Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

QUOTE(Jurgitukasz @ 2011 07 14, 14:54)
ok, tarkim noriu kad palaimintu mane ir mano busima vyra atskirai, kaip 2 atskirus zmones? Kaip tada? Tada sutiktu? Arba as su vyru nesiosiu ne ziedus bet grandineles kaip sutuoktuviu zenkla. Kaip tada, palaimintu?

Cia begales galim pridiskutuotu, bet pasikartosiu, zmogus to nepatyres pats niekada nesupras kito ir net nenores jo suprasti. Kam dabar jums apie tai galvoti ir pateisinti ta kuniga, jei jus jau atsventet normaliai savo sutuoktuves baznycioje ir net nesigilinat, o kas jeigu.....?  g.gif  O deja tas jeigu tikrai atsitinka, ir niekada nezinai kaip po to elgsies, gal apsiaasarojusi ieskosi kunigo, kuris gales palaiminti tavo ir tavo antro vyro meile  mirksiukas.gif

Neturejau cia asmeniskai jums neisizeiskit, kalbejau abstrakciai visoms  4u.gif

Todel kaip ir sakiau, ieskosiu tol kol surasiu toki kuniga, kuris supras ir ta padarys  4u.gif

Jei jus eisit prasydama palaiminti grandineles ar to paties ziedo kaip atskiras zmogus ir nesakysit KAM tai darot - jusu sazines reikalas, nes jus slepiate labai svarbu fakta. Kam tada toks palaiminimas?

Tuokdamasi baznycioje as pilnai suvokiau, ka darau ir kad antra karta niekas manes ten nelaimins ir jokios meiles (nuodemingos, baznycios poziuriu) taip pat, tai kad apie kokius apsiasarojimus cia kalbate? Butent, kad as gilinausi, kas jeigu...Todel budama ganetinai atsakinga uz savo veiksmus, dristu pareiksti, kad jei tas kazkas nutiks, tai nebegiosiu ir neieskosiu, o gyvensiu va taip va.

P.S. baznytines santuokos priesaiku nesilaikymas yra tokia nuodeme, kad kai kurie kunigai netgi neduoda isrisimo per ispazinti. Tai apie kokios cia meiles palaiminima kalbate?
Atsakyti
Oho, jus apgalvojote viska viska, netgi apie tai jei jusu vyras jus paliks ne jus ji? g.gif Kuom tada jus busite kalta, kad jus paliko?
As eidama prie altoriaus irgi buvau tvirtai isitikinusi tuo ka darau, bet deja kazkas kitas nebuvo. Tad kodel as turiu kenteti ir negaleti prasyti kad palaimintu ir pasventintu bent ziedus? g.gif

Niekada negalite zinoti kaip susiklostys jusu gyvenimas, todel niekada negalima teigti 100 proc tokiu dalyku.

Man tai nera joks istatymo pazeidimas, prasymas kad palaimintu ziedus.
Beje as niekada nesakiau, kad as slepciau priezasti to palaiminimo, zinoma kad ne.

Plius tokiu kunigu tikrai yra, tik reikia paieskoti. Ir as delto tikrai nesijauciu kad daryciau kazka nusikalstamo arba neteiseto kaip jus cia ivardijote. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Jurgitukasz @ 2011 07 14, 15:10)
Oho, jus apgalvojote viska viska, netgi apie tai jei jusu vyras jus paliks ne jus ji?  g.gif  Kuom tada jus busite kalta, kad jus paliko?

O jus apskritai domejotes, ka reiskia baznytine santuoka, jei duodate tokius pavyzdzius?

Visa kita dalis apskritai blevyzgos. As kalbejau ne apie nusikaltima ar istatymu pazeidima, o apie santuoka, jos prasme, vertybes. Kaip suprantu, labai toli iki to, jei kalbama apie baznytini meiles palaiminima, nesuvokiant, kokia to palaiminimo prasme. Ypatingai pasakydama "kazkas kitas nebuvo isitikines"... Jusu gi klause: ar sutinkate imti SI vyra, turejote gi zinoti, koks jis. Nors turbut sakysit, kad cia tas atvejis, kai tik po to pasimate mirksiukas.gif O siaip, baznytine santuoka gali buti paskelbta negaliojancia, jei buvo kliutis jai sudaryti... matau filosofuoti mokate, tai procesas gal ir pajudetu ji pradejus smile.gif

P.S. Dar pasakytumete, kad kysi davus ir ieskoti toli nereikia, tai pilnas komplektas butu smile.gif Sekmes
Atsakyti
Na man jusu nuomone apskritai nelabai idomi ir svarbi, ir kas yra baznytine santuoka as labai gerai zinau. As turiu savo tikejima ir savus isitikinimus, ir noras kad man palaimintu zieda, kuri man veliau uzmaus mano vyras, nemanau kad tai kazkas blogo ar neteiseto. O istatymu daug yra neteisingu, kaip beje ir sitas.

