ir pan. bet mano atveju, neturiu jokių sąsajų su šv. Jonų bažnyčia. Kuo remiantis argumentuoti savo norą, juk nepasakysi kunigui, kad tiesiog graži man bažnyčia?

Dėkoju už atsakymus.
Atsakyti
sveikos, ar reikia nesant dokumentus i baznycia nestis ir gimimo liudijima?
ar pildant anketa reikalauja kazkokiu duomenu apie tevus?
Atsakyti