Įkraunama...
Įkraunama...

Velyvasis persileidimas

QUOTE(auksegyd @ 2009 06 10, 20:50)
Labas visoms...
Pirmiausia - turim dziugiu naujienu - Sveikinimai, Garbanyla... Sekmes Tau...  4u.gif
Brela,tu-kauniete?  smile.gif  Tose VK klinikose nebuvau dar, labai tikiuos, kad neprireiks. Nestumo metu lankiaus pas KMUK gydytoja Simanaviciute, ja esu patenkinta. O ir kitos nuomones isklausiau po persileidimo.  Pasidalinkit  merginos, ispudziais is VK- idomu, nes gali prireikt... verysad.gif

aha, as kauniete, o KMUK tai isvis su dauguma giniu buvau susitikus per 2 nestumus, laparaskopija... vienzo, per 2 pastaruosius metus gal 6 kartus klinikose gulejau ginekologiniam-akuseriniam skyriui, be to, ten MB teta dirba, tai ji man irgi parekomenduoja ka nors, kai reikia blush2.gif
Su Simonaviciute susiduriau po sio gimdymo, nes gulejau jos palatoj. Bet nuomones jokios nespejau susidaryt per viena diena. Na tik tiek, kad ji labai silta ir maloni. blush2.gif bet neturiu jokios nuomones apie ja, kaip gydytoja ax.gif

O VK esu buvus pora kartu - viena karta pas Visockiene (man labai patiko) ir pas Stankeviciu (irgi patiko, bet pasotviai lankytis pas ji nezinau, ar noreciau...)... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Brela @ 2009 06 10, 21:00)
aha, as kauniete, o KMUK tai isvis su dauguma giniu buvau susitikus per 2 nestumus, laparaskopija... vienzo, per 2 pastaruosius metus gal 6 kartus klinikose gulejau ginekologiniam-akuseriniam skyriui, be to, ten MB teta dirba, tai ji man irgi parekomenduoja ka nors, kai reikia  blush2.gif
Su Simonaviciute susiduriau po sio gimdymo, nes gulejau jos palatoj. Bet nuomones jokios nespejau susidaryt per viena diena. Na tik tiek, kad ji labai silta ir maloni.  blush2.gif  bet neturiu jokios nuomones apie ja, kaip gydytoja  ax.gif

O VK esu buvus pora kartu - viena karta pas Visockiene (man labai patiko) ir pas Stankeviciu (irgi patiko, bet pasotviai lankytis pas ji nezinau, ar noreciau...)...  ax.gif

Na, man neteko lankytis VK. Bet nieks nezino kaip gali but...
Zinai, kai skaitau tavo zinutes, Brela, atrodo - yra bedu jeigu reikejo laparaskopijos. I galva ateina dvi ligos - PKS arba endometrioze... Nesupyk kad as taip- nes is sau jau beveik prisipaisiau PKS diagnoze. Tada gi viskas komplikuojasi- buvau manius, kad ir nebepastosiu... Visokiu man paranoju cia buvo po netekties... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(auksegyd @ 2009 06 12, 18:24)
Na, man neteko lankytis VK. Bet nieks nezino kaip gali but...
Zinai, kai skaitau tavo zinutes, Brela, atrodo - yra bedu jeigu reikejo laparaskopijos. I galva ateina dvi ligos - PKS arba endometrioze... Nesupyk kad as taip- nes is sau jau beveik prisipaisiau PKS diagnoze. Tada gi viskas komplikuojasi- buvau manius, kad ir nebepastosiu... Visokiu man paranoju cia buvo po netekties...  verysad.gif

na, PKS pas mane yra (bet tai tik komplikuoja pastojima, bet tas yra pataisoma stimuliuojant ir jei reikia IUI, as pastoju mazdaug per 6 men), emdometrioze 1 ar 2 laipsnio man buvo, bet per laparaskopija jos zidinius pridegino (end. irgi labiau sunkina pastojima, o ne isnesiojima). mirksiukas.gif tai sitos bedos man jau nebebaisios, nes kazkaip zinau, kad pastot man imanoma per kelis menesius pastimuliavus ar padarius IUI (tai aisku irgi ne i sveikata, bet visgi nereikia labai daug pastangu).
Man labiausiai reikia issaiskint, kaip man sekmingai isnesioti kudiki... g.gif

