Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnytinė santuoka

ar gali kataliku baznycioj santuokos liudininkais buti vienas katalikas o kita liuterone, jei jie yra susituoke liuteronu baznycioje?

Atsakyti
Pritariu daugumos išsakytoms mintims, kad dabartinė mada tuoktis bažnyčioje dėl gražių nuotraukų, gražios ir iškilmingos aplinkos tikra šventvagystė ir pasijuokimas iš bažnyčios.

Mes tuokėmės tik bažnyčioje, CMB santuoka užregistravom tik po kurio laiko. Tuokėmės toje bažnyčioje kurioje aš lankiausi nuo pat vaikystės (joje buvau krikštyta, pirmos komunijos priėjau). Tuokė gerai pažįstamas kunigas, kuris visada laukiamas svečias mūsų šeimoje.

Aušrytia (atrodo, kad tavo ten buvo pasisakymas), tikėjimas neturėtų priklausyti nuo kunigų elgesio. mirksiukas.gif Aš jų irgi ne vieną gerai pažįstu, daug esu prisižiūrėjusi, išvis iš tos visos masės pažįstamų kunigų, tai tik 2 ar 3 galiu pavadinti tikrais kunigais. Dėl manęs tai lai elgiasi ir daro kaip jiems atrodo tinkama, vis tiek atėjus laikui kiekvienas turėsim atsakyti prieš Dievą tik už savo gyvenimą ir poelgius. mirksiukas.gif

QUOTE(ihana @ 2007 12 25, 15:30)
ar gali kataliku baznycioj santuokos liudininkais buti vienas katalikas o kita liuterone, jei jie yra susituoke liuteronu baznycioje?

Bijau suklaidinti, bet manau, kad gali. Nes bent mūsų niekas neklausė koks liudininkų tikėjimas. Mūsų liudininkai buvo sutuoktiniai, kurie nesusituokę bažnyčioje. Ir tai nebuvo kliūtis. Mano vyras santuokos metu irgi dar nebuvo kataliku, tai irgi nesutrukdė mums susituokti katalikų bažnyčioje. O kai vyras paklausė, o kaip jam elgtis šv. mišių metu, nes jis nemoka maldų,tai kunigas jam pasakė, kad melstųsi savais žodžiais.
Atsakyti
Hmz..įdomiai jūs čia.. ir kodėl visose temose religingosios taip aršiai kovoja už savo nuomonę?Tarsi kaip kokie kryžiuočiai bandytų pripiršt tą tikėjimą...
Aš tikiu jog kažkas, aukštesnis už mus, yra...bet netikiu bažnyčios sugalvotais įstatymais..ar žinot kodėl sekmadienį reikia eit į bažnyčią? Nes žmonės aukas neša...biggrin.gif Taip sugalvota seniai seniai, bet konservatyvumas - pagrindinis bruožas gi.. ir pasak bažnyčios, malda vienumoje ne tokia svarbi kaip per mišias smile.gif O dar visai neseniai išgirstas bažnyčios pranešimas kad kremuoto žmogaus pelenus barstyti virš vandens nuodėmė..Ir taip kalba šiuolaikinė bažnyčia?

Įsijaučiau. Nors norėjau parašyti kodėl aš tuokiuosi bažnyčioje - todėl, kad tai dvasinga vieta. Todėl kad tikiu, jog kruopelytė tos dvasios nusileis ir ant mūsų....Man visai nesvarbu nei tas blizgesys nei panašūs dalykai,aš net nenoriu jokių kaspinų ir panašių bažnyčios puošimų.

O TOS KURIOS PUOLA GINČYTIS, GAL PAGALVOKIT APIE ŠTAI KĄ: o gal tie, tarkim, nelabai tikintys žmonės (patikėkit, jeigu žmogus gyvenime nebuvo bažnyčioje jis ir tuoktis ten neis) pastovės tą pusvalanduką gražiausią savo gyvenimo dieną ir po to ims ir pradės pamažiukais ten lankytis dažniau?
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2007 08 27, 11:48)
Mes pries 3sav viska susiderinom,laika sutarem toki ,kokio ir norejom.Tuoksimes Kaune akikatedroj bazilikoj.

Mes irgi noretume susituokti Kauno arkikatedroje, taciau visiskai nezinau nuo ko pradeti? ax.gif gal galite smulkiau parasyti, kokia tvarka, pas ka eiti klausti , uzsirasyti data ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juodoji_nasle @ 2007 12 28, 12:55)
<...>netikiu bažnyčios sugalvotais įstatymais..ar žinot kodėl sekmadienį reikia eit į bažnyčią? Nes žmonės aukas neša...:
<...>
Įsijaučiau. Nors norėjau parašyti kodėl aš tuokiuosi bažnyčioje - todėl, kad tai dvasinga vieta. Todėl kad tikiu, jog kruopelytė tos dvasios nusileis ir ant mūsų....<...>

Iš kur ta kruopelytė dvasios bažnyčioj atsiranda, jei ji tik pinigms surinkti sugalvota? Kunigai - plėšrūnai ištroškę pinigų, tikintieji - konservatyvios avys, nešančios ten pinigus, bet tu visgi manai, kad bažnyčioje, o ne kažkur kitur ta kruopelytė dvasios yra? Kažkas nesueina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 12 28, 17:28)
Iš kur ta kruopelytė dvasios bažnyčioj atsiranda, jei ji tik pinigms surinkti sugalvota? Kunigai - plėšrūnai ištroškę pinigų, tikintieji - konservatyvios avys, nešančios ten pinigus, bet tu visgi manai, kad bažnyčioje, o ne kažkur kitur ta kruopelytė dvasios yra? Kažkas nesueina g.gif

