Įkraunama...
Įkraunama...

Kolonoskopija

Gal kas daresi virtualiaja kolonoskopija kompjuteriniu tomografu?
Kiek mokejote?Kur daretes?Ar skaudejo?
Atsakyti
Sveikutės, man tai pat gresia šis turimas, nes skausmai dideli o ligos neranda...noriu paprašyti gal galit parekomenduot gerą endoskopuotoją kauno klinkose kuris taiko nejautra? nes sauguma tai nusistate pries.
Atsakyti
sveiki,

neseniai kolonoskopiją atliko Kauno klinikose gyd. P.....as, apie kurį čia buvo atsiliepta nekaip.. Bet ačiū, viskas praėjo tiesiog puikiai. Procedūra nėra iš maloniųjų. Tačiau nors esu ir aukšta ir liekna, nejaučiau labai didelio skausmo ar diskomforto. Galiu drąsiai pasakyti, kad visas skausmas priklauso nuo gydytojo profesionalumo ir "noro". Vėlavau į tyrimą, tai gydytojai ir seselės veidai nebuvo iš maloniųjų.. smile.gif tačiau kažkaip įsikalbėjom ir įtampa dingo. Prašiau ir aš nuskausminimo, bet kadangi vėlavau, jau nebuvo kada jį atlikti. Tyrimas užtruko apie 15 min., kadangi gydytojas labai stengėsi, negalėjau neatsidėkoti smile.gif
Atsakyti
Man taip pat paskyrė šita gydytoją, nerimauju šiek tiek kad jis grubus labai g.gif
Atsakyti
Ar daretes kas kolonoskopija seskines poliklinikoje? kaip ten su nuskausminimu?
lyg skaiciau, kad kolonoskopija turi savu trukumu, kokiu?
Atsakyti
Tas ir trukumas manau, kad didelis isikisimas i zmogaus organizma ir skausmingas tyrimas smile.gif laukia ir taves sitas malonumas? smile.gif
Atsakyti
Siandien apturejau kolonoskopijos tyrima, tai tik geri ispudziai, nes visiskai nieko nejutau, ir neprisimenu, baisiausiai buvo gerti skysti diena pries, o pati procedura - super!

Procedura dariausi Bal. Amer. klinikoje, atvaziavau, persirengiau sortukais su nedidele skylute, virsutiniai rubai liko ant manes, atejo anesteziologas suleido vaistukus, ir mieguciu, atsibudau zadinama gydytojo, jokiu pojuciu nei per procedura, nei dabar. Buvo atlikta kolonoskopija su biopsija.

Labiausiai patiko, kad nereikejo visiskai nusirengti, o tie sortukai sumazino gedos jausma lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

Del to gerymo: ar teisingai skaiciau, kad jis sudarytas is druskos?

Turiu opa, tai nezinau, ar man butu gerai toki dalyka gerti.
Atsakyti
erijaa ,aš darysiu Šeškinės pol. Parašykit prašau kokie "įspūdžiai" po procedūros? Visai nebijojau,bet perskaičiau forumą ir baisu pasidarė
Likimo draugės parašykit prašau,kodėl skauda kai daro kolonoskopija,atsiprašau už atvirumą,bet gal skausmas panašus į tai kai eini į tualetą ir sunkiai pavyksta pasituštinti? Man pasakė gydytojas,kad procedūra tesis apie 10 min.. O kaip po procedūros nesinori į tuliką lėkti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tigriukė@: 09 lapkričio 2011 - 19:06
Tigriuke, tikrai atėjau nepadrasinti. Jei yra galimybė, tai geriausia prašyti tai atikti su lengva narkoze. Nežinau kaip kam, bet man nebaigė daryti tyrimo dėl didelio skausmo. Skausmas panašus į gimdymą. Nepavykus šiam tyrimui, atliko tyrimą su bariu, gal endoskopija vadinasi g.gif O bendrai, tai labai priklauso nuo žmogaus jautrumo. Linkiu neskausmingos procedūros smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2011 11 09, 20:59)
Tigriuke, tikrai atėjau nepadrasinti. Jei yra galimybė, tai geriausia prašyti tai atikti su lengva narkoze. Nežinau kaip kam, bet man nebaigė daryti tyrimo dėl didelio skausmo. Skausmas panašus į gimdymą. Nepavykus šiam tyrimui, atliko tyrimą su bariu, gal endoskopija vadinasi g.gif O bendrai, tai labai priklauso nuo žmogaus jautrumo. Linkiu neskausmingos procedūros smile.gif

Oj man baisu ,rytoj jau iš pat ryto važiuosiu su vyru į polikliniką. Nieko sau koks skausmas gali būti nuo šitos procedūros blink.gif blink.gif blink.gif Bet abejoju kad poliklinikoje su narkoze daro,gal iškentėsiu,esu pakankamai kantri dėl skausmo,tačiau kas ten žino. g.gif Ačiū labai kad atsaket Faustinata 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2011 11 09, 19:59)

Man dare du kartus. Pirma karta is vis nieko nesuleido, o antra karta tik nuskausminamus leido, kurie nesukelia mieguistumo, nes abu kartus neturejau, kas palydi. Sako skausmas priklauso nuo to, ar labai sudetinga zarnyno struktura, jeigu ji sudetinga, tai skauda, o jeigu zarna tiesi, neisrangyta tai neskauda. Pas mane sako ji labai smarkiai israngyta, taciau lyginti su gimdymu tai jau jokiais budais nedrisciau.
Proceduros metu i zarna puciamas oras, jeigu ji leidzia proceduros metu isleisti, tai jokio didelio diskomforto nera. Manyciau tik 3-5% skausmo lyginant su gimdymu. Jeigu tai priklausytu nuo zmogaus jautrumo tai ir gimdymas ir sita procedura butu labai skausmingi. Bet man rodosi, kad zmonems is baimes skauda. Nerekomenduoju jokiu narkoziu, nes atsigavimas po ju sukelia daug didesniu nepatogumu (pykina, skauda galva, mazdaug puse dienos nedrabingas, negalima vairuoti ir pan.) negu pati procedura. O cia atsistoji ir gali keliaut kur reikia ir daryt ka nori. Taigi nieko nebijokit ir galit nenuodyt saves narkozem biggrin.gif biggrin.gif
Gerai nuteikiau, a?
Atsakyti