nes ir mano daktare sako, kad pas mane nieko labai rimto nera, bet viskas kliba po biski ir galu gale visos tos smulkmes susideda i viena kruva doh.gif
Atsakyti
smile.gif Sveikos mielosios. Kaip ir sakiau, dar per anksti sveikinti. Nėštumo nėra. Atėjo MM. Netikras aliarmas. Gal testas sukvailiojo.Bet angelėlis dar neatėjo į naujus namelius... wub.gif Na, nenusimenu, nes vis tiek kada nors būsiu nestuke.gif ir jūs visos, kurios labai trokštat, būsit nestuke.gif . thumbup.gif 4u.gif To linkiu ne tik sau iš visos dūšios, bet ir jums visoms!!! O į sapnus lenda, kad esu su bambuča ir jau veža mane gimdyti... Sapne viskas taip realu! blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(GARBANYLA @ 2009 06 13, 11:24)
smile.gif Sveikos mielosios. Kaip ir sakiau, dar per anksti sveikinti. Nėštumo nėra. Atėjo MM. Netikras aliarmas. Gal testas sukvailiojo.Bet angelėlis dar neatėjo į naujus namelius...  wub.gif  Na, nenusimenu, nes vis tiek kada nors būsiu  nestuke.gif  ir jūs visos, kurios labai trokštat, būsit  nestuke.gif . thumbup.gif  4u.gif  To linkiu ne tik sau iš visos dūšios, bet ir jums visoms!!!  O į sapnus lenda, kad esu su bambuča ir jau veža mane gimdyti... Sapne viskas taip realu!  blush2.gif  biggrin.gif

verysad.gif na biski liudna, ypac kai jau kazkoki vaiduokliuka esi pamacius unsure.gif na bet svarbiausia nenukabinti nosies mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GARBANYLA @ 2009 06 13, 11:24)
smile.gif Sveikos mielosios. Kaip ir sakiau, dar per anksti sveikinti. Nėštumo nėra. Atėjo MM. Netikras aliarmas. Gal testas sukvailiojo.Bet angelėlis dar neatėjo į naujus namelius...  wub.gif  Na, nenusimenu, nes vis tiek kada nors būsiu  nestuke.gif  ir jūs visos, kurios labai trokštat, būsit  nestuke.gif . thumbup.gif  4u.gif  To linkiu ne tik sau iš visos dūšios, bet ir jums visoms!!!  O į sapnus lenda, kad esu su bambuča ir jau veža mane gimdyti... Sapne viskas taip realu!  blush2.gif  biggrin.gif

Gaila, kad tai buvo netikra... Nuosirdziai nuzdiugau del taves... Na, bet nenusimenam- matyt gar ne metas leliukui... Jis pasisukiojo virs tavo galvos ir nuskrido... Bet butinai sugris... mirksiukas.gif 4u.gif Kantrybes...
Papildyta:
QUOTE(Brela @ 2009 06 12, 18:56)
na, PKS pas mane yra (bet tai tik komplikuoja pastojima, bet tas yra pataisoma stimuliuojant ir jei reikia IUI, as pastoju mazdaug per 6 men), emdometrioze 1 ar 2 laipsnio man buvo, bet per laparaskopija jos zidinius pridegino (end. irgi labiau sunkina pastojima, o ne isnesiojima).  mirksiukas.gif  tai sitos bedos man jau nebebaisios, nes kazkaip zinau, kad pastot man imanoma per kelis menesius pastimuliavus ar padarius IUI (tai aisku irgi ne i sveikata, bet visgi nereikia labai daug pastangu).
Man labiausiai reikia issaiskint, kaip man sekmingai isnesioti kudiki...  g.gif

nes ir mano daktare sako, kad pas mane nieko labai rimto nera, bet viskas kliba po biski ir galu gale visos tos smulkmes susideda i viena kruva  doh.gif

taip, tu tikrai daug domies sia tema, ir zinai apie save. Saunuole, manau taip ir reikia.... mirksiukas.gif As tiek nezinau apie save, ir iki pastojimo ir praradimo nelabai pas gines lankiausi... O vis tik noriu paklaust - ar pirma karta pati pastojai, ar reikejo stimuliuot,pagelbet...? Kiek pamenu- buvo nesivystantis... verysad.gif Tiesiog mastau apie savo ateiti, ir ji man atrodo niuroka... verysad.gif Kyla daug neaiskumu ir baimiu - ar dar pastosiu be pagalbos...
Atsakyti
QUOTE(auksegyd @ 2009 06 13, 20:12)
taip, tu tikrai daug domies sia tema, ir zinai apie save. Saunuole, manau taip ir reikia....  mirksiukas.gif  As tiek nezinau apie save, ir iki pastojimo ir praradimo nelabai pas gines lankiausi... O vis tik noriu paklaust - ar pirma karta pati pastojai, ar reikejo stimuliuot,pagelbet...? Kiek pamenu- buvo nesivystantis...  verysad.gif Tiesiog mastau apie savo ateiti, ir ji man atrodo niuroka...  verysad.gif Kyla daug neaiskumu ir baimiu - ar dar pastosiu be pagalbos...

