QUOTE(mausiuke @ 2010 02 17, 22:44)
merginos ar užtenka tuoktis tik bažnyčioje ar reik ir į civilinę eiti? nežinau nuo ko pradėt nes norim tik bažnytukės, baliaus nedarysim tik tėveliams, tai lai visi pamato ir pasidžiaugia mūsų prisiekimu 

Į Santuokos rūmus eiti nebūtina. Po bažnytinės santuokos per 10 dienų nunešus popieriuką į Civ. metrikacijos biurą, jūsų santuoka bus užregistruota ir kaip civilinė, data bus ta pati kaip bažnytinės. Jei nunešit popieruką vėliau nei po 10 d., civilinė santuoka bus įregistruota tos dienos data, kurią atnešėte dokumentą.
QUOTE(Alinutia @ 2010 03 10, 12:33)
Kas gali atsakyti: ar reikia praeiti kazkokius kursus baznycioje norint tuoktis?
ar yra skirtumas kur pirmiau susituokti: baznycioje ar rotuseje?
ar yra skirtumas kur pirmiau susituokti: baznycioje ar rotuseje?

1. Taip
2. Ne
QUOTE(kycca @ 2010 01 06, 10:26)
Reikia jusu nuomones, nes nebezinau nei ka daryt.... Su draugu pribrendom prie to, kad reikia tuoktis... Bet cia ir pradejo kilti problemos. Draugas nori tuoktis baznycioje, o as nenoriu, nes nesu labai jau tikinti. Esu priejus komunija, krikstyta, bet sirdyje sis tikejimas man nemielas. Mano tevas taip pat nera tikintis ir santuoka baznycioje jam taip pat geru asociaciju nekelia. Taciau draugas ir jo seima primygtinai sako, kad arba baznytine santuoka arba jokios. Zakse santuokos jie nepripazysta.... Tai ka daryt... Draugas zenitusi, kad ir rytoj jeigu baznycioj, as nenoriu. Negaliu prisiverst del kitu zenitis baznycioje, nes man asmeniskai tai nieko nereikstu, meluociau tik sau ir kitiems. Butu aukojimasis del kitu. O vestuves turi gi but svente o ne kancia. Visas sitas reikalas sprendziamas jau virs metu.. ir iseities nerandam neivienas...
As Jusu vietoj eiciau tada ir i zagsa ir i baznycia

Mes irgi tuokiames...Is pradziu nunesem pareiskimus i Metrikacijos skyriu,po to su kunigu suderinom..Viskas taip ir butu like,bet va is drauges suzinojau,kad dabar uztenka tik baznycios...Mane irgi tenkintu tik baznycia..Bet va pasakiau tevam ,kad tik baznycioje tuoksimes.Tai toks konflikatas kilo,kad jie pareiske is vis neatvyks i vestuves..Tipo cirko cia nereikia jiems..Nesuprantu ju poziurio kazkokio tarybinio,net nezinau kaip pavadinti..Jei nebus Metrikacijos ,tai tipo cia ne vestuves..
QUOTE(Joko27 @ 2010 05 15, 20:59)
Mes irgi tuokiames...Is pradziu nunesem pareiskimus i Metrikacijos skyriu,po to su kunigu suderinom..Viskas taip ir butu like,bet va is drauges suzinojau,kad dabar uztenka tik baznycios...Mane irgi tenkintu tik baznycia..Bet va pasakiau tevam ,kad tik baznycioje tuoksimes.Tai toks konflikatas kilo,kad jie pareiske is vis neatvyks i vestuves..Tipo cirko cia nereikia jiems..Nesuprantu ju poziurio kazkokio tarybinio,net nezinau kaip pavadinti..Jei nebus Metrikacijos ,tai tipo cia ne vestuves..
taip jau yra, kad sovietiniais laikais baznytine santuoka buvo laikoma niekine vos ne, tik metrikacijoj sudaryta santuoka tvirta... cia jau zmoniu auklejimas toks tarybinis

metrikacijoj po santuokos sakramento isiregistruosite CMB vistiek, kad gautumete santuokos liudijima ir jus itrauktu i apskaita. patys cirkus kelia galiu pasakyti...
QUOTE(Joko27 @ 2010 05 16, 20:13)
Tik man idomu(jei tik baznycioje susituoki) ar paskui reikia vel moketi norint,kad itrauktu CMB i apskaita??Nes mes jau sumokejom nesant pareiskimus ar 70lt.gerai nepamenu..Tai jei po to vel reikes moket ,tai jauciu geriau jau nueit i CMB ,nes tik islaidu daugiau bus.
Jei Jūs nesituoksite CMS, Jums grąžins (čia jau tikrai įstatymu numatyta) 70 LT (banko išlaidų, aišku nepadengs), o įtraukti į apskaitą kainuos, bet (tiksliai tikrai nepasakysiu), bet iki 25 LT.
QUOTE(Joko27 @ 2010 05 16, 20:13)
Tik man idomu(jei tik baznycioje susituoki) ar paskui reikia vel moketi norint,kad itrauktu CMB i apskaita??Nes mes jau sumokejom nesant pareiskimus ar 70lt.gerai nepamenu..Tai jei po to vel reikes moket ,tai jauciu geriau jau nueit i CMB ,nes tik islaidu daugiau bus.
Truputeli nesupratau...

Ar vistiek privaloma pareiskimus nesti???

QUOTE(ARTOS @ 2010 05 16, 21:32)
Truputeli nesupratau...
arba as kazko nezinau
kodel Jus neset pareiskimus i CMB , jei zadat tuoktis tik baznycioje? Juk dabar uztenka po baznytines santuokos nueiti i CMB ir uzregistruot santuoka.

Kai nunesem pareiskimus i CMB dar nezinojau,kad tik baznycios uztenka...O dabar pradejom mastyti, gal neiti i ta CMB..Bet pagalvojus gerai dabar popierizmo daug.Eit atsiimt tuos 70lt.po to vel eit susimoket ,kad itrauktu i apskaita..Jauciu nueisim mes i ta CMB tiek jau to...
QUOTE(Joko27 @ 2010 05 31, 17:58)
Kai nunesem pareiskimus i CMB dar nezinojau,kad tik baznycios uztenka...O dabar pradejom mastyti, gal neiti i ta CMB..Bet pagalvojus gerai dabar popierizmo daug.Eit atsiimt tuos 70lt.po to vel eit susimoket ,kad itrauktu i apskaita..Jauciu nueisim mes i ta CMB tiek jau to...
o grazina tuos 70lt?