baznytine santuoka grazesne ir iskilmingesne. o pvz kaip rotusej, tai kazkoks konvejeris. vos ne tas pats kaip nueit i betkokia valstybine istaiga siaip popiereliu pasirasyt.
QUOTE(ritule.rita @ 2010 01 07, 23:14)
baznytine santuoka grazesne ir iskilmingesne. o pvz kaip rotusej, tai kazkoks konvejeris. vos ne tas pats kaip nueit i betkokia valstybine istaiga siaip popiereliu pasirasyt.
vestuves baznycioje - jei tik del iskilmingumo,,,tai ar yra prasme ten eiti?
Vilniuje vasara populeriose bažnyčiose irgi neblogas konvejeris..
O apie santuokos brandumą tai irgi nieko negali žmogus žinoti, žinau atvejį, kai žmonės po 15 metų vedybinio gyvenimo paėmė šliubą, o dar po 10 metų išsiskyrė..
O apie santuokos brandumą tai irgi nieko negali žmogus žinoti, žinau atvejį, kai žmonės po 15 metų vedybinio gyvenimo paėmė šliubą, o dar po 10 metų išsiskyrė..
QUOTE(kycca @ 2010 01 06, 10:26)
Reikia jusu nuomones, nes nebezinau nei ka daryt.... Su draugu pribrendom prie to, kad reikia tuoktis... Bet cia ir pradejo kilti problemos. Draugas nori tuoktis baznycioje, o as nenoriu, nes nesu labai jau tikinti. Esu priejus komunija, krikstyta, bet sirdyje sis tikejimas man nemielas. Mano tevas taip pat nera tikintis ir santuoka baznycioje jam taip pat geru asociaciju nekelia. Taciau draugas ir jo seima primygtinai sako, kad arba baznytine santuoka arba jokios. Zakse santuokos jie nepripazysta.... Tai ka daryt... Draugas zenitusi, kad ir rytoj jeigu baznycioj, as nenoriu. Negaliu prisiverst del kitu zenitis baznycioje, nes man asmeniskai tai nieko nereikstu, meluociau tik sau ir kitiems. Butu aukojimasis del kitu. O vestuves turi gi but svente o ne kancia. Visas sitas reikalas sprendziamas jau virs metu.. ir iseities nerandam neivienas...
siaip tai jei sutiktum tai ne del kitu turetum ta padaryt, o del JUSU. jei tau santuoka yra tik parasiukas tai koks skirtumas kur tu ji uzdesi-baznycioj ar CMB, o tavo vyrui tai bus priesaika visam gyvenimui
QUOTE(ritule.rita @ 2010 01 08, 00:14)
grazesne ir iskilmingesne, o tai ar del grozio reike eiti i baznyce jei netiki. arba jei manai kad dar tam neatejo laikas.
manau baznytine santuoka is dalies tapo mados reikalu, ir kaip sakoma " grazesnes nuotraukos"
nesu nusistacius pries baznyce, bet manau kad ten reikia eiti tik tam kad kitiems itiktum.
QUOTE(Dzenete @ 2010 01 13, 18:26)
nesu nusistacius pries baznyce, bet manau kad ten reikia eiti tik tam kad kitiems itiktum.
Iš vieno galo skaitau, iš kito.. Bet vis tiek nesuprantu, ką čia pasakyti norėjote
Musu vestuves sia vasara, mes nusprendem i CMB neiti nes musu akimis su MB ji nereikalinga, o mes nesuprantam poru kurios sako kad jau baznycia tai labai jau rimta kad jau turi but labai apsisrendes pasiiaugojes, tai ko tada is vis eit rasytis jei neesu tvirtas savo apsisprendimu del judvieju santykiu
Tada nereik nei eit susirasinet Mes zinom ko eisim i baznycia nes norim kad dievas sujungta ta visa grazia ceremonija, o ne pasirasyt CMB popiereli o sirdi galvot nepatiks mesiu vyra per borta
Tai tik mano tokia nuomone...
O jei i klausima atsakant, tai manau tai ir tradicija ir dalies tikejimas...
Tada nereik nei eit susirasinet Mes zinom ko eisim i baznycia nes norim kad dievas sujungta ta visa grazia ceremonija, o ne pasirasyt CMB popiereli o sirdi galvot nepatiks mesiu vyra per borta
Tai tik mano tokia nuomone...
O jei i klausima atsakant, tai manau tai ir tradicija ir dalies tikejimas...
O mes negalim priimti santuokos sakramento, tai tiesiog norėčiau, kad kunigas palaimintu mūsų žiedus...tikiuosi sutiks
QUOTE(ingutera @ 2010 01 20, 09:27)
O mes negalim priimti santuokos sakramento, tai tiesiog norėčiau, kad kunigas palaimintu mūsų žiedus...tikiuosi sutiks
turi sutikti butinai... ir net misias uz jus turetu laikyti.. jei sakramento neduoda
QUOTE(_Vaidux_ @ 2009 12 10, 15:14)
man tai iš viso keista kai kunigai pasako nuo kiek iki kiek
mano supratimu tai turėtų būti auka, o ne mokestis
mano supratimu tai turėtų būti auka, o ne mokestis
tie "aukojimų" labiau primena rimtą mokestį.
Šiek tiek suerzino šis straipsniukas:
http://klaipeda.dien...-rankoje-146907
Tikiuosi, kad į šiuos namučius pataikiau su savo klausimu. Jau neužilgo esim pas kunigą prašyti, kad mus sutuoktų. Jaučiu, kad jis paklaus ar mes tik draugaujame, ar jau gyvename kartu. Na, ir mes jau gyvename kartu netrumpą laiką. Suprantu, kad bažnyčiai nepriimtina tai. Kaip sureguoja kunigai į tai? Gal teko jums su šia situacija susidurti ar girdėti iš kitų?
QUOTE(Gule @ 2010 01 24, 15:49)
Tikiuosi, kad į šiuos namučius pataikiau su savo klausimu. Jau neužilgo esim pas kunigą prašyti, kad mus sutuoktų. Jaučiu, kad jis paklaus ar mes tik draugaujame, ar jau gyvename kartu. Na, ir mes jau gyvename kartu netrumpą laiką. Suprantu, kad bažnyčiai nepriimtina tai. Kaip sureguoja kunigai į tai? Gal teko jums su šia situacija susidurti ar girdėti iš kitų?
Mes kai pildėme dokumentus, pasakėme tą patį gyvenamosios vietos adresą. Pasitikslino, ar kartu gyvename. Atsakėme teigiamai. Tuo diskusija šia tema ir baigėsi