Įkraunama...
Įkraunama...

Kolonoskopija

Sveikutes smile.gif
Visai atsitiktinai pamaciau sia temuke ir uzsukau , l. daug neskaiciau, bet kiek supratau yra daug baimes ir nezinomybes...Man praeita vasara dare kolonoskopija. Tiksliau as pati ryzausi del to , kad mano giminej yra problemu del storojo zarnyno...Bijojau ziauriai , del to pasirinkau Vilniaus Gryba.Pries tai konsultacija, poto butini tyrimai pries kolonoskop.ir galu gale pati kolonoskop., grubiai uz viska sumokejau kazkur apie 1.500(tisliai jau nepamenu)BEEEET, nera cia taip baisu , prieziura, demesys auksto lygio ! blogiausia yra pirma pasiruosimo diena , nes tirpala geri ir wc gyveni visa diena!!!!, ir po narkozes , kol atsipaipalioji . Rekomenduotina man vel po metu ar dvieju vel kartoti , ir vel rinksiuos privacia struktura..Patikekit pinigelius skaiciuoju , kaip ir visi..lisnu kalnais tikrai neturiu.Teko sneket su pazystama, kuriai dare poliklinikoj - tai persizegnojau , tikrai nesidarysiu..nors aisku visokiu polokliniku yra ir visokiu zmoniu yra. Tiesiog cia mano pamastymai..
Atsakyti
Dar karteli griztu i tema. Kaip jau rasiau auksciau, vyrui rado polipa, padare biopsija, nepiktybinis. Po menesio nuvare i Kauna,kad pasalinti ji, gydytojas apziurejo visa storaji zarnyna (beje, be jokiu nuskausminamuju, sake skaudejo) ir to polipo neberado. Ar taip yra buve kam nors? Uzrase diagnoze dirgliosios zarnos sindromas, polipu nera. g.gif Gali buti, kad tas polipas pats savaime dingo? Gydytoja sake, kad tai antras atvejis jos praktikoje? O gal ji suklydo, jokio polipo ir nebuvo?
Atsakyti
Labuka,jauciu man reikt sio tyrimo,bet baime mane vis nugali.Jauciu su zarnynu kazkas blogai-kartais pakraujuoju ir toks keistas jausmas toj vietoj,lyg niezulys,lyg kazkokio svetimkunio jausmas(nezinau ar as cia tiksliai apibudinau).Kazi kas tai galetu buti.Zinai,kad sakysit eit pas daktara,bet bijau labai.
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2012 03 21, 19:28)
Labuka,jauciu man reikt sio tyrimo,bet baime mane vis nugali.Jauciu su zarnynu kazkas blogai-kartais pakraujuoju ir toks keistas jausmas toj vietoj,lyg niezulys,lyg kazkokio svetimkunio jausmas(nezinau ar as cia tiksliai apibudinau).Kazi kas tai galetu buti.Zinai,kad sakysit eit pas daktara,bet bijau labai.

Man baisiau būtų nežinomybė ir jeigu yra kažkokios problemos - uždelstas gydymas. Jeigu pakraujuoja kartais, tikrai susirūpinčiau. O jeigu vieną kartą vietoj mažo pakraujavimo bus didelis?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 03 21, 19:35)
Man baisiau būtų nežinomybė ir jeigu yra kažkokios problemos - uždelstas gydymas. Jeigu pakraujuoja kartais, tikrai susirūpinčiau. O jeigu vieną kartą vietoj mažo pakraujavimo bus didelis?

Na taip,jus teisi.Bet koks tyrimas parodo tokias problemas?kolonoskopija?
Atsakyti
QUOTE(Jurga75 @ 2012 03 21, 21:22)
Na taip,jus teisi.Bet koks tyrimas parodo tokias problemas?kolonoskopija?

Kolonoskopija greičiausiai, bet vis tiek reikėtų pasikalbėti su gastroenterologu. Nesu tikra, bet turbūt tik jis gali skirti šią procedūrą. Galite pasiteirauti, galbūt prieš procedūrą būtų galima, kad suleistų vaistų, šiek tiek primigdo.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 03 21, 22:17)
Kolonoskopija greičiausiai, bet vis tiek reikėtų pasikalbėti su gastroenterologu. Nesu tikra, bet turbūt tik jis gali skirti šią procedūrą. Galite pasiteirauti, galbūt prieš procedūrą būtų galima, kad suleistų vaistų, šiek tiek primigdo.