O jus matau tvirtai isitikinusi savo vyro istikimybe jums visa gyvenima. Nes kai jusu paklause "Ar sutinkate imti sivyra...?" - tai jus visa gyvenima i prieki numatet is karto ir zinojote koks jusu vyras bus po kokiu 10 meteliu doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Linkiu sekmes, tik nespjaukit i vandeni is kurio gali tekti atsigerti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitukasz: 14 liepos 2011 - 17:47
QUOTE(Jurgitukasz @ 2011 07 14, 17:44)
Na man jusu nuomone apskritai nelabai idomi ir svarbi, ir kas yra baznytine santuoka as labai gerai zinau. As turiu savo tikejima ir savus isitikinimus, ir noras kad man palaimintu zieda, kuri man veliau uzmaus mano vyras, nemanau kad tai kazkas blogo ar neteiseto. O istatymu daug yra neteisingu, kaip beje ir sitas.

O jus matau tvirtai isitikinusi savo vyro istikimybe jums visa gyvenima. Nes kai jusu paklause "Ar sutinkate imti sivyra...?" - tai jus visa gyvenima i prieki numatet is karto ir zinojote koks jusu vyras bus po kokiu 10 meteliu  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 
Linkiu sekmes, tik nespjaukit i vandeni is kurio gali tekti atsigerti  mirksiukas.gif

Tema ne apie tai, bet jusu gyvenimiska patirtis skelbiama neismoke jusu zvelgti placiau smile.gif As nesakiau, kad esu isitikinusi. Atsakiau i jusu klausima, kaip bus, jei issiskirtumem - nebegciau i baznycia antra karta. Visa kita jusu serialu paveikta vaizduote ismaste pati.
O kai manes paklause "ar sutinki" - taip, atsakiau visam gyvenimui. Ne 10meciui, ne iki pirmo ginco, ne iki pirmos seimynines krizes. Negaliu buti isitikinusi uz kita zmogu, bet, kadangi jau ejau su juo prie altoriaus, tiesiog tikiu jo pasakyta priesaika.
Kartojuosi, bet. Paskelbkite santuoka negaliojancia, jei tam yra nors maziausias akstinas ir galimybe. Nes jusu paklausiusi, tai vargsas nukentejes zmogus, negalintis ramiai pasidziaugti palaiminimu antra karta. O po to gal dar trecia... ketvirta... Nors nemanau, kad tai, jog issiskyret del neistikimybes padaro jus netekejusia baznycios akyse.
Atsakyti
Dar karta kartoju, i baznycia noriu eiti ne tuoktis antra karta, o pasventinti ir palaiminti ziedeli.

P.S. serialu as neziuriu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukasz @ 2011 07 14, 21:43)
Dar karta kartoju, i baznycia noriu eiti ne tuoktis antra karta, o pasventinti ir palaiminti ziedeli.

P.S. serialu as neziuriu  mirksiukas.gif

... kuris bus nesiojamas antroje santuokoje biggrin.gif
Atsakyti
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jums @ 2011 06 02, 13:35)
Tokiu atveju net ziedu nelaimina (nesventina) smile.gif As asmeniskai apie tai jau seniai zinojau smile.gif

Ir as zinojau nuo pat pirmos komunijos laiku, man net i galva neateitu to tiketis kad palaimins ziedus unsure.gif

QUOTE(ingutera @ 2011 06 03, 14:59)
Jei as esu dora katalike, o isimyliu isituokusi vyra???

Na tikriausiai kaip dora katalike, pries atsiduodama jausmams, suprantat kad tas vyras tebera vedes, jei baznytine santuoka nepanaikinta wink.gif Baznycios akimis jus pradedat santykius su vedusiu vyru.
Aisku kad gyvenime kad gali nutikti visiems ir visko. Bet baznycia turi grieztas nuostatas kaip kad ir valstybe turi savo istatymus. Buvo cia vienas atvejis - mano pazistama pradejo susitikinet su vyruku, kuris irgi buvo issiskyres, ir ji tai zinojo. Jos brolis kunigas jau pirmosiomis savaitemis siule jai nutraukti sia pazinti. Kiekvienas doras katalikas turetu taip ir pasielgt, kaip jus manote? Ir siaip, kaip elgiates papuolusios i tokia situacija kai susipazistat ir suzinot kad jis arba ji buvo vedes? Juk tikriausiai ne vienai buvo panasi situacija. g.gif

QUOTE(Jurgitukasz @ 2011 07 14, 15:02)
Juk neprasoma sutuokti antra karta, prasoma tik ziedus palaminti.

