Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

QUOTE(te verde @ 2010 08 18, 13:38)
Man tas atideliojimas veliau, kai busime tikriatrodo taip pat keistai, jei jau yra abejones, tai tuomet is viso manau, nereiktu tuoktis, nes is tu abejoniu tikrai issirutulios skyrybos, kita vertus, skubotos vedybos su baznycia taip pat nuteikia nekaip... Ten, kur nera tikru jausmu, nepades nei baznytine, nei kokia kita santuoka, laikas ar vieta.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
laba diena,

aš dar negereiati ketinu tekėti - 2011 rugsėjį. Iš pradžių galvojau, kad tą pačią dieną ir į bažnyčią eisim, ir į CMB, bet vieną rytą toptelėjo mintis, kad neisim į CMB. Po bažnytinės santuokos, nunešim pažymą iš bažnyčios, kad įregistruotų ir viskas. Asmemiškai man nelogiškai, susituoki CMB, užmauna žiedą, išeini iš jo, nusimauni atiduodi, tada važiuoji į bažnyčią ir vėl iš naujo... biggrin.gif Aš renkuosi tik bažnyčią ax.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif norejau paklausti kai susituoki baznycioje ir po keliu dienu nueini CMB iregistruoti santuokos nebereikia jau liudiniku? smile.gif
Atsakyti
Kam teko tuoktis be kai kurių reikalingų dokumentų, kad būtų galima priimti santuokos sakramentą? Mums trūksta sutvirtinimo ir pamokėlių tam šeimos centre.
Iš pradžių kunigas sakė, kad sutvirtinimas nėra būtinas, kai liko vos geras mėnesis iki vestuvių, to sutvirtinimo jau reikalauja iš mūsų. O pamokėlių negalim lankyt, nes vyras dirba iki vėlaus vakaro, baigia darbą, kai tos pamokėlės seniai pasibaigusios, tai kunigas tada liepė gaut vyskupo leidimą. Ir vistik, planuojam gerai paaukot bažnyčiai, kad tų dokumentų nereikėtų. Gal kas susidūrėt su panašia situacija?

ir nepykit, ko gero nelabai tinkama tema mano klausimui, tiesiog nemoku naudotis aš ta temų paieška, neskriauskit labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(minipiliule @ 2011 04 27, 20:48)
Kam teko tuoktis be kai kurių reikalingų dokumentų, kad būtų galima priimti santuokos sakramentą? Mums trūksta sutvirtinimo ir pamokėlių tam šeimos centre.
Iš pradžių kunigas sakė, kad sutvirtinimas nėra būtinas, kai liko vos geras mėnesis iki vestuvių, to sutvirtinimo jau reikalauja iš mūsų. O pamokėlių negalim lankyt, nes vyras dirba iki vėlaus vakaro, baigia darbą, kai tos pamokėlės seniai pasibaigusios, tai kunigas tada liepė gaut vyskupo leidimą. Ir vistik, planuojam gerai paaukot bažnyčiai, kad tų dokumentų nereikėtų. Gal kas susidūrėt su panašia situacija?

ir nepykit, ko gero nelabai tinkama tema mano klausimui, tiesiog nemoku naudotis aš ta temų paieška, neskriauskit labai  4u.gif

nei pykt nei skriaust čia jūsų niekas negali, nes jūs pati save skriaudžiat ir su savim pykstatės...

o dėl papirkimo ... kunigai ne Dievai, o tokie pat žmonės kaip jūs ar aš... jums normalu gyvenime reikalus tvarkytis papirkinėjant atsiras kas nupirks... tik gerai siūlyčiau pagalvot ar tikra verta tokia kaina mokėt už nieką.
Atsakyti
QUOTE(minipiliule @ 2011 04 27, 21:48)

ir nepykit, ko gero nelabai tinkama tema mano klausimui, tiesiog nemoku naudotis aš ta temų paieška, neskriauskit labai  4u.gif

Minililipute, Jūsų atveju rinkčiausi tiesiog civilę santuoką, ir tiek. Sutvirtinimas yra svarbus dvasinis žingsnis, kuriam ne skubomis ir ne iš reikalo reikėtų ruoštis, ir tos paskaitos jauniesiems - taip pat geras pasiruošimas: šis tas jau seniai žinomo, šis tas vertingo, šis tas keisto, su kuo nenorėsite sutikti... Bet tiesiog eiti drauge, diskutuoti apie santuoką, taip sąmoningai pradėti ruoštis naujam etapui - bent jau mums pasirodė svarbu.

