Įkraunama...
Įkraunama...

Kolonoskopija

Na kagi,dariausi siandien kolonoskopija.Pries tai buvau perskaiciusi visa tema ir tikrai maniau,kad bus pakenciamiau...Tikriausiai reiketu i sita tema nieko blogo nerasyt,nes cia renkasi moterys ,kuriu dar laukia si procedura,bet jei reiketu dar karta darytis tai tik su narkoze ir taskas.
Tikriausiai tai priklauso ir nuo gydytojo,kaip kazkuri rase.Man dare be jokiu nuskausminamuju ar raminanciu.Mano komplikuotas gimdymas pasirode pries kolonoskopija ne toks jau ir skausmingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dakora: 08 sausio 2015 - 17:40
Gal galite priminti tirpalo pavadinimą kuris skanesnis?,kuri reikia išgerti prieš procedura? Niekaip neatsimenu,nes berods Fortrans yra labai šlykštus.
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2015 01 19, 18:08)
Gal galite priminti tirpalo pavadinimą kuris skanesnis?,kuri reikia išgerti prieš procedura? Niekaip neatsimenu,nes berods Fortrans yra labai šlykštus.

Cololyt mirksiukas.gif
Atsakyti
dar yra Picoprep,jo nereikia tiek daug gerti,pakanka maiseli i 150 ml vandens Cia toms ,kurioms daug skyscio isgert yra problema.
Atsakyti
QUOTE(Leda @ 2015 01 20, 12:38)

QUOTE(Dakora @ 2015 01 20, 16:34)
dar yra Picoprep,jo nereikia tiek daug gerti,pakanka maiseli i 150 ml vandens Cia toms ,kurioms daug skyscio isgert yra problema.

Ačiū mergytės 4u.gif
Atsakyti
Man israse gerti Moviprep,koks bjaurus skonis! Liepe 2 l.isgerti,vos nevemiau nuo to skonio.O kita ryta as taip pradejau vemt,teko greitaja kviesti.State lasalines.O tyrimo neatlikau,nes tuo laiku ligonineje prabuvau. Jauciu teks viska kartoti,tik guldys .
Atsakyti
Sveikos mamytės, gal kuriai teko daryto kolonoskopiją žindymo metu? Kaip tai suderinama su vaistais? Gal kuri gali papasakoti?
Atsakyti
QUOTE(Algal @ 2015 03 12, 22:49)
Sveikos mamytės, gal kuriai teko daryto kolonoskopiją žindymo metu? Kaip tai suderinama su vaistais? Gal kuri gali papasakoti?

Kai i danti jums suleidzia nuskausminamuju, kurie uzsaldo nerva-ar zindot tada?
Jei zindot, tai cia tu vaistu poveikis analogiskas, suleidzia i vena, uzsaldo 15-20 minuciu ir viskas, praeina po pusvalandzio pilnai drinks_cheers.gif Tai nera ta baisioji narkoze, kuri skiriama zmonems operaciju metu. Kudikiui per piena tie vaistai nepersiduos, o jei kazkiek persiduos, tai tik ramiau pamiegos pora valandu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pries keleta dienu teko aptureti du malonumus (viena po kito) - kolonoskopija ir gastroskopija. Esu grieztai pries bet kokius medikamentus, jei tik ju imanoma isvengti.... Isgyvenau. biggrin.gif biggrin.gif Na ir ka galiu pasakyti....bande mane tiedu vyrai (gastroenterologai) iskoneveikti....tyrimo metu, pacioje 'saldziausioje' vietoje pasaipiai uzklause 'na ka, kita karta su narkoze darysi?' Dar Maryte Melnikaite isvadino, sake puikiai tikciau studentams parodyti cool.gif Turiu pasakyti, kad tyrimai nera tokie beviltiskai neiveikiami. Nemalonus - be jokios abejones, bet narkoze labiau reikalinga patiems medikams, kad nereiketu susvelninti judesiu ir tyrima atlikti skubiai bei nesukant galvos apie tai, kad kazkam skaudes.
Atsakyti
QUOTE(sweet ♥ @ 2015 03 20, 01:37)
Pries keleta dienu teko aptureti du malonumus (viena po kito) - kolonoskopija ir gastroskopija. Esu grieztai pries bet kokius medikamentus, jei tik ju imanoma isvengti.... Isgyvenau.  biggrin.gif  biggrin.gif 

Kam gastroskopijoj narkoze-ir as nesuprantu mastau.gif Niekada gyvenime jos nedariau, nieko ten nera baisaus ir skausmingo, kas pusmeti darau. drinks_cheers.gif
Atsakyti
o mano mamai tai ir nepadarė iki galo procedūros, nes pradėjo klykti iš skausmo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2015 01 20, 17:34)

O man šito neužteko biggrin.gif Po procedūros paaiškėjo, kad mano žarnynas anatomiškai per ilgas - niekas negalėjo žinoti, kad standartinės dozės mano organizmui neužteks biggrin.gif Nors išgėriau apie šešis litrus skysčių doh.gif

Man darė praeitą pirmadienį. Su narkoze. Atėjau, užmigdė, atsikėliau ir išėjau smile.gif Jokių nemalonių pojūčių. Gydytoja pati į kalbas nesileido - tik su narkoze.

Apturėjau visus malonumus - gastro-, rekto-, kolo- . Viskas išgyvenama, kai reikia ax.gif
Atsakyti