Sveikos oas irgi norejau savo isdestyti savo nuomone, mes nuo pat pradziu irgi buvom apsisprende tuoktis baznycioje, bet kai nuejom pas kuniga tai buvom tiesiogine to zodzio prasme suvaryti ypac mano brangusis, isejo toks susinervines kad baisu su posakiu kad nezinau jus dar pagalvokite ar jums to reikia, ir kol kas as nepasirasau ant tu popieriu, o tai kaip mums jaustis? tai gal kunigai pasirenka ka tuokt o ka ne? mums tai buvo tikrai svarbu, bet po tokio moralizavimo ir pan. brangusis iseina su klausimu ar tikrai man tuo tikrai reikia, nes tokios parkes jis dar neturejo, del tuo kad kunigas gali nesutikt sutuokt, o gal jam is karto sumoketi reikia? Tikrai nesuprantu
QUOTE(mariuska @ 2008 01 14, 21:14)
" su posakiu kad nezinau jus dar pagalvokite ar jums to reikia "
Aš praeitą savaitgalį irgi buvau pas kunigą.. mus priėmė gražiai ir šiltai. Tik man kilo kitoks klausimas - kodėl kunigas neklausė, ar mes tikri, kodėl neklausė ar mums tikrai to reikia!!!! Aš čia lenkiu prie to, kad tu nesinervink, jis turi jus patikrint, sukelt jums abejonių, ypač jei jų mato.. Aš pati būč norėjus rimtesnės diskusijos..
Faina jūsų visų diskusija čia. Aš irgi tuoksiuos bažnyčioj, bet prieš tai ir santuokų rūmuose. Kažkaip mąstom, jog pirma įteisinsim tai juridiškai, o tada jau pasižadėsim ir prieš Dievą. ir NE DĖL GEROS APLINKOS BEI NUOTRAUKŲ Dėl to, kad tikiu Dievu ir noriu kad mūsų santuoka būtų palaiminta kažko aukštesnio, kas tikiu padėtų mums bendrame gyvenime. NORS NELANKAU bažnyčios, neaukoju, nedėkoju. Ir kaip ir kažkuri sakė, nesutinku su kai kuriomis bažnytinėmis dogmomis.. Bet esu krikštyta, komunijos priėjus. Dievas visada su manimi. Ar elgsiuos teisingai, jeigu susituokt eisiu į bažnyčią?
QUOTE(Tichė @ 2008 01 15, 12:37)
Dievas visada su manimi. Ar elgsiuos teisingai, jeigu susituokt eisiu į bažnyčią?
Pati jau atsakei. Elgiesi teisingai. Ir tuoksiesi baznycioje ne "del nuotrauku". O siaip - kas tos nuotraukos? Kiek i jas ziurima? Menesi po vestuviu? Baznycia dabar daug atlaidesne. Tuokia poras jau pagyvenusias susimetus, auginancias vaikus ir t.t.
Svarbu, kad Jus abu su busimu vyru santuokai baznycioje pritariate
QUOTE(mariuska @ 2008 01 14, 19:50)
Klausykit o mus tai kunigas pakrate konkreciai, ypac mano Branguji isejo toks susinervines kad ne tas zodis toks jausmas kad jie pasirenka ka tuokt o ka ne. Mes tikrai esam apsisprende tuoktis baznycioj, bet cia dar klausimas ar kunigas sutiks. Tai po tokio pokalbio jau nezinai ar tau tikrai tuo norisi, nes suvaro tai konkreciai
Nesinervink, nezinau apie ka jus kalbejot, bet mus irgi iskamantinejo kaip reikalas, pradejo aiskint, kad mes neinam i baznycia, kad mums dievo nereikia ir kam tada mums ta santuoka... kai pasakem kada paskutini karta buvom baznycioj galvojau nebesustos bet mes kantriai nuleide galvas isklausem, "paremem baznycia" ir kaip mat atsileido
Gal kas zino kiek kainuoja santuoka baznycioje?
