Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

QUOTE(paulig @ 2011 05 05, 17:24)
laba, su kursu beda ir mes susidureme, bet pirmiausia noriu paklausti is kokio jus miesto....kursus mes susitvarkem ne savo mieste per 2dienas, girdejau yra galima ir per 1...

"susitvarkėm"... ek doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 17, 20:00)
"susitvarkėm"... ek  doh.gif

Žinot, mūsų mieste tie kursai buvo tokie, kad ir aš drąsiai sakyčiau susitvarkėm. Be kunigo paskaitos, kuri tikrai buvo įdomi ir davusi daug naujo, naudos nulis. 3 pensininkės senmergės paskaitė paskaitėles apie šeimos gyvenimą (?) ir kas būna, kai Marytė susipyksta su Petriuku. Antroje paskaitoje jų sprendžiau atsineštą kryžiažodį. Tikiu, kad iš visų buvusių ten, netgi mažiausiai žinantys apie tarpusavio santykius, būtų galėję papasakoti įdomiau ir gyvenimiškiau.

O be to, turėtų visgi būti ir iš tų kursų vedėjų šioks toks supratimas, kad tai atima laiko. Mes dėl šitų kursų specialiai ėmėme laisvas dienas. Gerai, kad supratingi darbdaviai. Bet ar visi?
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 05 17, 21:36)
Žinot, mūsų mieste tie kursai buvo tokie, kad ir aš drąsiai sakyčiau susitvarkėm. Be kunigo paskaitos, kuri tikrai buvo įdomi ir davusi daug naujo, naudos nulis. 3 pensininkės senmergės paskaitė paskaitėles apie šeimos gyvenimą (?) ir kas būna, kai Marytė susipyksta su Petriuku. Antroje paskaitoje jų sprendžiau atsineštą kryžiažodį. Tikiu, kad iš visų buvusių ten, netgi mažiausiai žinantys apie tarpusavio santykius, būtų galėję papasakoti įdomiau ir gyvenimiškiau.

O be to, turėtų visgi būti ir iš tų kursų vedėjų šioks toks supratimas, kad tai atima laiko. Mes dėl šitų kursų specialiai ėmėme laisvas dienas. Gerai, kad supratingi darbdaviai. Bet ar visi?

Na, faktas, kad paskaitos paskaitoms nelygu, ir gaila, kad ne visur jos būna vertingos. Bet jūs nuėjote iš gerų paskatų, ir nusivylėte, o kai kurie ir labai turiningas paskaitas atsėdi nekantraudami, kad tik parašiuką gaut ir dumti greičiau...
Atsakyti
schmoll.gif nezinau, gal rasau ne i ta tema, taciau vakar susiduriau su tokia problema. uz poros savaiciu bus musu vestuves, vyras buvo susituokes baznycioje. Kadangi baznycia skyryboms nepritaria, mes tuoktis baznycioje negalime, nors ir labai noretume. Bet ne sitoje vietoje beda. Nusprendem tiesiog pries CMB nuvaziuoti i baznytele prie namu, kad pasventintu, palaimintu ziedus. Tik ziedus, ne musu sajunga, seima ar kaip bepavadinsi...Klebonas labai nepatenkintas, to daryti nenori, nes baznycia tokiems dalykams nepritaria...kas per kvailystes???juk neprasome sakramento, kuri pasirodo, pagal dienrascius galima nusipirkti, o prasome tik palaiminimo ziedams...
Esu labai labai pikta
Atsakyti
QUOTE(ingutera @ 2011 06 02, 13:13)
Tik ziedus, ne musu sajunga, seima ar kaip bepavadinsi...Klebonas labai nepatenkintas, to daryti nenori, nes baznycia tokiems dalykams nepritaria...kas per kvailystes???juk neprasome sakramento, kuri pasirodo, pagal dienrascius galima nusipirkti, o prasome tik palaiminimo ziedams...
Esu labai labai pikta

Tokiu atveju net ziedu nelaimina (nesventina) smile.gif As asmeniskai apie tai jau seniai zinojau smile.gif Ir manau, kad teisingai daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jums @ 2011 06 02, 13:35)
Tokiu atveju net ziedu nelaimina (nesventina) smile.gif As asmeniskai apie tai jau seniai zinojau smile.gif Ir manau, kad teisingai daro smile.gif

Na nezinau. manau tai neteisinga pvz. mano atzvilgiu. Jei as esu dora katalike, o isimyliu isituokusi vyra??? kaip tada? Kodel tai yra blogai pasventinti ziedus? Juk sventina viska - nuo rasiklio iki pakabuko.
Atsakyti
QUOTE(ingutera @ 2011 06 03, 15:59)
Na nezinau. manau tai neteisinga pvz. mano atzvilgiu. Jei as esu dora katalike, o isimyliu isituokusi vyra??? kaip tada? Kodel tai yra blogai pasventinti ziedus? Juk sventina viska - nuo rasiklio iki pakabuko.

Tiesiog matyt tokiu atveju jie palaimintu jusu sajunga, ko padaryti negali smile.gif Bet juk tai galite padaryti ir patys, jei esate labai tikintys, tik jums reikia sventinto vandenelio smile.gif Bent jau as tai taip ir daryciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 05 10, 22:17)
Kartais, isimties tvarka, sutvirtinima teikia ir kunigai.

Taip: karas, tremtis Sibire, tvanas, liga, ... Pas jus kokia stichinė nelaimė?

Ir krikštyti naujagimį iš esmės gali bet kuris krikščionis, nebūtinai kunigas. Bet ekstremaliomis sąlygomis: jei jis miršta, o kunigo prisikviest akivaizdžiai nespėjama.

