Įkraunama...
Įkraunama...

Kolonoskopija

Gal kas žinote kur Kaune daro šį tyrimą su pamigdymu?
Atsakyti
gal tikrai klausykit merginos jis skirtingas,papasakokit tisiai sviesiai kaip kuriai dare?
man dare taip:diena pries procedura 16h.turejau pradet gert vaistus milteliai istirpstantys vandenyje,ju labai daug...sunku buvo isgert bet teko...geriau nuo kiekvieno tolimesnio gurksnio vemt verte.. doh.gif ir sedejau tualete..nieko negalejau valgyt....zodziu isgerus ir issivalius ta zarnyna,nuejau meigot,ryte drebedama vaziavau i ligonine..atejau leipe iki puses nusirengt,atsigult ant stalo ant kairiojo berods sono(dariausi kazkur pries 5metus,tiksliai nebeatsimenu)gydytojas pasieme slangele gumine kazkokia ir kiso i uzpakaliuka doh.gif verysad.gif biggrin.gif maniau tik biski ikis ir viskas,o pasirodo kiso,kiso,kiso ir kiso,nzn keik metru ten...kas kazkiek laiko pusdamas ora i zarnas,vien jau kai kisa jausmas bjaurus atrodo apsi....si....o kai ipusia to ora atrodo plys pilvas is skausmo...buvau visa slapia is baimes ir to bjauraus jausmo,gedos....truko viskas apie 10minuciu...ant abieju pusiu ir ir ant nugaros gulet reikejo....va taip dare man.... rolleyes.gif menkas malonumas.... biggrin.gif
Atsakyti

man darė šį tyrimą kaune, 3 ligoninėj su pamigdymu. Ne narkozė, bet slopinamieji vaistai. Suleido sesutė į veną ir atsijungiau- neprisimenu visiškai nieko, truko gal tik 10 min. Po visko pati apsirengiau, vyro prilaikoma nuėjau iki mašinos, visko jo klausinėjau- tik nieko neatsimenu! Atsipaipaliojau jau mašinoj. Kadangi dariausi mokamą tyrimą, tai užsiregistravus reikėjo laukti 3 dienas.
Atsakyti
QUOTE(loretaval @ 2010 06 08, 18:54)
man darė šį tyrimą kaune, 3 ligoninėj su pamigdymu. Ne narkozė, bet slopinamieji vaistai. Suleido sesutė į veną ir atsijungiau- neprisimenu visiškai nieko, truko gal tik 10 min. Po visko pati apsirengiau, vyro prilaikoma nuėjau iki mašinos, visko jo klausinėjau- tik nieko neatsimenu! Atsipaipaliojau jau mašinoj. Kadangi dariausi mokamą tyrimą, tai užsiregistravus reikėjo laukti 3 dienas.

su "narkoze"sutikciau darytis ir as,be jos,bijau vel ziauriai verysad.gif beje pirmaji karta kai man dare ne neuzsimine apie tai....kazin kodel?vieniems daro su"narkoze"kitiems be?
Atsakyti
Sveiki, na va atkentėjau ir aš kolonoskopiją prieš kelias dienas. Buvo sakę, kad bus su narkoze, bet ir tikrųjų darė su pamigdymu. Suleido į veną vaistų ir sako tuoj užmigsit, bet aišku man turėjo taip "pasisekti", kad aš neužmigau. Akys didelės, ir kiekvieną žodį klausiaus ką kalba gydytojas smile.gif Skaudėjo iš pradžių, ir smarkiai, kai pradėjau šaukt, suleido dar vaistų, tai kažkaip neliko tokio įspūdžio, kad iškankinta būčiau. Gydytojas sakė, kad jaunoms, ir dar jei lieknesnės, labiau skauda, o ypač pačioje pradžioje, kai žiūrėjo giliau, jau nebeskaudėjo visai, tik jaučiau, kad kažkas mano pilve daroma. Paėmė dar ir biopsiją iš kelių vietų.
Po tyrimo liepė pagulėt kelias minutes, tada atsikėliau, apsirengiau, ir nors buvo sakę, kad palydovas būtinas, bet jaučiu, kad būčiau pati sugebėjus namo paržingsniuot smile.gif kažkaip esu atspari visokiems raminamiems ir nuskausminamiems, neima jie smarkiai manęs smile.gif
Atsakyti