QUOTE(Jolkė @ 2008 01 15, 11:49)
Pati jau atsakei. Elgiesi teisingai. Ir tuoksiesi baznycioje ne "del nuotrauku". O siaip - kas tos nuotraukos? Kiek i jas ziurima? Menesi po vestuviu? Baznycia dabar daug atlaidesne. Tuokia poras jau pagyvenusias susimetus, auginancias vaikus ir t.t.
Na mano vyras ir buvo pirmasis, kuris pasakė, kad einam bažnyčion. Bet kai pasvarstau... gi jis nebuvo šventasis ir pažeidė ne vieną Dievo įsakymą (na kaip ir aš), ir bažnyčios nelabai lankė (nu už mane turbūt dažniau, bet.. ). Tai va ir svarstau, ar toki du nusidėjeliai, nesilaikantys "žaidimo taisyklių" gali be eit ir tuoktis Dievo akivaizdoj ir jaustis sąžiningai besielgiančiais..
QUOTE(Tichė @ 2008 01 15, 14:08)
Na mano vyras ir buvo pirmasis, kuris pasakė, kad einam bažnyčion. Bet kai pasvarstau... gi jis nebuvo šventasis ir pažeidė ne vieną Dievo įsakymą (na kaip ir aš), ir bažnyčios nelabai lankė (nu už mane turbūt dažniau, bet.. ). Tai va ir svarstau, ar toki du nusidėjeliai, nesilaikantys "žaidimo taisyklių" gali be eit ir tuoktis Dievo akivaizdoj ir jaustis sąžiningai besielgiančiais..
Manau, kad gali. Tik, kad butu ramu sazinei, gal spazinties prieit pries vestuves reiketu. Nuosirdziai ispazinti viska. Juk nera nei vieno be nuodemes. Ir be to, Dievas nera tas rustus dede, kuris visus tik baudzia. Jo meile mums yra didziausia dovana.
Mudviem su MB baznytine santuoka yra svarbiausia. Juk per santuokos sakramenta Dievas sujungia ir kunus ir sielas. Is tiesu daug kalbame apie tai...Ir tarpusavyje, ir su kunigu. Mano nuomone, tuokiants baznycioje, labai svarbus Dievo palaiminimas seimai. Ir nezinau, ar cia kvailas mano isitikinimas, taciau, tikiu, kad su Dievo palaima, seimoje vyraus sutarimas, taika, meile ir pasitikejimas...
O del tu, kurie eina i baznycia tik del nuotrauku, arba del to, kad visi taip daro, manau cia ju sazines reikalas. Is viso baisu, kai karta maciau prie baznycios visa svita degtine is butelio geriancia, paciame sventoriuje ...Vat cia ko gero, jau tikrai ne kas...
QUOTE(Deidra @ 2008 01 16, 19:58)
Manau, kad gali. Tik, kad butu ramu sazinei, gal spazinties prieit pries vestuves reiketu. Nuosirdziai ispazinti viska. Juk nera nei vieno be nuodemes. Ir be to, Dievas nera tas rustus dede, kuris visus tik baudzia. Jo meile mums yra didziausia dovana.
Mudviem su MB baznytine santuoka yra svarbiausia. Juk per santuokos sakramenta Dievas sujungia ir kunus ir sielas. Is tiesu daug kalbame apie tai...Ir tarpusavyje, ir su kunigu. Mano nuomone, tuokiants baznycioje, labai svarbus Dievo palaiminimas seimai. Ir nezinau, ar cia kvailas mano isitikinimas, taciau, tikiu, kad su Dievo palaima, seimoje vyraus sutarimas, taika, meile ir pasitikejimas...
O del tu, kurie eina i baznycia tik del nuotrauku, arba del to, kad visi taip daro, manau cia ju sazines reikalas. Is viso baisu, kai karta maciau prie baznycios visa svita degtine is butelio geriancia, paciame sventoriuje ...Vat cia ko gero, jau tikrai ne kas...
tai be abejo, išpažinties teks nueit..
o dėl to, kad kaip sakai, kad su Dievo palaima bus taika ir tt. aš kažkaip irgi tuo tikiu gal labiau įsipareigojus jausiuos nei šiaip lapelį pasirašius.. nors kaip ir minėjau jokiais būdais nesu "sąžininga" tikinčioji....
