QUOTE(axa @ 2010 02 04, 11:20)
tai aš irgi patarti norėjau - kad tas taupumas nesigautų netaupumu
Jei taupi kainuoja 300 lt daugiau, tai ji per visą savo tarnavimo amželį tiek nesutaupys, net jei kasdien po 2x plausite

O jei neskaičiuojate kada atsipirks, nesusimąstydami plojate brangiai už taupius prietaisus - tai ne sutaupymas gaunasi, o švaistymas
Pvz vienareikšmiškai apsimoka pirkti taupų šaldytuvą - tarp taupaus ir netaupaus gali būti ir 30lt/mėn skirtumas! Taigi per metus - iki 400 lt! Su indaplovės vandens sąnaudomis ta taisyklė negalioja... Žinoma jūsų atvejis nestandartinis - priskaičiavus kanalizacijos išvežimą, kubas vandens jums kainuoja ne 4 lt, o maždaug 20 lt. Tai truputį keičia skaičiavimus.
Papildyta:
tas tiesa.
nors trumpą laiką naudojausi idaplove kai ji buvo nepajungta į kanalizaciją - bėgo į kubilą, kurį reikėjo išpilti. Tai aiškiai matėsi, kiek sunaudoja vandens - apie 20 ltr. Deklaruojama buvo 15. Bet prie kokios programos tas 15 ?Who knows. Gal kokios ekonominės? Aš visada naudoju automatinę programą
Tiesa kad pardavimo duomenyse nenurodyta kiek su kiekviena programa naudoja vandens, o parasytas vidurkis pagal maziausius kiekius. As kai ieskojau info apie indaploves, nes pasiuziuret ir realiai paciupinet pas gimines nebuvo, tai visu pirma ieskojau gamintojo psl ir naudojimo instrukciju el formate. Nelabai daug bet kelias rasti pavyko. Tai ir truputi lengvina apsisprendima, nes pardavejai linke gudrauti ir truputi apgauti. Vat praziopsojau info kad 1/2 ikrovos nera, o pardavejai uzgarantavo kad yra. deje apgavo, o gal patys nezinojo.

Jei butu buvus tai butu isvis

.
Nu o apie programu naudojima, tai pirmam kartui isbandziau visas po viena, kad zinociau kaip indus isplauna ir koks plovimo priemoniu kiekis reikalingas. Nu dar laukiu ats apie vandens kietuma, kad visiskai tiksliai nustatyt galeciau parametrus. tai manau ir visu plovikliu maziu biski reiks.
Mano pagringine dienos metu yra Quick, o po 23 val kai elektra eina naktiniu tarifu, uzstatau programos atidejima ir plaunu su Eko.
Tai vat
mano ESF66720X instrukcines sanaudos:
INTENSIVE 1.8-2.0 kWh 23-25 l
AUTO 1.1-1.7 kWh 12-23 l
QUICK 0.9 kWh 9 l
EKO 1.0-1.1 kWh 12-13 l
GLASS 0.8-0.9 kWh 14-15 l