na, as irgi iki pirmo nestumo nelabai domejausi, o paskui vis labiau ir labiau, nes tiesiog norejau greito rezultato nestuke.gif , tai ieskojau info, kaip greiciau pastot, kokios priezastys ir t.t. ax.gif
Taip, as pirma karta pastojau naturaliai, nors kai pagalvoju, rimtai niekada nesisaugojom, o pastojau po 3,5 metu... g.gif
Bet tu negalvok, kad tau turi buti taip kaip man... juk kiekviena skirtinga, nes as vis dar tikiu, kad gal ketvirta karta pavyks isnesioti... Ir isvis, as manau, kad tas nesivystantis neturi nieko bendro su sekanciais 2 nestumais... g.gif arba bendrumas gali buti tame, kad mano organizmas kazkoks nelabai sutvertas isnesioti kudiki verysad.gif na, nezinau...
del pastojimo be pagalbos tai as nepergyvenu, nes man svarbiau yra bet kokia kaina pastoti ir isnesioti... 4u.gif O kai jau esu nemazai paskaicius apie visokius procesus, kurie vyksta organizme pastojant, tai man isvis mistika, kaip imanoma naturaliai pastot biggrin.gif
Atsakyti
wub.gif Viskas gerai. Nenusiminkime visos išvien. Ne taip stipriai ir nudžiugau per anksti. Tas ir guodžia. Dar yra laiko. Dar tik trečias mėnuo eina nuo persileidimo... Tik nežinau,kas darosi. Kuo labiau tolsta laikas nuo tos dienos,kai grįžau iš ligoninės, tuo labiau spaudžia širdį dėl netekties. Pirmomis savaitėmis išvis dingo liūdesys. O dabar.. Rodos,vakar tai išgyvenusi būčiau... Neina tvardytis ir užmigti normaliu laiku. Bandau paaiškinti ir guosti save,kad tomis pirmomis dienomis tiesiog nustūmiau galvoje viską ir toliau šypsojausi,kaip iki tol. O dabar viskas sugrįžta su kaupu... ŽINAU, kad tai praeis sulig diena,kai sužinosiu, jog laukiamės nestuke.gif su vyru... Bet dabar, tai itnin sunku suprasti, ko nerimstu, ir kodėl jaučiuosi, lyg vakar TAI būtų įvykę.

Gera,kai čia galima pasidalinti savo mintimis,planais,abejonėmis,įvykiais. Nes niekas nesupras visa to,ką mes patyrėme, jei nebus pajutę savu kailiu...

Nuoširdžiai neįsivaizduoju,KOKIAM stipriam reikia būti,kai patiri iš eilės kelintą persileidimą ar net priešlaikinį gimdymą,kai kūdikis miršta...Ir vėl kartoju-Dievas nedavė tiek sunkio,kokio žmogus (ypač Moteris!) negalėtų panešti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GARBANYLA: 14 birželio 2009 - 01:16
QUOTE(GARBANYLA @ 2009 06 14, 01:09)
wub.gif Viskas gerai. Nenusiminkime visos išvien. Ne taip stipriai ir nudžiugau per anksti. Tas ir guodžia. Dar yra laiko. Dar tik trečias mėnuo eina nuo persileidimo... Tik nežinau,kas darosi. Kuo labiau tolsta laikas nuo tos dienos,kai grįžau iš ligoninės, tuo labiau spaudžia širdį dėl netekties. Pirmomis savaitėmis išvis dingo liūdesys. O dabar.. Rodos,vakar tai išgyvenusi būčiau... Neina tvardytis ir užmigti normaliu laiku. Bandau paaiškinti ir guosti save,kad tomis pirmomis dienomis tiesiog nustūmiau galvoje viską ir toliau šypsojausi,kaip iki tol. O dabar viskas sugrįžta su kaupu... ŽINAU, kad tai praeis sulig diena,kai sužinosiu, jog laukiamės  nestuke.gif  su vyru... Bet dabar, tai itnin sunku suprasti, ko nerimstu, ir kodėl jaučiuosi, lyg vakar TAI būtų įvykę.

