QUOTE(mylima2007 @ 2010 01 07, 00:00)
Jau paskaičiau, kad būna 3 in 1 ploviklių, kad kažkokių druskų, miltelių, skalavimo skysčių ir kvapiklių. Parduotuvėj pasirinkimo irgi visokio.
Paaiškinkit man, visai žaliai, kokie yra skalbimo variantai. Kur reik tas tabletes įdėt? Kur reik pilt tuos ploviklius?
Tai jei naudoji tik 3 in 1 tai reikia dar papildomai druską pilt?
Arba reikia naudoti druską, miltelius ir skalavimo skystį? Taip?
o kur kiekvieną daiktą pilt?
O kas bus, jei įpilsi visko, arba nieko?
Kiek kokio daikto maždaug užtenka? Na kad 3 in 1 užtenka vienam kartui, tai aišku, o kiek ten to skalavimo skysčio pilt ir kiek plovimų jo užtenka?
Gal esate kuri įsidėmėjusios kainas, kiek kas kainuoja? Pvz db maximoj yra akcija, tai calgon 3in1 1tablteė gaunasi 38ct. Kaip suprantu, čia pigu? Arba skalavimo skystis 5lt už 0,5litro kažkoks.. kokios yra normalios kainos, kad neapsipirkt?
Ir dar norėjau paklausti, jei pvz lėkštes panaudojus sudėsiu į indaplovę ir iš karto neskalbsiu (sakykim dėl 2 lėkščių juk nejungsi), tai kiek laiko galima ilgiausiai jas kaupti? Ir ar bekaupiant gali pridžiūti ir neišsiskalbti?
būsiu labai dėkinga už išsamius atsakymus.
Žinau, kad tos, kurios jau naudojatės indaplovėm, dabar skaitydamos šypsotės dėl mano kvailų klausimų, niu bet esu toooookia žalia..
pabandysiu iš eilės atsakyti
tabletės dedasi ten pat, kur ir pilasi milteliai - mūsų kitokia indaplovė nei jūsų, bet manau turėtų būt panašiai. dedasi į mažytes dureles ant indaplovės durų. blizgiklis pilasi šalia - atsidaro tokios mažesnės durelės, ir pilasi, kol pradeda varyt per viršų. druska pilasi apačioje - reikia apatinį stalčių ištraukti lauk, atsukti tokį dangtelį ir pas mus yra tokia "leika", per ją susipila druska. pirmą kartą reikia pripilti vandens, tada pilti druską. sekančius kartus jau ten vandens būna pilna, ir pilant druska nusėda, o vanduo lipa lauk.
toliau. šiuo metu mes naudojam tabletes. bet. tuo pačiu naudoju ir druską, ir blizgiklį. vanduo pas mus kietas, be druskos visai be šansų, o blizgiklis duoda labiau spindėjimo. jeigu neįpilsi kurio nors daikto, nieko tragiško, nors svarbiausia turbūt kad visada būtų druskos. o ją supili, ir pamiršti keliems mėnesiams, užtenka tikrai ilgai. kvapikliai skirti užmušti užsistovėjusių indų kvapą - mes tai naudojam, tai ne - jei yra, kas nuperka
Dėl kainų. man atrodo, kad tabletė jei gaunasi 38 centai, yra tikrai nebrangu. plauti su atskirom priemonėm sako, kad pigiau. bet atvirai pasakius neskaičiavau, nes tos priemonės ir taip visos nusiperka ganėtinai ilgam laikui, nereikia lakstyti kas kelias savaites. druska susipila keliems mėnesiams, nors pas mus nustatyta ant beveik didžiausio, blizgiklio buteliuko užtenka irgi keletui mėnesių. na, tabletė aišku vienam kartui.
tarkim aš neperku brangaus skalavimo skysčio - man tinka ir tas po 5-7 lt, puikiai blizgina.
Indus kaupiam įvairiai. šiaip dedam kas antrą ar net kas trečią dieną. vieną kartą pamiršom ir palikom savaitgaliui, tai indai paskui išsiplovė, bet prieš tai kai pradariau, galvojau numirsiu nuo kvapo
paprasčiausia laikui bėgant pamatysit - kokių indų susikaupia, kaip kas išsiplauna.
ai dar. yra toks plovimo variantas kai plauni su tablete - reikia įjungti funkciją 3 in 1 - pas mus taip vadinasi. bet nepatinka jinai man - plaunu įprastai - nes kai įjungi tą funkciją, man rodos neima nei druskos, nei blizgiklio. tai va
tikiuosi nieko nepamelavau ir labai akmenim niekas neužmėtys