Įkraunama...
Įkraunama...

Kolonoskopija

na ka liko 4 dienos, o as jau vos laikaus blink.gif kazkaip turiu laikytis 4u.gif net kirba minciu viska atsaukt, bet kad jau ir vaistus uzsisakiau tai gaila pinigu 4u.gif bet jau sapnuoju naktim ir pradurtas zarnas ir nukraujavimus, cia jau manau pasidare visiska patologine baime 4u.gif nenormalu jau taip, pati suprantu, bet nieko neeina padaryt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 19, 21:45)
na ka liko 4 dienos, o as jau vos laikaus blink.gif kazkaip  turiu laikytis 4u.gif net kirba minciu viska atsaukt, bet kad jau ir vaistus uzsisakiau tai gaila pinigu 4u.gif bet jau sapnuoju naktim ir pradurtas zarnas ir nukraujavimus, cia jau manau pasidare visiska patologine baime 4u.gif nenormalu jau taip, pati suprantu, bet nieko neeina padaryt 4u.gif

Nu Jauniute, jusu ir fantazija lotuliukas.gif Nepykit, kad juokiuosi, bet pradurtos zarnos ir nukraujavimas-cia is fantastikos srities. biggrin.gif Gal kuris daktaras galetu disertacija parasyti, kaip sugebetu su buka kamera zarna pradurti biggrin.gif Zarnos, Jauniute, nera kazkoks popierius, kur uzkabinus prakiurtu, o jums kis ne durkla ir ne peili mirksiukas.gif Jos tooookios tvirtos, kad ukininkai is kiauliu zarnu desras kemsa ar vedarus kepa-neprakiursta lengvai. O cia kis jums plonutyti lankstu vamzdeli su miniatiurine kamera, nesilies prie zarnu sieneliu, bet is vidaus apziures, matys visas erozijas(jei tokios yra), uzdegimus(jei tokie yra).
Nebedaug liko laukti. 4u.gif Suprantu, kad pirma karta visada baisu. Bet iveikite save, savo baime ir nedriskite proceduros atsaukti, atsauksite ir paskui vel metu metus gailesites, kad nezinot, kas viduj pas jus darosi, gal gydymas reikalingas. Paskui vel verksite, bet is savo kvailumo, kad del prisigalvotu nesamoniu, kurios net nemotyvuotos, praradote taip sunkiai gauta tyrima. 4u.gif
Atsakyti
Jauniute šitaip negalima. Jeigu tyrimas reikalingas, reikia jį atlikti. Aš jau griežtai pradėsiu kalbėti. biggrin.gif Jokių noriu-nenoriu. čia REIKIA. smile.gif Suleis vaistų, pakaifuosi (bent jau aš nerealiai apsinešu nuo jų. Kai prieš 2-3 metus darė, tai po procedūros einant į palatą plasnoti bandžiau. doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 20, 07:30)

Nebedaug liko laukti. 4u.gif Suprantu, kad pirma karta visada baisu. Bet iveikite save, savo baime ir nedriskite proceduros atsaukti, atsauksite ir paskui vel metu metus gailesites, kad nezinot, kas viduj pas jus darosi, gal gydymas reikalingas. Paskui vel verksite, bet is savo kvailumo, kad del prisigalvotu nesamoniu, kurios net nemotyvuotos, praradote taip sunkiai gauta tyrima. 4u.gif

Aciu labai Jums, jus tikrai man labai daug padejote situ patologines baimes laiku 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Colomba @ 2014 10 20, 08:44)
Kai prieš 2-3 metus darė, tai po procedūros einant į palatą plasnoti bandžiau.  doh.gif )

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif kaip juokingai nuskambejo doh.gif

kazi o as db galiu ik ito ketvirtadienio pagert raminamuju, galvoju jei gersiu db dar sugalvos paskui proceduros metu jie man nesuveikt unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 20, 14:08)
kazi o as db galiu ik ito ketvirtadienio pagert raminamuju, galvoju jei gersiu db dar sugalvos paskui proceduros metu jie man nesuveikt unsure.gif

Drasiai 4u.gif Vartokit siandien, rytoj ir poryt. Proceduros diena nevartokit absoliuciai nieko 4u.gif Tada ir tas dienas rami busit, ir proceduros metu gerokai "paplasnosit" biggrin.gif (va kaip keistai zmones veikia, manes neveike taip lengva narkoze, as po proceduros pati galejau parvairuoti blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 20, 14:26)
Drasiai 4u.gif Vartokit siandien, rytoj ir poryt. Proceduros diena nevartokit absoliuciai nieko 4u.gif

Dekoju uz paaiskinima 4u.gif
Atsakyti
Na ka merginos, procedura jau rytoj blink.gif blink.gif blink.gif neuzilgo gersiu jau ta valanti skysti... db prie proceduros baimes dasidejo paniska diagnozes baime, tai praktiskai guliu surakinta lovoj, nei pirmyn nei atgal, nebedaug liko, turiu kazkaip bandyt laikytis blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 22, 13:08)
Na ka merginos, procedura jau rytoj blink.gif  blink.gif  blink.gif  neuzilgo gersiu jau ta valanti skysti... db prie proceduros baimes dasidejo paniska diagnozes baime, tai praktiskai guliu surakinta lovoj, nei pirmyn nei atgal, nebedaug liko, turiu kazkaip bandyt laikytis blink.gif