Gera,kai čia galima pasidalinti savo mintimis,planais,abejonėmis,įvykiais. Nes niekas nesupras visa to,ką mes patyrėme, jei nebus pajutę savu kailiu...

Nuoširdžiai neįsivaizduoju,KOKIAM stipriam reikia būti,kai patiri iš eilės kelintą persileidimą ar net priešlaikinį gimdymą,kai kūdikis miršta...Ir vėl kartoju-Dievas nedavė tiek sunkio,kokio žmogus (ypač Moteris!) negalėtų panešti...

man lygiai tas pats drinks_cheers.gif visais kartais pirmas menuo praeina be ypatingo liudesio... matyt soko busenoj, kol suvoki, kas ivyko. Ir dabar man tas pats, jau 5 sav. praejo ir as tik dabar kasvakar prisimenu ta dziaugsminga diena, kai suzinojom, jog laukiames berniuko... patikejima, kad sis nestumas sklandus be jokiu pavoju ir net as pati ganetinai ramiai jauciausi... ir paskui tos dienos ligonines lovoj nepasikeliant net i wc... gimdymas... ir tas grazutis berniukas, toks panasus i teti... verysad.gif
ir bent jau man ta liudesi gales numalsint tik kitas nestuke.gif , kurio as ir labai labai laukiu, ir kartu bijau, jei vel tektu ta pati pragara pereit...
Atsakyti
unsure.gif verysad.gif širdį spaudžia skaitant...gimdymas be gyvybės. Išdrįsai pamatyti sūnelio veidelį? Kaip turėjo širdis atlaikyti?... Bijau net įsivaizduot. Bijau prisiminti, bet ko bijau, tas ir lenda į galvą, į sapnus... Toks jausmas, kad nematau savo vaikų ateityje, nematau savo vyro su kūdikiu ant rankų. Čia tikrai paranoja kažkokia, bet gi dar ne viskas prarasta. Dar tik vienas nevykęs kartas..Genetinė problema,ar kas.. Nežinau,ar visoms ta baimė tokia atsiranda. Baimė nematyti,neįsivaizduoti savęs su pilvuku, su kūdiku ant rankų...

Vakar buvo atėjusi sena pažįstama su pusės metukų sūneliu. Iš įdomumo klausiau jos,kaip nėštumas, kaip gimdymas. Sakė netyčiukas buvo,rūkė visą nėštumą kaip kaminas,nes jautėsi labai nervuota,sunkiai dirbo stovimą darbą kavinės virtuvėj... Bet pagimdė gražuolį sūnelį, ramų, gražų, didelį...Išsišiepusį,linksmutį... Nežinau,kodėl Dievas taip daro. Kai nori,geidi- negali, prarandi, liūdi, lauki..nesulauki... O kai tokioms moterims suteikia tą stebuklą, jos neįvertina. Iki gimdymo valandos peša tą cigaretę ir nesusimąsto... Negaliu patikėti,kodėl vyrauja ta neteisybė. . .Nemoku suprasti.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(GARBANYLA @ 2009 06 14, 15:41)
unsure.gif  verysad.gif  širdį spaudžia skaitant...gimdymas be  gyvybės. Išdrįsai pamatyti sūnelio veidelį? Kaip turėjo širdis atlaikyti?... Bijau net įsivaizduot. Bijau prisiminti, bet ko bijau, tas ir lenda į galvą, į sapnus... Toks jausmas, kad nematau savo vaikų ateityje, nematau savo vyro su kūdikiu ant rankų. Čia tikrai paranoja kažkokia, bet gi dar ne viskas prarasta. Dar tik vienas nevykęs kartas..Genetinė problema,ar kas.. Nežinau,ar visoms ta baimė tokia atsiranda. Baimė nematyti,neįsivaizduoti savęs su pilvuku, su kūdiku ant rankų...

