Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

QUOTE(*skorpioniuke* @ 2009 08 15, 09:34)
Sveikos, visos temos neskaiciau, gal kur buvo jau parasyta  blush2.gif  bet va iskilo toks klausimas, jau dokumentai i CMB nunesti, norim tuoktis ir baznycioje, bet esam skirtingu tikejimu, jau pora kunigu yra pasake, kad negerai tuoktis kataliku baznycioje  unsure.gif  bet kai pagalvoji, koks skirtumas? juk Dievas yra vienas, musu jausmai vienas kitam nuo religijos nepriklauso, kodel tokius kryziaus kelius reikia praeiti? Juk ir patys kunigai sako, kad Devas vienas, o kai nori tuoktis, atsiranda kruva problemu nesutuokti  blink.gif

Galima tuoktis tokiu atveju katalikų bažnyčioj, ir nieko sudėtingo tame nėra. Vienas vienintelis skirtumas, kad reikia gauti vyskupo leidimą, bet jums nieko daryt nereiks, tai sutvarko pati bažnyčia kurioje tuokiatės.
Nežinau koks jums kunigas sakė, kad negerai taip, bet tuokiasi žmonės be problemų. Tiesiog reikia pažadėt vaikus auklėt katalikiškai 4u.gif
Atsakyti
Aciu merginos uz informacija 4u.gif turbut taip ir reikes daryti, ieskoti taip sakant "modernesnio" kunigo biggrin.gif nes kiek paklausau vyresniu kunigu, tai iskart prasideda - negerai negerai unsure.gif
Atsakyti
smile.gif sveikos va musu vestuves geguzes menesi ir kazkaip labai jau nenorim i ta baznycia eiti ......nera noro ir viskas schmoll.gif tikim i dieva bet ta sistema man nepriimtina labai dideles islaidos uz ka dievui moketi reikia?.........kainos kosmines dauguma pazystamu tuokesi sia vasara klaipedoje sake kosmaras nebent ieskot mazos kaimo baznyteles kunigai tai ne duok dieve ....o kai buvom cia per zolines su mb baznycioje anksciau rinkliavas darydavo vienas klapciukas o db trys doh.gif pasibaisejom sakem kai vaika krikstysim tada ir paimsim ta sliuba ir viskas.meile ir santuokos receptas nepriklauso nuo baznycios as taip manau. smile.gif
Atsakyti
mano nuomone tokia, kad jei bent kiek abejoji del santuokos sekmes, geriau tuoktis CMB. Man labai keista, kad poros baznycioj tuokias vien del to, kad grazi ceremonija, o patys net netikintys. Man tai atrodo, kaip savo paciu santuokos fakto sumenkinimas. Mes tuokemes tik baznycioj, i CMB po keliu dienu nesem dokumentus.
O del to, kad baznyciai reikia "aukeles", kas cia tokio. Kunigai gi sventa dvasia neminta, be to toki pastata (baznycia) reikia islaikyt. Is kitos puses, nereikia baznycios ir kunigo sutapatinti su Dievu.
Atsakyti
QUOTE(alterego @ 2009 08 26, 11:55)
mano nuomone tokia, kad jei bent kiek abejoji del santuokos sekmes, geriau tuoktis CMB. Man labai keista, kad poros baznycioj tuokias vien del to, kad grazi ceremonija, o patys net netikintys. Man tai atrodo, kaip savo paciu santuokos fakto sumenkinimas. Mes tuokemes tik baznycioj, i CMB po keliu dienu nesem dokumentus.
O del to, kad baznyciai reikia "aukeles", kas cia tokio. Kunigai gi sventa dvasia neminta, be to toki pastata (baznycia) reikia islaikyt. Is kitos puses, nereikia baznycios ir kunigo sutapatinti su Dievu.

visiskai pritariu.... aisq kazkaip mes visi labai kritiskai ziurim i baznycios finansinius reikalus, tiksliau kunigu. bet tai labai priklauso nuo kunigo, nes visi vienodi, vieni sventai atsidave savo pasaukimui, o kiti dar ir versla suka (nieko izeisti nenorejau)
Atsakyti
Na va, keliu tema aukštyn smile.gif