tik aš Jums teisingai pasakė: sumokėsite "auką" už nieką - Jūsų santuoką bus lengva pripažinti negaliojančia, nusipirksite tiesiog spektaklį bažnyčioje. Gerai pamąstykite, ar verta pirktis galimybę nusifotografuoti po skliautais.
Atsakyti
QUOTE(minipiliule @ 2011 04 27, 21:48)

laba, su kursu beda ir mes susidureme, bet pirmiausia noriu paklausti is kokio jus miesto....kursus mes susitvarkem ne savo mieste per 2dienas, girdejau yra galima ir per 1...
Atsakyti
QUOTE(mariuska @ 2008 01 14, 20:14)
Sveikos oas irgi norejau savo isdestyti savo nuomone, mes nuo pat pradziu irgi buvom apsisprende tuoktis baznycioje, bet kai nuejom pas kuniga tai buvom tiesiogine to zodzio prasme suvaryti doh.gif  ypac mano brangusis, isejo toks susinervines kad baisu doh.gif  su posakiu kad nezinau jus dar pagalvokite ar jums to reikia, ir kol kas as nepasirasau ant tu popieriu, o tai kaip mums jaustis? tai gal kunigai pasirenka ka tuokt o ka ne? mums tai buvo tikrai svarbu, bet po tokio moralizavimo ir pan. brangusis iseina su klausimu ar tikrai man tuo tikrai reikia, nes tokios parkes jis dar neturejo, del tuo kad kunigas gali nesutikt sutuokt, o gal jam is karto sumoketi reikia? Tikrai nesuprantu g.gif

Sveikos smile.gif na perskaiciau sita rasta ir prisiminiau savo nuotyki smile.gif kaip kunigas pradejo labai daug klausinet kodel , kaip , ka mastot apie santuoka, kodel butent baznycioje pradzioj labai issigandau ir pasimeiau , bet veliau atsipalaidavau kad net kunigas anekdotus skaldyt pradejo . Beje galiu tik pasaky kunigai nelabai megsta kai zmones skuba , jie megsta kai neskubi , tiesiog jie daug ko prisiklauso . Nes ateina jaunimas dar nepasiruoses santuokai ir nori kad vos ne kita savaite juos sutuoktu , del to uzduoda daug klausimu , taip pat jie labai atsizvelgia i zmoniu amziu ir koks poziuris i seima , siuncia i kursus tai mums paaiskino kunigelis del to ir atsipalaidavom su busimu vyru smile.gif
Papildyta:
QUOTE(minipiliule @ 2011 04 27, 20:48)

Na nevienas kunigas be tokiu dokumentu tikrai netuoks jusu , o pamokeles gali ir viena aplankyt jei vyras nespeja smile.gif taip mums kunigas sake , svarbu isklausyti paskaitas o perduoti ka sake gali ir vyrui vakare papasakoti smile.gif o del sutvirtinimo tiesiog pakalbekite su kunigu kad kuria diena jis tiesiog sutvirtintu ir viskas ar pakrikstytu , ten jus vietoje jei norite jei nesate krikstyta , o kunigai kysininkavimo nemegsta smile.gif nes jie jau ziuri kaip ne santuoka pries dieva cia i visa tai o kaip i uzgaida smile.gif gal tada siulyciau tiesiok i civiline metrikacija nueiti Jums mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(V&K-G @ 2011 05 10, 15:09)
Na nevienas  kunigas be tokiu dokumentu tikrai netuoks jusu , o pamokeles gali ir viena aplankyt jei vyras nespeja smile.gif  taip mums kunigas sake , svarbu isklausyti paskaitas o perduoti ka sake gali ir vyrui vakare papasakoti smile.gif  o del sutvirtinimo tiesiog pakalbekite su kunigu  kad kuria diena  jis tiesiog sutvirtintu ir viskas  ar pakrikstytu , ten  jus vietoje jei norite  jei nesate krikstyta , o kunigai kysininkavimo nemegsta smile.gif  nes jie jau ziuri kaip  ne santuoka pries dieva cia  i visa tai o kaip i uzgaida smile.gif  gal tada siulyciau  tiesiok i civiline metrikacija nueiti Jums  mirksiukas.gif

Va todėl ir nenori kunigai tuokt skubos tvarka - jei žmonės net nežino, kad sutvirtinimo sakramento kunigai neteikia - tik vyskupai doh.gif Ir galėtų dar griežčiau žiūrėt - jei nežinot net bažnytinių sakramentų tvarkos, tai iki suvokimo dar toli, toli. O vien tik dėl parado nėr ko grūstis į šventą vietą.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 05 10, 18:02)
Va todėl ir nenori kunigai tuokt skubos tvarka - jei žmonės net nežino, kad sutvirtinimo sakramento kunigai neteikia - tik vyskupai  doh.gif  Ir galėtų dar griežčiau žiūrėt - jei nežinot net bažnytinių sakramentų tvarkos, tai iki suvokimo dar toli, toli. O vien tik dėl parado nėr ko grūstis į šventą vietą.

drinks_cheers.gif
Sutvirtinimo sakramentą teikia vyskupas arba jo įgaliotas kunigas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 05 10, 17:02)
Va todėl ir nenori kunigai tuokt skubos tvarka - jei žmonės net nežino, kad sutvirtinimo sakramento kunigai neteikia - tik vyskupai  doh.gif  Ir galėtų dar griežčiau žiūrėt - jei nežinot net bažnytinių sakramentų tvarkos, tai iki suvokimo dar toli, toli. O vien tik dėl parado nėr ko grūstis į šventą vietą.

Kartais, isimties tvarka, sutvirtinima teikia ir kunigai.
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 05 10, 18:02)

Pašnekute, sutvirtinimą išskirtiniu atveju gali suteikti ir kunigas. Galima ir susituokti be sutvirtinimo, jeigu nepavyksta to padaryti iki santuokos, ta yra ne būtina, o rekomenduojama sąlyga.
Atsakyti