** Vakar buvo atėjusi sena pažįstama su pusės metukų sūneliu. Iš įdomumo klausiau jos,kaip nėštumas, kaip gimdymas. Sakė netyčiukas buvo,rūkė visą nėštumą kaip kaminas,nes jautėsi labai nervuota,sunkiai dirbo stovimą darbą kavinės virtuvėj... Bet pagimdė gražuolį sūnelį, ramų, gražų, didelį...Išsišiepusį,linksmutį... Nežinau,kodėl Dievas taip daro. Kai nori,geidi-  negali, prarandi, liūdi, lauki..nesulauki... O kai tokioms moterims suteikia tą stebuklą, jos neįvertina. Iki gimdymo valandos peša tą cigaretę ir nesusimąsto... Negaliu patikėti,kodėl vyrauja ta neteisybė. . .Nemoku suprasti.

* Tai taip, maziukas dar gyveno 2.5 paros. As vis nueidavau pas ji aplankyt, nu jis tikrai labai grazus vaikas buvo... wub.gif jau net budamas toks maziukas buvo tecio kopija, o jei butu gimes laiku, butu tikrai buves sumazinta MB kopija wub.gif Ir man istikro net lengviau sikart tuo, kad as ji maciau, nes tiesiog turiu kaip ji prisiminti, prisimindama, kaip jis atrode...

** zinai, as irgi pagalvoju, kodel kazkas gali rukyti, lakstyti, keliauti ir joms niekas negresia, o pvz. as minimaliai kur iseidavau, jau nekalbant apie keliones, gastroles po parduotuves ir panasiai, ir man vis tiek turi atsitikti kazkas unsure.gif Bet... jau zinau, kad geriau nekelti tu KODEL, nes i juos atsakymas vienintelis - taip tiesiog buna...
Atsakyti
QUOTE(Brela @ 2009 06 15, 08:04)
Labas rytas  4u.gif
* Tai taip, maziukas dar gyveno 2.5 paros. As vis nueidavau pas ji aplankyt, nu jis tikrai labai grazus vaikas buvo...  wub.gif  jau net budamas toks maziukas buvo tecio kopija, o jei butu gimes laiku, butu tikrai buves sumazinta MB kopija  wub.gif  Ir man istikro net lengviau sikart tuo, kad as ji maciau, nes tiesiog turiu kaip ji prisiminti, prisimindama, kaip jis atrode...

** zinai, as irgi pagalvoju, kodel kazkas gali rukyti, lakstyti, keliauti ir joms niekas negresia, o pvz. as minimaliai kur iseidavau, jau nekalbant apie keliones, gastroles po parduotuves ir panasiai, ir man vis tiek turi atsitikti kazkas  unsure.gif  Bet... jau zinau, kad geriau nekelti tu KODEL, nes i juos atsakymas vienintelis - taip tiesiog buna...

labas merginos,

liudna... ketvirtadieni buvo lygiai 2 menesiai, kai mano sunelis gime tam, kad gryztu atgal. Neuzsibuvo pas mus. Man taip pat kilo labai daug "kodel", bet atsakymo nesuradau. As taip pat puikiai zinau, kad mano siela nurims, tik kai pastosiu dar.
Taciau radau pauikia terapija, kuri man padeda reabilituotis. Labai domiuosi nestumu, lyg vis dar tebebuciau nescia. Perku knygas, zurnalus, net keleta rubeliu nusipirkau. Man tai padeda. Gal ir keistoka is sono ziurint, bet jei nuo to lengviau, tai kodel gi neisbandzius.

Pradejau sportuot, einu i sporto kluba 5 kartus per savaite smile.gif, sveikai maitinuosi, nevartoju alkoholio, nerukau. Ruosiu idealius namucius savo vaikeliui. Net gi kaime sodyba remontuoti pradejom, kad kita vasara (as taip tikiuosi) galeciau ten atostogauti jau su dviem savo vaikais smile.gif

Jau net ir mano MB tuo "uzsikrete", snekam va cia reikia uztverti, kad musu mazylis neikristu, cia reikia patvarkyti, kad mazylis neuzsigautu ir t.t. Ir didysis sunus vis klausia: mama, tai kada man pagimdysi broli ar sese, kaime vis i gandrus ziuri, laukia, kad virs musu namo skraidyt pradetu.

O sunelio-angelelio veido as neisdrysau paziureti, negalejau ir tiek. Ir vyras mano negalejo, tiesiog verkem abu apsikabine... verysad.gif
Mano angelelis taip ir liko mano atminty mazutus rausvas mielas kudikelis, kuris taip ir neprisiglaude prie savo mamos verysad.gif
Atsakyti