Laba,tai reik eit pas gastro?mano drauge tai nusiunte pas chirurga seimos daktare.
Atsakyti
Na as galiu paskyti taip : kolonoskopija atlieka gydytojas gastroenterologas. pries darnat kolonoskopija yra ruosiamas zarnynas (jei darysites, gydytojas issamiai papasakos kaip tai daroma, nors esme, tai spec. milteliu gerimas, kuriu deka pasalinamos ismatos is storojo zarnyno, milteliai atstoja klizma ir yra daug sveikiau zarnynui). Del skausmo, tai subjektyvus labai dalykas, vieniems skauda, kitiems nelabai. Juk ir kakojant kartais skausmingai stenisi, o kartais ne biggrin.gif cia pabandziau vaizdingai papasakoti. Na daugelis pacientu sako, kad nelabai malonu.

Kas del polipu... Na buna, kad jei buvo pavienis palipas, vadinasis ant kojytes, jei buvo nepiktybinis, galejo jis ir isnykti, nutrukti nuo kojytes, nukeliauti, o gal tiesiog gydytojas ta ppolipa pasalino ? Ar pas ta pati gydytoja lanketes antra karta ?

Kaune , jei kreiptumetes, rekomenduociau du gydytojus, kurie man studiju metu padare ispudi ir kaip gydytojai ir kaip destytojai, tai gyd. Jonaitis ir gyd. Petrauskas.
Atsakyti
QUOTE(Sairella @ 2012 03 22, 12:46)

Kas del polipu... Na buna, kad jei buvo pavienis palipas, vadinasis ant kojytes, jei buvo nepiktybinis, galejo jis ir isnykti, nutrukti nuo kojytes, nukeliauti, o gal tiesiog gydytojas ta ppolipa pasalino ? Ar pas ta pati gydytoja lanketes antra karta ?

Kaune , jei kreiptumetes, rekomenduociau du gydytojus, kurie man studiju metu padare ispudi ir kaip gydytojai ir kaip destytojai, tai gyd. Jonaitis ir gyd. Petrauskas.

Na, pati gydytoja kuri pirma karta dare apziura jo nesalino, tam reikalui siunte i Kauna (is siauliu, ejo privaciai). O Kaune, onkologiniam, gydytojas jau buvo pasiruosias ta polipa pasalinti, bet nerado. Istyre zarnas iki aklosios ir nieko nerado.
Dekui uz rekomendacijas. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
as su tokiu klausimeliu atkeliavau,mamai balandi turi daryti kolonoskopija,bet ji atsisako vaziuoti,nes po tyrimo iskarto pasisalina dujos,o jai dar reikes pas gyd.Zaks grizti,tai ji gedijasi ka pagalvos kiti zmones,kai ji garsiai gadins ora doh.gif .Ar tikrai tas oras is karto pasisalina ir ar tikrai labai garsiai ?Aciu
Atsakyti
QUOTE(Elzevyra @ 2012 03 29, 13:16)
Sveikos,
as su tokiu klausimeliu atkeliavau,mamai balandi turi daryti kolonoskopija,bet ji atsisako vaziuoti,nes po tyrimo iskarto pasisalina dujos,o jai dar reikes pas gyd.Zaks grizti,tai ji gedijasi ka pagalvos kiti zmones,kai ji garsiai gadins ora doh.gif .Ar tikrai tas oras is karto pasisalina ir ar tikrai labai garsiai ?Aciu

šiandiena mano pažistama darėsi jau antra kart, sakė labai faina gyd. ir nebuvo taip skaudžai kaip pirma kart, ir kai darė pučia ora į vidu, bet gyd. vis liepdavo kad išleistu lauk ir po visko sakė kad nebuvo taip pilvas išpustas kaip pirma kart, aš pati esu dariusi, viskas normaliai, tos dujos kažkiek iena lauk bet tai tik oras, o ne tikros dujos taip kaip būna, tegu po proceduros nueina į toleta, tikrai nėra taip kaip tavo mama galvoja
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2012 03 29, 19:35)
šiandiena mano pažistama darėsi jau antra kart, sakė labai faina gyd. ir nebuvo taip skaudžai kaip pirma kart, ir kai darė pučia ora į vidu,  bet gyd. vis liepdavo kad išleistu lauk ir po visko sakė kad nebuvo taip pilvas išpustas kaip pirma kart, aš pati esu dariusi,  viskas normaliai, tos dujos kažkiek iena lauk bet tai tik oras, o ne tikros dujos taip kaip būna, tegu po proceduros  nueina į toleta, tikrai nėra taip  kaip tavo mama galvoja

Aciu uz ats 4u.gif .,bandysiu ikalbeti ir paaiskinti
Atsakyti