Įkraunama...
Įkraunama...

Kolonoskopija

QUOTE(Sanita @ 2010 01 19, 14:09)
Arana, kas tau dare kolonoskopija  unsure.gif , zinociau ko saugotis  mirksiukas.gif

sveikos , man kita savaite laukia irgi sitas tyrimas....bijau baisiausiai....esu labai liekna, kazkas rase kad todel buna labai skausminga...darys kauno klinikose kazkoks daktaras Laimutis. Pavardes nezinau ....nezinau ko tiketis ...sapnuoju jau net naktimis , neiseina is galvos kaip ten kas bus...drauge daresi tai sake labai skausminga buvo verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes,
as jau po sito tyrimelio ir polipo pasalinimo, tai dabar dar rekia laukti atsakymo su rezultatu del jo piktybiskumo. Tik ta narkoze tai tokia idomi, visai as neuzmigau, ir viska maciau ir girdejau o ir jutau, aisku, ne toki skausma kaip be narkozes, o tik toki zarnu plesimo, bet suleido dar vaistu, tai viskas pakenciama. o ir iskart po to atsistojau pati viena, apsirengiau ir isejau. Sake, dabar po metu-dvieju reikes kartoti, jeigu viskas gerai.
Atsakyti
QUOTE(Miramax @ 2010 02 06, 13:20)
Sveikutes,
as jau po sito tyrimelio ir polipo pasalinimo, tai dabar dar rekia laukti atsakymo su rezultatu del jo piktybiskumo. Tik ta narkoze tai tokia idomi, visai as neuzmigau, ir viska maciau ir girdejau o ir jutau, aisku, ne toki skausma kaip be narkozes, o tik toki zarnu plesimo, bet suleido dar vaistu, tai viskas pakenciama. o ir iskart po to atsistojau pati viena, apsirengiau ir isejau. Sake, dabar po metu-dvieju reikes kartoti, jeigu viskas gerai.

Sveika, sia savaite ir as turiu daryti si tyrima....klinikose kauno....gal gali pasakyti ar ten reik prasyt narkoze kad duotu ar patys jie nusprendzia...nes siaubingai bijau... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Algimute @ 2010 02 08, 16:22)
Sveika, sia savaite ir as turiu daryti si tyrima....klinikose kauno....gal gali pasakyti ar ten reik prasyt narkoze kad duotu ar patys jie nusprendzia...nes siaubingai bijau... unsure.gif

Tikrai nežinau kaip Kaune, nes aš dariausi santariškėse vip kabinete, mokamai, tai už narkoze kažkur apie 370 Lt, o už tyrimą 380, taip kad tikrai nepigiai, tik kad man dar šalino 1 polipą, kurį išsiuntė tyrimui. g.gif taip kada manau nemokamai narkozę kažin ar dalina, nebent kokių vaistų nuskausminamųjų, nors pirmą kartą kai man darė, tai nifiga jie nesuveikė, nors įtariu, labai priklauso nuo gydytojo ir jo metodikos šio tyrimo skausmingumas.
Atsakyti
Man siandiena kolonoskopija Santariskese dare. smile.gif Galiu pasakyti stai ka. Turbut labiau bijojau nei is tikruju verta. Aisku buvo geda blush2.gif . Atejau i kabineta o ten keturi jauni gydytojai doh.gif . Anesteziologas, endoskopotojas ir 2 rezidentai stebetojai. Vos neapalpau. blink.gif Bet ka darysi. Jie manes kazka klausineja , o as nepagaunu temos blink.gif . Nuo tos gedos , kaip apsinarkasinusi pasirodziau. ax.gif Nusirengiau iki puses, atsiguliau ant kairiojo sono ir laukiau savo vaistuku dozes. Anesteziologas baisiai atsargus buvo, po biski vaistukus leisdavo. tai galima sakyti viska as girdejau, maciau ir jauciau. Gal cut cut kaip apdujus tapau. bigsmile.gif Vienu momentu skaudejo, bet ta skausma tikrai galima iskenteti. Po proceduros atsikeliau ir kaip stveriau i WC, turbut visas koridorius girdejo mano zarnu valsa. blush2.gif O pakeliui namo, vyras gal penkiese vietose sustodavo, tuliko ieskodavom. Stai kokie mano ispudziai! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2009 05 09, 23:15)
Dariausi kolonoskopiją Kauno klinikose, visus kartus leisdavo vaistus ir ramiai pramiegodavau tyrimą. Tik aš visada paprašau, kad man suleistų. Man darė gydytojas Kiudelis.