Prie tos pacios temos noreciau paklausti. Gal zinote, kiek pinigu dabar aukoja, ar kunigai uzsipraso uz santuokos sakramenta baznycioje? Esu prisiklausius baisiu dalyku.
QUOTE(swindle7 @ 2008 01 15, 13:08)
Nesinervink, nezinau apie ka jus kalbejot, bet mus irgi iskamantinejo kaip reikalas, pradejo aiskint, kad mes neinam i baznycia, kad mums dievo nereikia ir kam tada mums ta santuoka... kai pasakem kada paskutini karta buvom baznycioj galvojau nebesustos bet mes kantriai nuleide galvas isklausem, "paremem baznycia" ir kaip mat atsileido
O kokioj baznycioj cia jum taip atsitiko?
Mes ir apsisprendem tuoktis tik baznycioj, bet dar nezinau kurioj....
laba diena, labai dziaugiuosi atrades sia tema.
Iskilo klausimas (problema): kaip su baznytine santuoka jei vienas is busimu sutuoktiniu giliai tikintis, o kitas ne karto normaliai baznycioje nebuves? Kaip manot ar galimas toks staigus (formalus) atsivertimas i tikejima? gal teko girdeti gal siais laikais ymanoma formaliai ir operatyviai susitvarkyti trukstamus sakramentus bei tuos kursus?
is anksto dekoju uz idomias mintis ir is karto atsiprasau jei ka nors izeide toks mano eretiskumas
Iskilo klausimas (problema): kaip su baznytine santuoka jei vienas is busimu sutuoktiniu giliai tikintis, o kitas ne karto normaliai baznycioje nebuves? Kaip manot ar galimas toks staigus (formalus) atsivertimas i tikejima? gal teko girdeti gal siais laikais ymanoma formaliai ir operatyviai susitvarkyti trukstamus sakramentus bei tuos kursus?
is anksto dekoju uz idomias mintis ir is karto atsiprasau jei ka nors izeide toks mano eretiskumas
Kaip manot ar galimas toks staigus (formalus) atsivertimas i tikejima? gal teko girdeti gal siais laikais ymanoma formaliai ir operatyviai susitvarkyti trukstamus sakramentus bei tuos kursus?
Siūlyčiau tam asmeniui neskubėti ir praeiti visus kursus, priimti sakramentus be streso...
Formalumas nieko neduos... Geriau būti sąžiningam prieš save ir kitus.
Kai priimi sakramentus sąmoningai, jie tampa tikra dovana.
Nemanau, kad verta formalizuoti...
Bet čia kiekvieno asmens reikalas.
Sėkmės
Siūlyčiau tam asmeniui neskubėti ir praeiti visus kursus, priimti sakramentus be streso...
Formalumas nieko neduos... Geriau būti sąžiningam prieš save ir kitus.
Kai priimi sakramentus sąmoningai, jie tampa tikra dovana.
Nemanau, kad verta formalizuoti...
Bet čia kiekvieno asmens reikalas.
Sėkmės
Labai gerai tu pastebejai.Man tai ir net juokinga atrodo, kai viena sestadieni vaikinas prieeme Pirmos Konunijos Sakramenta, o kita sestadieni jau Santuokos. Cia pati maciau,nes teko du sestadienius lankytis Baznycioje.(nors ta darau ir dazniau).Man rodos, jei tas vaikinas nugyveno berods 28m. metus, taip ,na ura , tai kam tada vaidinti kad tu esi sventas ir tipo tau viso to reikia. Kai manau, kad jis net nesuprato viso to esmes. Gaila man tokiu zmoniu...Kai i Baznycia ateina tik todel, kad dauguma ten eina.