Kaip tik norejau klausti, kaip sekasi gerti, ar dar nesedit ant wc su kompu biggrin.gif
O kodel taip velai geriat? As pradedu nuo 13 val, greiciau isgersit, greiciau laisva nuo wc busit, nereiks per nakti jame buti biggrin.gif Pradedavau 13, isgerdavau iki 17val. 4 litrus ir tai dar 22 lakstydavau tustintis vandeniu.

Proceduros nebijokit, prisiminkit, ka Sena pazistama garantavo 4u.gif Jei bus kitaip-mane galesit ryt po proceduros viesai nuskalpuoti uz mela ir dezinformacija biggrin.gif 4u.gif

O diagnoze...Mano manymu, jums nieko neras, prirasys DZS(dirgliosios zarnos sindroma). Ir linkiu, kad butu tik tai, o ne rimtesne liga. Kita vertus, geriau jau rastu liga pradineje stadijoje(ka ir apie Krono liga kalbant), nei suveluotai diagnozuota sunki liga vien del paniskos proceduros baimes.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 22, 14:04)
Kaip tik norejau klausti, kaip sekasi gerti, ar dar nesedit ant wc su kompu biggrin.gif
O kodel taip velai geriat? As pradedu nuo 13 val, greiciau isgersit, greiciau laisva nuo wc busit, nereiks per nakti jame buti biggrin.gif Pradedavau 13, isgerdavau iki 17val. 4 litrus ir tai dar 22 lakstydavau tustintis vandeniu.

Proceduros nebijokit, prisiminkit, ka Sena pazistama garantavo 4u.gif Jei bus kitaip-mane galesit ryt po proceduros viesai nuskalpuoti uz mela ir dezinformacija biggrin.gif  4u.gif

O diagnoze...Mano manymu, jums nieko neras, prirasys DZS(dirgliosios zarnos sindroma). Ir linkiu, kad butu tik tai, o ne rimtesne liga. Kita vertus, geriau jau rastu liga pradineje stadijoje(ka ir apie Krono liga kalbant), nei suveluotai diagnozuota sunki liga vien del paniskos proceduros baimes.

na taip,
bet kai apimta baimes esu, man atrodo skauda viska, db galvoju savaite maudzia desinej pusej po sonkauliai, vel prisigalvojau baisiausiu ligu blink.gif cia ne tiek problema su organais kiek su pacia galva pas mane doh.gif doh.gif doh.gif ar jum nebuna kad paskauda desinej pusej kartais kuri laika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 22, 16:50)
na taip,
bet kai apimta baimes esu, man atrodo skauda viska, db galvoju savaite maudzia desinej pusej po sonkauliai, vel prisigalvojau baisiausiu ligu blink.gif  cia ne tiek problema su organais kiek su pacia galva pas mane doh.gif  doh.gif  doh.gif ar jum nebuna kad paskauda desinej pusej kartais kuri laika 4u.gif

Maudzia 4u.gif Po desiniu sonu yra tik kepenys ir dvylikapirste zarna. Kadangi dare pilvo echoskopija ir nemate jokiu kepenu pakitimu, tai konstatavo dvylikapirstes zarnos uzdegima, prirase Rowacoli,zolini preparata, gerti tris menesius. Tikrai, pradejau ji gerti-skausmas po desiniu sonu nurimo. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 22, 18:09)
Maudzia 4u.gif Po desiniu sonu yra tik kepenys ir dvylikapirste zarna. Kadangi dare pilvo echoskopija ir nemate jokiu kepenu pakitimu, tai konstatavo dvylikapirstes zarnos uzdegima, prirase Rowacoli,zolini preparata, gerti tris menesius. Tikrai, pradejau ji gerti-skausmas po desiniu sonu nurimo. thumbup.gif

o tai tulzies pusle ne is desinej pusej prie sonkaulio turi skaudeti? 4u.gif

beje nu va pagaliau sugeriau ka reikia, sakykit db iki einant miegot galiu gerti papildomai vandens kiek noriu, ar jau db vsio ne laso nieko i burna g.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 22, 18:34)
o tai tulzies pusle ne is desinej pusej prie sonkaulio turi skaudeti? 4u.gif

beje nu va pagaliau sugeriau ka reikia, sakykit db iki einant miegot galiu gerti papildomai vandens kiek noriu, ar jau db vsio ne laso nieko i burna g.gif

Kai yra problemos tulzies pusleje, tai ne maudzia, o skauda, net rezia iki priepoliu mirksiukas.gif
Nepamaciau vakar jau klausimo, vandeni gerti is vakaro galima, o siandien is ryto iki tyrimo geriau negerti 4u.gif
Atsakyti