Įkraunama...
Įkraunama...

Kolonoskopija

Man gydytoja sakė, kad siųs tyrimą daryti į Kauno onkologijos ligoninę, ten kam nors buvo darytas šis tyrimas?
Atsakyti
Dare man siandien kolnoskopija a klinikoj kaune be pamigdymo.Tikrai niekam nepatarciau darytis be pamigdymo,skausmas nerealus.Kainavo 210lt.su daktaro pakomentavimu.
Papildyta:
Aciu Dievui nieko blogo nerado:))
Atsakyti
QUOTE(ametistas @ 2010 08 07, 16:34)
Dare man siandien kolnoskopija a klinikoj kaune be pamigdymo.Tikrai niekam nepatarciau darytis be pamigdymo,skausmas nerealus.Kainavo 210lt.su daktaro pakomentavimu.
Papildyta:
Aciu Dievui nieko blogo nerado:))

Turbūt jau labai rūpėjo sužinoti, kas žarnyne, kad ryžaisi net be raminamųjų..Tu šaunuolė, būčiau neištvėrusi.. aš dar laukiu šios procedūros..
Atsakyti
O aš atsisakiau šio tyrimo unsure.gif
Atsakyti
[quote=Optimista,2010 07 23, 09:39]
[ Man daro dėl opinio kolito, jį man gydo santariškėse, tai patikino kad ir jie daro su narkoze ir suplanavo daryti rugsėjo mėn, nu žiūrėsim kaip ten bus. g.gif
[/quote]
Aš dariausi santariškėse, jie taip sako, kad su narkoze, maniau taip iki pat procedūros, bet po to paaiškino, kad tik primigdymas. Aš kadangi neužmigau, tai skaudėjo tik iš pradžių, bet kentėt galima. Aš labai jautriai reaguoju į skausmą ir jo nepakeliu, tia gerai, kad labai neilgai skaudėjo. Beje, būtinai susitarkit, kad kažkas jus atlydėtų, nes jei būsit be palydovo, darys be vaistų.
[/quote]

ojej blink.gif žinosiu dabar kaip elgtis, labai ačiū už pasidalinimą patirtimi aciuks.gif
Atsakyti
Sveikutes, man irgi paskyre si tyrima. Pirma karta atsisakiau, nes manau, kad bet kokia invazija i zmogaus organizma nera labai gerai, juolab, kad niekada nejutau jokiu pilvo skausmu. Man si tyrima paskyre tik todel, kad neranda priezasties kodel hemoglobinas zemas. O kai jau paskyre antra karta nutariau issitirti, nes artimieji ikalbinejo. Ir labai gailiuosi. Kai pabudau po narkozes, tai dziaugiausi, kad nieko nejutau ir visa laika pramiegojau. O tada atejo daktaras ir pasake, kad tyrimo padaryti nepavyko, nes mano zarnos susisuke. unsure.gif Dar apie tai nebuvau nieko girdejus ar skaicius.
Visos kancios buvo be reikalo. Kadangi kolonoskopija nepavyko, tai ta pacia diena nusiunte darytis rentgeno. Maniau rentgenas kaip rentgenas, o ten istikruju pripucia kaip baliona, ir reikia kesti nezmoniskus skausmus. Jauciu ir numirti nebutu taip skausminga. Zodziu, niekada niekada niekada jau niekas manes neprivers tirtis zarnyno verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Uzejau i sia tema tik is smalsumo,viska perskaiciau ir viska isgyvenau kartu su jumis fear.gif karsta.gif Kartais jau atrode kad ir man tuoi ta kolonoskopija padarys.Man trys kartus daryta rektoskopija unsure.gif ,as kaip bijau gydytoju,ivairiu proceduru,svetimu zmoniu prisilietimu,man tuos tris kartus skaudejo...bet kaip cia paskaiciau,nu nezinau ar as rysciausi,tikrai apalpciau prie kabineto duru.
Visom sekmes ir kad niekada netektu patirti sios proceduros,o kam teks,tai kuo dideliausios sekmes ir istvermes 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Man ir darys kolonoskopija, spalio pradzioj uzrase, Santariskese. Man iskart pasake, kad daro su narkoze. Tik va nepasiklausiau, ar tai dienai duoda nedarbinguma, ar reikes grist i darba (kuo abejoju) g.gif
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2010 08 10, 17:31)
Man ir darys kolonoskopija, spalio pradzioj uzrase, Santariskese. Man iskart pasake, kad daro su narkoze. Tik va nepasiklausiau, ar tai dienai duoda nedarbinguma, ar reikes grist i darba (kuo abejoju) g.gif

man lapkričio pradžioje - irgi sake su narkoze.. kaip man gydytoja aiškino, tai po procedūros kokią valandą gali būti mieguista, tai geriau kad kas palydėtų, nevairuoti..o paskui viskas praeina..
Atsakyti
QUOTE(piene_66 @ 2010 08 10, 17:31)

nedarbingumo neduoda, nes tai yra tyrimas, į ligoninę neguldo, nesergi ir pan. Aš iškart darbe pasiėmiau laisvą dieną, nes nemačiau tikslo sėdėt darbe tik tam kad sėdėt... turiu draugę anesteziologę, tai ji man sakė, kad visi labai skirtingai reaguoja, aš pvz visai normaliai jaučiausi, o būna kas ilgai atsigavinėja. O šiaip tai į darbą tikrai nesinori po visko, nes jau vien dėl to, kad būni prisinervinusi prieš procedūra ir vien nuo to pervargus. Beje, jau man geriau kolonoskopija su vaistais, nei rektoskopija be jų... Aišku geriausia, jei nereiktų nei vieno, nei kito...
Atsakyti
QUOTE(Giedrime71 @ 2010 08 10, 16:44)
man lapkričio pradžioje - irgi sake su  narkoze.. kaip man  gydytoja aiškino, tai po procedūros kokią valandą gali būti mieguista, tai geriau kad kas palydėtų, nevairuoti..o paskui viskas praeina..

QUOTE(Optimista @ 2010 08 11, 12:56)
nedarbingumo neduoda, nes tai yra tyrimas, į ligoninę neguldo, nesergi ir pan. Aš iškart darbe pasiėmiau laisvą dieną, nes nemačiau tikslo sėdėt darbe tik tam kad sėdėt...  turiu draugę anesteziologę, tai ji man sakė, kad visi labai skirtingai reaguoja, aš pvz visai normaliai jaučiausi, o būna kas ilgai atsigavinėja. O šiaip tai į darbą tikrai nesinori po visko, nes jau vien dėl to, kad būni prisinervinusi prieš procedūra ir vien nuo to pervargus. Beje, jau man geriau kolonoskopija su vaistais, nei rektoskopija be jų...  Aišku geriausia, jei nereiktų nei vieno, nei kito...

Aisku 4u.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
dariausi as Klaipedoj, klausiau ar suleis nuo skausmo, sake kad taip ir as tik susivokiau po proceduros kad man suleido ne nuo skausmo o kaitinamuosius vaistus nes per tyrima siaubingai skaudejo kad net apsiverkiau, as dariausi jau antra karta, tai zinojau viska, kai pirma karta dare tai gulejau ligoninej ir einant pries tyrima man suleido morfijaus sake kai nueisi dar reikes prie kabineto palaukti ir vaistai prades veikti, bet kai atejau tai iskart jie mane isivede ir vaistai veikti pradejo pacioj pabaigoj, jutau visus skausmus.
Atsakyti