Įkraunama...
Įkraunama...

Kolonoskopija

QUOTE(jauniute @ 2014 10 15, 15:28)
na as ne apie ta ryta kai darys kolonoskopija, bet as apie diena pries procedura kai reiks vakare gerti ta gerima, tai is ryto  pries ta gerimo grerima sako galima pavalgyti lengvus pusrycius tai ir galvoju kokie jie 4u.gif

Man sakė nieko nevalgyti tą dieną. Vis tiek tada yra tikimybė, kad neišsivalys gerai.
Atsakyti
tai kada galiu as paskutini karta pavalgyti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 15, 16:28)
na as ne apie ta ryta kai darys kolonoskopija, bet as apie diena pries procedura kai reiks vakare gerti ta gerima, tai is ryto  pries ta gerimo grerima sako galima pavalgyti lengvus pusrycius tai ir galvoju kokie jie 4u.gif

As darau taip: ryte pavalgau normaliai, pietums suvalgau kokios koses tik. Ir pradedu nuo kokios 14 valandos gerti gerima. Pagal mano svori jo reikia isgerti 4 litrus blink.gif Isgerus tiek-viska isvalo nuo gerkles iki zarnos galiuko lotuliukas.gif Kai tiek reikia gerti, tai ir valgyti nebesinori, vakarienes, ta prasme. Dar ryte keliauju i wc, nes bega per ana gala ne ismatos, o jau grynas vandenelis,nors filtruok ir gerk lotuliukas.gif
Ta diena, kai skirta kolonoskopija, negeriu nieko ir nevalgau. schmoll.gif Pirma del to, kad tyrimas nebus informatyvus, o antra, kad skirta narkoze nesuveiks(as juk ziauriai skausmo bijau). Net mineralinio negeriu, nekalbant apie kava.
Beje, toks zarnyno valymas man labai patiko, pasidarau karta per menesi, tai ir svoris paskui gerai krenta, lengviau dietos laikytis, o ir zarnyne maziau toksinu lieka, kurie mane nuodija ir del to kartais jauciu galvos svaigima.

Paskutini karta pries gerima as valgau 12 valanda. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 16 spalio 2014 - 06:55
QUOTE(jauniute @ 2014 10 15, 22:55)
tai kada galiu as paskutini karta pavalgyti? 4u.gif

Vakare, tada kitą dieną valytis žarnyną.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 16, 07:54)

as juk ziauriai skausmo bijau

niu va o minejot, kad nieko ten taip baisus, o sakot baisiai skausmo bijot unsure.gif beje man tai bus ne narkoze, o sake ciut raminamuju duos 4u.gif niu dar liko pragariskos baimes visa savaite laiko, o po to tikiuosi atsikvepsiu 4u.gif

labai aciu merginos uz paaiskinimus kaip valgyti, supratau viska db 4u.gif galvoj utik ka daryti jei cukraus kiekis kraujyje nukristu, gal jei suciulpciau gliukozes tablete nieko nenutiktu g.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 16, 12:11)
niu va o minejot, kad nieko ten taip baisus, o sakot baisiai skausmo bijot unsure.gif beje man tai bus ne narkoze, o sake ciut raminamuju duos 4u.gif  niu dar liko pragariskos baimes visa savaite laiko, o po to tikiuosi atsikvepsiu 4u.gif

labai aciu merginos uz paaiskinimus kaip valgyti, supratau viska db 4u.gif  galvoj utik ka daryti jei cukraus kiekis kraujyje nukristu, gal jei suciulpciau gliukozes tablete nieko nenutiktu g.gif

Kur planuojat daryti tyrimą? Man irgi reikia,bet vis delsiu... doh.gif Nes paniškai bijau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 16, 11:11)
niu va o minejot, kad nieko ten taip baisus, o sakot baisiai skausmo bijot unsure.gif

Taip ir sakiau, o jus perfrazuojat drinks_cheers.gif Teiget, kad as lengvai pernesiau kolonoskopija, nes gal nejautri skausmui. Ankstesniame poste parasiau, kad esu ziauri baile, bijau skausmo, bet net man, tokiai bijoklei, kolonoskopija buvo juoku darbas. drinks_cheers.gif
Tai tie raminamieji ir bus ta menka narkoze, kai busit "gyva", o nieko nejausit biggrin.gif