Mes su MB tuoksimės vasarą, susitarėm su kunigu Vytauto bažnyčioj, lankom kursus, greit jau nunesim visus "popieriukus" kunigui. Tai norėjau paklaust dėl aukojimo bažnyčiai. Jau kai nueisim ir reiktų iškart pamokėt pinigėlių? Kokia suma tokioj bažnyčioj turėtų būti? Nes kiek forume mačiau, kad įprastos kainos Kaune Vytauto ir Prisikėlimo bažnyčiose negalioja, o taip norisi būtent Vytauto bažnyčios sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonrisita @ 2009 12 09, 10:51)
Na va, keliu tema aukštyn smile.gif

Mes su MB tuoksimės vasarą, susitarėm su kunigu Vytauto bažnyčioj, lankom kursus, greit jau nunesim visus "popieriukus" kunigui. Tai norėjau paklaust dėl aukojimo bažnyčiai. Jau kai nueisim ir reiktų iškart pamokėt pinigėlių? Kokia suma tokioj bažnyčioj turėtų būti? Nes kiek forume mačiau, kad įprastos kainos Kaune Vytauto ir Prisikėlimo bažnyčiose negalioja, o  taip norisi būtent Vytauto bažnyčios sad.gif

Šioje bažnyčioje prieš 5 metus tuokėsi mano broliukas, tai pats kunigas iš kart pasakė nuo kiek Lt reiktų paaukoti bažnyčiai, pati nelabai prisimenu... Mes tuokėmės Raudondvario bažnyčioje, kunigas čia labai geras ir neverslininkas, musų pinigėlių neprašė, bet piršliai vis tiek kažkiek davė, bet mums nesakė smile.gif

O kas liečia pačią bažnytinę santuoką, tai aš tik už tokią. Mudu su vyru į CMB nėjome, man ten kaip konvejeris, viena pora išeina, kita - įeina ir taip visą dieną schmoll.gif Mums abiems reikėjo bažnytinio palaiminimo, o ne popieriuko 4u.gif
Atsakyti
Mes tuokiames ateinancia vasara wub.gif , taciau tuoksimes tik baznycioje i metrikacija nei neisim. O tai manau nei mados reikalas nei kas... Kiekviena busima seima sprendzia kaip jie nori iteisint savo santykius... smile.gif
Atsakyti
man tai iš viso keista kai kunigai pasako nuo kiek iki kiek g.gif
mano supratimu tai turėtų būti auka, o ne mokestis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_Vaidux_ @ 2009 12 10, 15:14)
man tai iš viso keista kai kunigai pasako nuo kiek iki kiek  g.gif
mano supratimu tai turėtų būti auka, o ne mokestis  doh.gif

o koks Jums skirtumas, pasako kunigas ar pleputės forume? dar geriau - tiesiai iš pirmų lūpų išgirsite hihihi.gif
Atsakyti
Na man irgi būtų kažkaip nelabai faina, jei paskaytų kunigas, kiek konkrečiai mokėti. Mums, pavyzdžiui, nesakė. Tai davėm 400 Lt. O tuokiamės Mikalojaus bažnyčioje, Vilniuje.
Atsakyti
Reikia jusu nuomones, nes nebezinau nei ka daryt.... Su draugu pribrendom prie to, kad reikia tuoktis... Bet cia ir pradejo kilti problemos. Draugas nori tuoktis baznycioje, o as nenoriu, nes nesu labai jau tikinti. Esu priejus komunija, krikstyta, bet sirdyje sis tikejimas man nemielas. Mano tevas taip pat nera tikintis ir santuoka baznycioje jam taip pat geru asociaciju nekelia. Taciau draugas ir jo seima primygtinai sako, kad arba baznytine santuoka arba jokios. Zakse santuokos jie nepripazysta.... Tai ka daryt... Draugas zenitusi, kad ir rytoj jeigu baznycioj, as nenoriu. Negaliu prisiverst del kitu zenitis baznycioje, nes man asmeniskai tai nieko nereikstu, meluociau tik sau ir kitiems. Butu aukojimasis del kitu. O vestuves turi gi but svente o ne kancia. Visas sitas reikalas sprendziamas jau virs metu.. ir iseities nerandam neivienas...
Atsakyti