Taciau palaiminimas juk yra pritarimas tam kas daroma. Baznycios akimis tai yra svetimmoteriavimas - svetimvyriavimas, nuodeme. Yra toks Dievo isakymas - "Negeisk svetimo vyro ir svetimos moteries". Isivaizduokit dabar situacija, ateina jusu sunus ir sako jums "mamyte as einu plesti banko, palaimink mano sautuva. Manes gali nelaimint tik sautuva palaimink." ph34r.gif

QUOTE(ptashka @ 2011 07 14, 15:46)
O bet taciau... pasigilinus, tai jus prasote palaiminti ne kryzeli ar grandinele, o zieda - santuokos simboli ir pagrindini zenkla. Ir sie ziedai bus nesiojami jusu ir vyro, kuris baznycioje skaitosi susituokes su kita moterimi.

butent drinks_cheers.gif

cia apie ziedu palaiminima nekalbama bet nemazai informacijos apie baznytine santuoka http://www.skyrybuce...nytine.php?id=2
Atsakyti
Rašiau vienoje temoje, parašysiu dar ir šioje.. nežinau, kur dar galiu ieškoti atsakymų, patarimų ir t.t.
reikia pagalbos/ patarimų.
Nesu baisiai praktikuojanti katalikė, bet norisi santuokos bažnyčioje. Ne dėl kažko, o dėl savęs: iškilmingesnė, nuoširdesnė ceremonija, priesaika, žiedų pašventinimas, aplinka, Dievo akivaizdoje ir t.t.
Na, turiu priežasčių, kodėl noriu bažnyčioje.
Draugo tėvai kategoriškai prieš santuoką bažnyčioje. Gresia rimtu konfliktu (nei kiek neperdedu). Todėl draugas siūlo tik CMB.
Kaip rasti būdą, kad ir mano svajonė nesudužtų ir su tėvais santykius išlaikyti. Tėvas iš vis nesiklauso, neina į jokias diskusijas, kompromisus. Tiesiog "ne ir taškas".

Kaip save įtikinti, kad bažnyčios nereikia, kad CMB mumijos balsu kalbanti ponia sukurs šventinę nuotaiką paskelbus vyru ir žmona. Ten viskas taip oficialu.. Aišku, galima daryti išvažiuojamąją ceremoniją, bet su lietuviškais orais.... Plius tada reikia kažką samdyti, kas paruoštų kupoliuką, kėdutes, ir t.t. + surasti tokią vietą.. Bet ir tai, ar bus tokia šventė, kokią duoda santuoka bažnyčioje.

Teko būti ir bažnyčioje, ir CMB, stebėti draugų jungtuves...
Kol kas sunku man atsisakyti santuokos bažnyčioje, draugas nenori eiti prieš tėvus, bendro kompromiso kol kas nerandame... Abu nusiminę, klausiamu žvilgsniu vienas į kitą žiūrime ir laukiam, kol kuris nusileis... Ašaros kaupiasi akyse pagalvojus, kad santuoka be bažnyčios nebus tokia graži, sakrališka, intymi ir t.t. verysad.gif

Kaip save įtikinti, kad bažnyčios nereikia, arba kaip įtikinti draugą, kad tėvai neturi teisės reguliuoti mudviejų pasirinkimo... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(princesiuke @ 2010 09 02, 09:47)
laba diena,

aš dar negereiati ketinu tekėti - 2011 rugsėjį. Iš pradžių galvojau, kad tą pačią dieną ir į bažnyčią eisim, ir į CMB, bet vieną rytą toptelėjo mintis, kad neisim į  CMB. Po bažnytinės santuokos, nunešim pažymą iš bažnyčios, kad įregistruotų ir viskas. Asmemiškai man nelogiškai, susituoki CMB, užmauna žiedą, išeini iš jo, nusimauni atiduodi, tada važiuoji į bažnyčią ir vėl iš naujo...  biggrin.gif  Aš renkuosi tik bažnyčią  ax.gif

man taip pat kvaila kad 2 kartus ta paty turi darysti,vienur susituoki, ir dar kitur vel taspats doh.gif
Atsakyti
QUOTE(princesiuke @ 2010 09 02, 09:47)
laba diena,

aš dar negereiati ketinu tekėti - 2011 rugsėjį. Iš pradžių galvojau, kad tą pačią dieną ir į bažnyčią eisim, ir į CMB, bet vieną rytą toptelėjo mintis, kad neisim į  CMB. Po bažnytinės santuokos, nunešim pažymą iš bažnyčios, kad įregistruotų ir viskas. Asmemiškai man nelogiškai, susituoki CMB, užmauna žiedą, išeini iš jo, nusimauni atiduodi, tada važiuoji į bažnyčią ir vėl iš naujo...  biggrin.gif  Aš renkuosi tik bažnyčią  ax.gif

CMS nebutina keistis ziedais mirksiukas.gif o laikas kaip praleke, rasete beveik pries metus ir ta diena jau neuzkalnu 4u.gif
Atsakyti