Jauniute, nezinau, net kaip padeti ir nuraminti, nes jau tooookia jus panikuotoja-ir del ko? 4u.gif Kai imat drebeti is baimes ir raudoti, atsiseskit ir ant popieriaus lapo imkit rasytis: kodel as DABAR verkiu? Ar man kas skauda? Ar jau zinau kokia diagnoze? Ar bloga mano artimiesiems? Tai kodel verkiu? Ko bijau? Juk Sena pazistama GARANTAVO, kad procedura nemaloni(nu kam ten gali buti maloni, kai apie uzpakali sukasi biggrin.gif ), bet neskausminga. Tai jei neskausminga-ko as bijau?

Patikekit, kai kol visa litanija surasysit-ir baime, ir verkimas dings 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmux x @ 2014 10 16, 11:15)
Kur planuojat daryti tyrimą? Man irgi reikia,bet vis delsiu... doh.gif Nes paniškai bijau verysad.gif

As trecioj ligoninej blink.gif bijau tragiskai, bet neissityrus bijot ir visko prisigalvot irgi ne gyvenimas, nelabai taip sakant yra iseities 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 10 16, 11:29)
Taip ir sakiau, o jus perfrazuojat drinks_cheers.gif Teiget, kad as lengvai pernesiau kolonoskopija, nes gal nejautri skausmui. Ankstesniame poste parasiau, kad esu ziauri baile, bijau skausmo, bet net man, tokiai bijoklei, kolonoskopija buvo juoku darbas. drinks_cheers.gif
Tai tie raminamieji ir bus ta menka narkoze, kai busit "gyva", o nieko nejausit biggrin.gif

Jauniute, nezinau, net kaip padeti ir nuraminti, nes jau tooookia jus panikuotoja-ir del ko? 4u.gif Kai imat drebeti is baimes ir raudoti, atsiseskit ir ant popieriaus lapo imkit rasytis: kodel as DABAR verkiu? Ar man kas skauda? Ar jau zinau kokia diagnoze? Ar bloga mano artimiesiems? Tai kodel verkiu? Ko bijau? Juk Sena pazistama GARANTAVO, kad procedura nemaloni(nu kam ten gali buti maloni, kai apie uzpakali sukasi biggrin.gif ), bet neskausminga. Tai jei neskausminga-ko as bijau?

Patikekit, kai kol visa litanija surasysit-ir baime, ir verkimas dings 4u.gif

Aciu Jums, labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmux x @ 2014 10 16, 11:15)

O del ko norite daryti? 4u.gif as tai ir toliau mirineju, nors ir nereikejo bet prisiskaiciau temute apie opini kolita ir krono liga, tai db baime vos ne patrigubejo 4u.gif bet kad jau pasiryzau tai teks atlaikyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 10 17, 22:36)
O del ko norite daryti? 4u.gif  as tai ir toliau mirineju, nors ir nereikejo bet prisiskaiciau temute apie opini kolita ir krono liga, tai db baime vos ne patrigubejo 4u.gif bet kad jau pasiryzau tai teks atlaikyti ax.gif

Negi mes ten tokios baisios kolito temoje, kad baimė trigubai išaugo? biggrin.gif

Neprisiskirkit sau diagnozės anksčiau laiko. smile.gif Net jeigu tai būtų OK ar Kronas, yra įvairių vaistų, su kuriais ligą įmanoma kontroliuoti ir gerai gyventi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2014 10 18, 11:38)
Negi mes ten tokios baisios kolito temoje, kad baimė trigubai išaugo? biggrin.gif

Ne, tiesiog per sitas dienas visai nudurnejau doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
tikiuos viskas bus gerai, nes zutbutinai turiu planuoti leliuka ir laukt nelabai iseina tai negaleciau jokiu as ten vaistu per daug doh.gif

na tiesiog reik nemastyt anksciau laiko, o veliau ir ziuresiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2014 10 18, 11:38)

Neprisiskirkit sau diagnozės anksčiau laiko. smile.gif Net jeigu tai būtų OK ar Kronas, yra įvairių vaistų, su kuriais ligą įmanoma kontroliuoti ir gerai gyventi. smile.gif

Žiauriai geras atsakymas 4u.gif

Atsakyti