Papildyta:
QUOTE(vylabusle @ 2011 05 11, 08:50)
Pašnekute, sutvirtinimą išskirtiniu atveju gali suteikti ir kunigas. Galima ir susituokti be sutvirtinimo, jeigu nepavyksta to padaryti iki santuokos, ta yra ne būtina, o rekomenduojama sąlyga.

Taip, žinoma sutvirtinimo sakramentas gali būti priimamas ir senyvame amžiuje - tada, kai žmogus pajunta tam poreikį. Santuokai jis nėra privalomas. Bet kai žmonės nežino kas ir kaip ir kodėl, o nori tuoktis BŪTINAI bažnyčioje, tai kažkaip negerai nuteikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 03 birželio 2011 - 15:39
QUOTE(pašnekutė @ 2011 06 03, 15:28)
Bet kai žmonės nežino kas ir kaip ir kodėl, o nori tuoktis BŪTINAI bažnyčioje, tai kažkaip negerai nuteikia

drinks_cheers.gif
aš asmeniškai nesuprantu naujos mados tuoktis bažnyčioje, nes taip gražiau, krikštinti vaikus, nes taip visi daro, krikštatėvius rinktis pagal tai, kurie vaikams dovanos daugiau ir brangesnių dovanų doh.gif
neseniai viena pažįstama pasakojo apie savo draugę, kuri ruošiasi vestuvėms... tiek būsima nuotaka, tiek jaunikis, yra visiški ateistai, o tuoksis tik bažnyčioje doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ingutera @ 2011 06 02, 12:13)
schmoll.gif nezinau, gal rasau ne i ta tema, taciau vakar susiduriau su tokia problema. uz poros savaiciu bus musu vestuves, vyras buvo susituokes baznycioje. Kadangi baznycia skyryboms nepritaria, mes tuoktis baznycioje negalime, nors ir labai noretume. Bet ne sitoje vietoje beda. Nusprendem tiesiog pries CMB nuvaziuoti i baznytele prie namu, kad pasventintu, palaimintu ziedus. Tik ziedus, ne musu sajunga, seima ar kaip bepavadinsi...Klebonas labai nepatenkintas, to daryti nenori, nes baznycia tokiems dalykams nepritaria...kas per kvailystes???juk neprasome sakramento, kuri pasirodo, pagal dienrascius galima nusipirkti, o prasome tik palaiminimo ziedams...
Esu labai labai pikta

Pas mane lygiai ta pati beda, pilnai jus suprantu 4u.gif
Mes irgi noretumem, kad palaimintu musu ziedus baznycioje, bet kiek teko girdeti reikia ilgai paieskoti kunigelio, kuris sutiktu ta padaryti. Bet as optimiste manau kad surasiu.
Kazkoks absurdas, kunigas gali palaiminti kazkokio mafijozo auksine grandinele arba masina, o man ziedo ne? doh.gif absurdas kazkoks.

Papildyta:
QUOTE(jums @ 2011 06 02, 13:35)

Ir Jums manau kad neteisingai daro jie, ir netgi labai. Juk neprasoma sutuokti antra karta, prasoma tik ziedus palaminti. Manau kad jei paciai butu tokia situacija iskilusi, taip nerasytumet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitukasz @ 2011 07 14, 14:02)
Pas mane lygiai ta pati beda, pilnai jus suprantu  4u.gif
Mes irgi noretumem, kad palaimintu musu ziedus baznycioje, bet kiek teko girdeti reikia ilgai paieskoti kunigelio, kuris sutiktu ta padaryti. Bet as optimiste manau kad surasiu.
Kazkoks absurdas, kunigas gali palaiminti kazkokio mafijozo auksine grandinele arba masina, o man ziedo ne? doh.gif  absurdas kazkoks.
Papildyta:
Ir Jums manau kad neteisingai daro jie, ir netgi labai. Juk neprasoma sutuokti antra karta, prasoma tik ziedus palaminti. Manau kad jei paciai butu tokia situacija iskilusi, taip nerasytumet  mirksiukas.gif

O bet taciau... pasigilinus, tai jus prasote palaiminti ne kryzeli ar grandinele, o zieda - santuokos simboli ir pagrindini zenkla. Ir sie ziedai bus nesiojami jusu ir vyro, kuris baznycioje skaitosi susituokes su kita moterimi.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 07 14, 15:46)
O bet taciau... pasigilinus, tai jus prasote palaiminti ne kryzeli ar grandinele, o zieda - santuokos simboli ir pagrindini zenkla. Ir sie ziedai bus nesiojami jusu ir vyro, kuris baznycioje skaitosi susituokes su kita moterimi.

ok, tarkim noriu kad palaimintu mane ir mano busima vyra atskirai, kaip 2 atskirus zmones? Kaip tada? Tada sutiktu? Arba as su vyru nesiosiu ne ziedus bet grandineles kaip sutuoktuviu zenkla. Kaip tada, palaimintu?

Cia begales galim pridiskutuotu, bet pasikartosiu, zmogus to nepatyres pats niekada nesupras kito ir net nenores jo suprasti. Kam dabar jums apie tai galvoti ir pateisinti ta kuniga, jei jus jau atsventet normaliai savo sutuoktuves baznycioje ir net nesigilinat, o kas jeigu.....? g.gif O deja tas jeigu tikrai atsitinka, ir niekada nezinai kaip po to elgsies, gal apsiaasarojusi ieskosi kunigo, kuris gales palaiminti tavo ir tavo antro vyro meile mirksiukas.gif

Neturejau cia asmeniskai jums neisizeiskit, kalbejau abstrakciai visoms 4u.gif

Todel kaip ir sakiau, ieskosiu tol kol surasiu toki kuniga, kuris supras ir ta padarys 4u.gif
Atsakyti