Sveikos.Gal galit parasyt kiek keinuoja kolonoskopija su nejautra pasidaryt privaciam kabinete Kaune?Gal kokia klinika nebloga galetumet parekomenduot?Buciau labai dekinga.
Atsakyti
Labutis smile.gif man darė 2 kartus, abu su visiška narkoze, bet aš iš anksto prašiau kad darytų su visiška narkoze. Prisikankinu pakankamai su rektoskopijom, kur be jokių pamigdymų daro. Tuo labiau kad kolonoskopijos metu man būtinai daro ir biopsiją. Iš vakaro reikėjo išsivalyti žarnyną išgeriant nuo pietų gal 3 litrus tokio pobjaurio skysčio. Iš ryto seselė dar pastatė klizmą ir po to pokalbis su anesteziologu, užmiegi, nubundi, dar pusvalandį kitoj patalpoj pagulėt reikia kol atsigauni ir pripūstą orą išventiliuoji blush2.gif Antrą kartą jau žinojau kaip jausiuos tai po to pati ir į darbą nuvairavau.
Man abu kartus darė medicinos diagnostikos centre, mokamai (nepamenu, gal apie 600 lt kainavo), bet man jau verčiau susimokėti ir pataupyti ant ko nors kito. Tiesa, jie dabar turi kažkokią high tech KT įrangą su kuria gali atlikti virtualią klolonoskopiją:
http://www.medcentra...
šis tyrimas, sakė, dar brangesnis ir tikslingas tik tada, kai dar tik ieškoma kas per liga, nes kai jau diagnozuota, ir jei reikia biopsijos, tai virtualios biopsijos dar neišrado. Privalumas šio tyrimo - be invazijos į žarnyną, mat invazija pati savaime jau sudirgina ten viską doh.gif Man daro dėl opinio kolito, jį man gydo santariškėse, tai patikino kad ir jie daro su narkoze ir suplanavo daryti rugsėjo mėn, nu žiūrėsim kaip ten bus. g.gif
Atsakyti

4u.gif Nesuprantu kodel taip stipriai skiriasi kainos,gal kuri galit paprotint? unsure.gif Kiek teko skambintis klausti kainu tai Vilniui tikrai apie 600lt.Jau uzsiregistravau Kaune a klinikoj tai tik 140lt.kainuos ir nejautra 15lt.
Papildyta:
Kadangi vaziuosiu su masina is kito miesto labai bijau blink.gif ,kad neapsividuriuociau,ar nuo to gerimo leidzia vidurius ar normaliai viskas?
Atsakyti

Kadangi vaziuosiu su masina is kito miesto labai bijau blink.gif ,kad neapsividuriuociau,ar nuo to gerimo leidzia vidurius ar normaliai viskas?
[/quote]

Nuo to gėrimo kaip tik ir paleidžia vidurius smile.gif Aš taip pat norėjau darytis tyrimą a klinikoj, bet ten pasiūlė laiką tik po pietų. Todėl rinkaus 3 ligoninėj-ten kaina ta pati, tik viskas vyko ryte. Taip kad jau iš vakaro būni viską išgėręs,pasėdėjęs tūlike ir ryte visai nesinori. biggrin.gif
Atsakyti
[ Man daro dėl opinio kolito, jį man gydo santariškėse, tai patikino kad ir jie daro su narkoze ir suplanavo daryti rugsėjo mėn, nu žiūrėsim kaip ten bus. g.gif
[/quote]

Aš dariausi santariškėse, jie taip sako, kad su narkoze, maniau taip iki pat procedūros, bet po to paaiškino, kad tik primigdymas. Aš kadangi neužmigau, tai skaudėjo tik iš pradžių, bet kentėt galima. Aš labai jautriai reaguoju į skausmą ir jo nepakeliu, tia gerai, kad labai neilgai skaudėjo. Beje, būtinai susitarkit, kad kažkas jus atlydėtų, nes jei būsit be palydovo, darys be vaistų.
Atsakyti
Norėjau paklausti jei su siuntimu mokėti už šį tyrimą reikia ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Demokratija @ 2010 07 23, 13:54)
Norėjau paklausti jei su siuntimu mokėti už šį tyrimą reikia ar ne?

Nereikia, bet bent jau santariškėse laukiau eilėje apie 2 mėnesius, jei nori be eilės, galima darytis mokamai, bet kaina gydytoja sakė apie 700 Lt (su pamigdymu)
Atsakyti