O tai gal visą tekstą perskaitom, o ne pavienes mintis graibom? Jeigu aš einu į bažnyčią paprastą vakarą, šiaip pasėdėti, pasimelsti, darau gerus darbus, bet neinu sekmadieniais į mišias - aš, pasak kunigų vistiek darau nuodėmę. Va čia man tai nesueina smile.gif
O bažnyčia šiaip ar taip yra vieta, kur susirenka žmonės su geromis mintimis, taigi atmosfera ten tikrai geresnė, nei valdiškoje Rotušėje.
Atsakyti
Dziaugiuosi, kad radau sia tema.
Nusprendeme mes siemet kelti vestuves.
Tuoktis MB nori ju lankomoje kaimo baznyteleje. Ju seima tikinti, jie kitur santuokos iteisinimo ir neisivaizduoja. O mane tai slegia doh.gif
Tikiu Dieva, bet ne baznycia. Mano nuomone, tai dar viena nenuversta diktatura skirta pinigu ir valdzios gavimui. O ir auklejama as buvau taip, kad visi kunigai vagys ir dar blogiau. unsure.gif
Esu tik krikstyta, bet pries santuoka reikia dar komunija priimti, bei dirmavone ar kaip ten ji vadinasi. doh.gif
To daryti nenoriu visiskai, nes tai nebus nuosirdu, o veidmainiauti nenoriu ypac sioje vietoje. Abejoju ar kunigas leis be situ tuoktis doh.gif
Gal su amziumi sitas poziuris pasikeis, gal net tapsiu stropia katalike, bet dabar yra, kaip yra blink.gif
Atsakyti
Mes tuoksimes irgi tik baznycioje.. Esu tikinti ir man labai svarbu, kad svarbia mano gyvenime diena santuoka bus palaiminta baznycioje. Nors kiek zmoniu, tiek nuomoniu wink.gif man svarbu, kad prisiminimai kartu su patirtais jausmais isliktu atmintyje visam gyvenimui. O kitiems reikia, kad prisiminimai isliktu graziose nuotraukose wink.gif Vat taip
Atsakyti
Isiterpsiu ir as i sias diskusijas smile.gif . Aisku kiekvienas mes mastom skirtingai.
Mes kaip su vyru pries santuoka ejome i kursus, tai kunigas pasake labai protinga minti, jis papasakojo viena istorija apie pora, kuri pas ji lankesi. Atejo du jauni zmones kurie ruosiasi tuoktis, ir busima jaunoji sako kunigui (cituoju): "as tai nepripazistu, kad i baznycia reik eit kiekviena sekmadieni, kad reik eit ispazinties, manau kad nuodemes ir pats gali pasakyt Dievui, o pasimelst ir namuose gali, ir daug kas man tj baznycioj nepatinka", tai kunigas ir sako tai merginai, kad jiedu gali pasirinkt ir kita baznycia, kita tikejima, kur nebutu tiek suvarzymu ir butu didesne laisve ir ten susituokt.
As ir nesuprantu tu poru kurios netiki tuom ka skleidzia baznycia, kaip reikia elgtis kataliku baznycioj, kunigus vagimis vadina ir auku rinkejais ir vis tiek eina i ta baznycia tuoktis. Pati santuoka praranda prasme ir tampa beverte.
Mes su vyru abu esam tikintys, ir net neisivaizdavom santuokos be baznycios, i ja ejom pries susituokdami ir einam po santuokos.
Atsakyti
Mes buvome praeita savaite baznycioj ax.gif , tai atklausem siokio tokio moralo, kad neinam i baznycia doh.gif , bet sake, kad jie gavo kazkoki nurodyma is vyskupo, kad dabar reikia ruoktis is meiles ir lankytis baznycioj kiekviena sekmadieni ir bla bla bla biggrin.gif . Atklausem sioki toki moraliuka, atrode kad lyg jo pareiga butu tiap sneket tongue.gif , pasiziurejom datas ta vakara, ir kita diena nubegom uzhsirasyt jau tikslia data, nes jau rugpjucio 9tai buvo uzhsirasiusios dvi poros mirksiukas.gif norejau pasiimt patogiausia laika, nes sake labai greit isgraibsto ax.gif

Laikui paskirt mums jokiu dokumentu nereikejo, o dabar sau ramus is leto viska tvarkomes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juodoji_nasle @ 2007 12 28, 12:55)
Hmz..įdomiai jūs čia.. ir kodėl visose temose religingosios taip aršiai kovoja už savo nuomonę?Tarsi kaip kokie kryžiuočiai bandytų pripiršt tą tikėjimą...

Taip įdomiai perskaičiau visų nuomones, bet čia priėjus susinervinau. Nei viena nepasirodė arši gynėja - nei tikinčios nei tos kurios tuokiasi bažnyčioj dėl keistų priežasčių, o Juodoji našlė tik sugadino visą diskusiją... doh.gif

Pati labai abejojau dėl bažnytinės santuokos, bet atradus vieną mielą bažnytėlę ir tikėjimo sau prisidėjau ir požiūrį į santuoką pakeičiau. smile.gif
Atsakyti
Klausykit o mus tai kunigas pakrate konkreciai, ypac mano Branguji isejo toks susinervines kad ne tas zodis doh.gif toks jausmas kad jie pasirenka ka tuokt o ka ne. Mes tikrai esam apsisprende tuoktis baznycioj, bet cia dar klausimas ar kunigas sutiks. Tai po tokio pokalbio jau nezinai ar tau tikrai tuo norisi, nes suvaro tai konkreciai doh.gif
Atsakyti