QUOTE(virgutej @ 2009 10 29, 18:05)
Turiu klausima aktyvusis džiovinimas-2 ir turbo tas pats?
Bet kokio indų džiovinimo esmė yra drėgmės nuo indų pašalinimas. Tam paskutinio skalavimo vanduo pakaitinamas iki 60-70 laipsnių. Indai tampa karštesni ir ant jų likusi drėgmė garuoja.
Paprasto (kondensacinio) džiovinimo atveju drėgmė nusėda ant santykinai vėsių indaplovės sienelių ir nubėga žemyn.
Aktyvaus džiovinimo atveju naturaliai cirkuliuojantis karštas drėgnas oras patenka į ertmę, kur yra speciali talpa užpildyta šaltu vandeniu. Ore esnti drėgmė efektyviau nusėda ant šaltesnės talpos sienelių.
Turbo džiovinimo atveju, ventiliatorius priverstinai nukreipia šilto oro srautą ir dar greičiau bei geriau džiovina indus.