Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sodinote/sodinsite medelį per krikštynas?

Apklausa: Ar sodinote/sodinsite medelį per krikštynas? (100 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(inrinke @ 2009 06 04, 15:29)
Mes sodinome pernai per maziuku krikstynas azuoliukus rugpjucio viduryje, tai kuo puikiausiai prigijo, siais metais zaliuoja, grazu paziureti. wub.gif

kaip smagu thumbup.gif
Atsakyti
Musu kriksto tetis irgi sugalvojo staigmenele. Nupirko medeli, kuri per krikstynas pasodinom kieme. O tapatinti su vaiku tikrai nesiruosiu, sakyciau kaip tik - vaikui bandysiu skiepyti meile augalams, kad kai paauks - pats priziuretu savo medeli smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidux: 05 birželio 2009 - 20:13
mes krikstadukrei per pacius karscius liepos menesi sodinome liepa ju namo kieme (pries tai pasitariau su teveliais, ar jie nepriestaraus, paprasiau, akd parinktu vieta) ir prigijo kuo puikiausiai thumbup.gif kainavo gal 10 Lt medelyne. papuosiau ta sodinuka kaspinais, visi sveciai dalyvavo sodinime, visi nusifotografavo kartu su mazyle prie jos. buvo toks labai grazus krikstynu akcentas.
o del baimiu... nzn, reikia, kad tevai duotu sutikima. jei jie neprietaringi, nebijos, kad neprigijus medeliui kas nors atsitiks vaikiukui, tada gerai. beje, mes buvom nusprende, jei neprigis (nes manem irgi, kad netinkamas metas sodinti), tai pavasari nupirksime kita liepaite ir pasodinsime senosios vietoje.

ai, dar kazkur radau, kad manoma, jei pasodintas medis prigyja, tai vaikutis ileis saknis gimtojoje zemeje, o jei neprigyja, tai gyvens kitoje salyje, nebus patriotas rolleyes.gif
Atsakyti
Niekaip man nesisieja medžio sodinimas su krikštynomis. schmoll.gif Nelabai suprantu koks tikslas, reikšmė. Gal dar galima gimus vaikui pasodinti, tai suprantu, bet krikštyjant, tai doh.gif , ką jis simbolizuotų.
Papildyta:
QUOTE(ciurka @ 2009 06 06, 00:28)
ai, dar kazkur radau, kad manoma, jei pasodintas medis prigyja, tai vaikutis ileis saknis gimtojoje zemeje, o jei neprigyja, tai gyvens kitoje salyje, nebus patriotas  rolleyes.gif

Ir tai susiję su krikštynom. Prie ko krikštynos, ir kur jis gyvens. Na viena kartą reikia suprast pačią krikštynų esmę ir reikšmę.
Čia ne jums tiesiogiai.
Atsakyti
mes dar galvojame g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 06 09, 15:57)
Niekaip man nesisieja medžio sodinimas su krikštynomis.  schmoll.gif Nelabai suprantu koks tikslas, reikšmė. Gal dar galima gimus vaikui pasodinti, tai suprantu, bet krikštyjant, tai  doh.gif , ką jis simbolizuotų.
Papildyta:

Ir tai  susiję su krikštynom. Prie ko krikštynos, ir kur jis gyvens. Na viena kartą reikia suprast pačią krikštynų esmę ir reikšmę.
Čia ne jums tiesiogiai.



na, medzio sodinimas nesusijes su paciomis krikstynomis tiesiogiai. jis daugiau pramogos elementas, kaip krikstynu laikrastis, diplomai ir t.t. tiesiog atrakcija. beje, labai naudinga atrakcija smile.gif

is kitos puses, galima traktuoti ir kaip svarbaus gyvenimo ivykio iamzinima (medziai daznai sodinami pagerbti koki ivyki, sutarti, etc). man atrodo visai tinkama sodinti medi vaiko gimimo (kaip jus sakete), kriksto, mokyklos pradzios ar baigimo, vestuviu proga.

cia tik mano nuomone smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciurka: 10 birželio 2009 - 12:59
manau, labai graži idėja. ir tikrai nebūtina ieškoti kokių ypatingų sąsajų su
krikštynų tradicijomis - tiesiog puikus būdas įamžinti vieną ar kitą įvykį.
Atsakyti
Mes medelio nesodinsime.
Atsakyti
Mes sodinsime kita savitgali smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(luli @ 2009 05 10, 11:13)
o kur gauti medeliu pirkt,mes krikstysim dukryte birzelio men,turim kaima,tai visai smagu butu pasodint liepaite g.gif


labu mes irgi norime sodinti azuoliuka krikstynom ir zinau kad ju buna medelynuose utenoj tikrai yra tik idomu ar gyvuos pasodintas tokiu laiku ir is vazonelio?
Atsakyti
su berniukais viskas kaip ir aišku - ąžuoliukas.
o ką renkatės mergaitei? liepaitę, obelaitę.... ?
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2009 06 15, 15:53)
su berniukais viskas kaip ir aišku - ąžuoliukas.
o ką renkatės mergaitei? liepaitę, obelaitę.... ?



mes sodinom liepa ax.gif
Atsakyti