man irgi "dare" Kauno klinikose, gydytojas kazkoks Pimpikis mazdaug tokia pavarde, iskart prasiau, kad vaistu suleistu, sesute pasake gydytojas nemegsta leisti vaistu, taigi aisku atejau, nes problemos skausmai, taigi pradejo daryti tyrima man skausmas buvo nezmoniskas, nenoriu nieko gasdinti, as ir pradejau klykti, man taip skaudejo, lyg pasaulio pabaiga, nu bet skausmas buvo nzn, siaubas kazkoks, vos ne samone uztemti galejo blush2.gif ,
taigi po kiek laiko liepe lipti nuo to "stalo", maniau baige tyrima, taciau isivaizduokite i kortele irase - netoleravo tyrimo keverznom raidem ir nieko man nepasake, kai atejau pas gastro, ji sako jums nepadare praktiskai, nekenciu sito Pimpikio, nieksas, nes ir pasiruosimas sunkus, tas viduriu isvalymas, ir tiek nedaug truko... nieksas negaliu, tik suleisti vaistu reikejo mirksiukas.gif dabar ir toliau kazkokios baisines problemos liko, o apie antra tyrima, tai nezinau, net pagalvot po tokio daktaro
o siaip daug kam daro ir padaro, nesigasdinkit, cia man taip pasiseke doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2010 01 19, 14:25)
gali buti, bet pasiskaicius cia, kad tai neskausminga procedura labai apsigavau - ir skaudejo velniskai, ir tris dienas kraujavo is idreskimu smile.gif tiesa, gydytojas sake, kad del mano ugio ir neiprasto lieknumo zarnos ilgesnes nei iprastai, yra sudetingu linkiu ar tai pasisukimu - po tyrimo nelabai klausiau ka jis kalbejo, tik vaistu receptus pasiemiau rolleyes.gif
geriausia dalis buvo, kai si sestadieni tuos jo prirasytus vaistus isgeriau - nebereikejo nei pas kosmetologe, nors buvau pries tris savaites proceduroms uzsirasius, nei apskritai savaitgali is namu nosi kisti... WC patapo geriausiu draugu biggrin.gif
vakar grizau prie leidziamos Nospos ir Ibuprofen 600 mg derinio, nes skausmai ir toliau nepakeliami smile.gif
kolonoskopijos daugiau jokiomis aplinkybemis neleisiu sau daryt, vienareiksmiskai smile.gif

arana gal tu auksta? nes as tai auksta, nesu stora, mano kojos ir rankos ilgos, tai turbut ir zarnos labai ilgos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PaŠarka: 19 vasario 2010 - 01:33
QUOTE(arana81 @ 2010 01 19, 14:25)
gali buti, bet pasiskaicius cia, kad tai neskausminga procedura labai apsigavau - ir skaudejo velniskai, ir tris dienas kraujavo is idreskimu smile.gif tiesa, gydytojas sake, kad del mano ugio ir neiprasto lieknumo zarnos ilgesnes nei iprastai, yra sudetingu linkiu ar tai pasisukimu - po tyrimo nelabai klausiau ka jis kalbejo, tik vaistu receptus pasiemiau rolleyes.gif
geriausia dalis buvo, kai si sestadieni tuos jo prirasytus vaistus isgeriau - nebereikejo nei pas kosmetologe, nors buvau pries tris savaites proceduroms uzsirasius, nei apskritai savaitgali is namu nosi kisti... WC patapo geriausiu draugu biggrin.gif
vakar grizau prie leidziamos Nospos ir Ibuprofen 600 mg derinio, nes skausmai ir toliau nepakeliami smile.gif
kolonoskopijos daugiau jokiomis aplinkybemis neleisiu sau daryt, vienareiksmiskai smile.gif

Nesuprantu, g.gif kaip tas gydytojas kolonoskopija padare, kodel kraujavo ir dar kokie gali buti idreskimai? blink.gif Jei kompetetingas savo srities profas, skausmas minimalus. ax.gif
Atsakyti
PaŠarka, tas gydytojas kartais ne plikas, stambus? Na, tokios agresyvokos išvaizdos?
Papildyta:
Žodžiu, vis pasiskaitinėju čia ir įsitikinu, kad tas skausmas visiems labai individualus. Žinau tik tiek, kad jei daugiau "narkozės" suleidžia, tai tikrai mažiau jauti, nes apdujęs būni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tuktuk: 25 vasario 2010 - 00:37
QUOTE(tuktuk @ 2010 02 25, 01:36)
PaŠarka, tas gydytojas kartais ne plikas, stambus? Na, tokios agresyvokos išvaizdos?
Papildyta:
Žodžiu, vis pasiskaitinėju čia ir įsitikinu, kad tas skausmas visiems labai individualus. Žinau tik tiek, kad jei daugiau "narkozės" suleidžia, tai tikrai mažiau jauti, nes apdujęs būni.

nebeatsimenu, labai stambus nebuvo ax.gif bet pavarde mazdaug tikrai tokia is P, tai jei tektu kada kmuk pakartoti, ne surises pas ta nenuvestum smile.gif jei dar "pasiryzciau"
Atsakyti
Man kolonoskopiją darė lapkritį, privačioj klinikoj, Kaune. Labai malonus gydytojas ir seselė. Suleido kažkokius paraminančius vaistus, tai ,,atsijungiau'' iš karto. Jokios gėdos, jokios panikos...na, bet vaistai tokiai procedūrai buvo, matomai, per silpni, nes pabudau iš skausmo šaukdama doh.gif . Tačiau skaudėjo neilgai ir panikos, kaip minėjau, nebuvo. Padarė tą tyrimą, nieko blogo nerado. Tačiau...be pilnos narkozės daugiau nesitirčiau. O, jei iš viso be jokių vaistų, tai neįsivaizduoju, kaip ištvert reikėtų. Pabėgčiau turbūt biggrin.gif .
Atsakyti
Na man irgi patarė darytis kolonoskopiją, bet paskaičius nustebau, kad ne visur narkozę daro... Man sakė, kad šis tyrimas TIK su narkoze... g.gif
Atsakyti