Įkraunama...
Įkraunama...

Velyvasis persileidimas

QUOTE(GARBANYLA @ 2009 06 03, 13:43)

Zinai, galima nesijaust nevykele pirma karta, bet po 3 kartu ... verysad.gif nors protu labai puikiai viska suprantu ir planuoju, kaip ir ka darysim.

Kad nesulauki is daktaru uzuojautos... zinai, as juos siek tiek pateisinu, nes jiems tokie dalykai yra tokia kasdienybe ir jie patys isprotetu, jei i kiekviena nelaime reaguotu asmeniskai... unsure.gif todel as 2 paskutiniais atvejais prasiau, kad dalyvautu mano gine, nes man paciai buvo jaukiau nei kad butu daktaras, kuris manes nei mates, nei pazista...

Atsakyti
QUOTE(ederi @ 2009 06 03, 13:50)
Labas merginos,

buvau truputi uzsiemus, tai neuzsukau keleta dieneliu smile.gif

Ziuriu jus visai cia neblogai plepat. Smagu matyt vis gausejanti musu bendraminciu rata.

Brela, tik nepasiduok, tu taip gerai, tiesiog didvyriskai laikaisi. Zinok, esi man pavyzdys  blush2.gif , taigi net negalvok liudet  nono.gif. O del  nestuke.gif ir 2.gif  , tai as irgi negaliu ramiai praeit ... Taip dusia suspaudzia, as dabar irgi visai storule tureciau buti, 28 savaiteliu smile.gif

Mes su vyru pasitarem, kad pastosim (na jei iseis zinoma) rugsejo-spalio men. Vasara paatostogausim, pakeliausim, na o rudeni kibsim i darbus.  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Taip noreciau jau kitai vasarai turet leliuka, be to mano sunus irgi vasara gimes - birzeli, tai gal ir gimtadienius atitaikysim  thumbup.gif  Tai smagu butu  biggrin.gif

man butu buve 27 sav dabar...
liudesys pas mane buna toks, kad siaip jei nesakyciau, kad man liudna, niekas net neitartu. as stipri tuo, kad zinau, jog privalau ziuret i prieki ir tiek. Bet realiai siuo momentu pas mane toks jausmu misinys doh.gif ir noriu planuot, ir bijau, nes beveit isitikinus, kad mes nieko nerasim ir teks vel planuoti tiesiog tikintis, kad viskas bus gerai unsure.gif sukasi mintys apie ivaikinima, bet stabdo mintis, kad kol kas labiau noriu savo vaikucio, nebent nebebutu sansu susilaukt savo... unsure.gif vienu zodziu... kita savaite planuoju eit pas gine ir pradziai aptart, ka mes galim daryt, kaip isvengt prieslaikinio gimdymo kita karta ir panasiai.

isivaizduoju, kad planuot irgi pradesim nuo rugsejo. Bet... yra tai, kad mano visi trys pastojimai buvo rudeni blink.gif as visus kartus buvau nescia tuo paciu metu laiku doh.gif tai mastau, gal reiketu bent po nauju metu pastot g.gif nors is kitos puses norisi spjaut i visus prietarus ir palikt viska bus kaip bus... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Brela @ 2009 06 03, 13:52)
Zinai, galima nesijaust nevykele pirma karta, bet po 3 kartu ... verysad.gif nors protu labai puikiai viska suprantu ir planuoju, kaip ir ka darysim.

Kad nesulauki is daktaru uzuojautos... zinai, as juos siek tiek pateisinu, nes jiems tokie dalykai yra tokia kasdienybe ir jie patys isprotetu, jei i kiekviena nelaime reaguotu asmeniskai...  unsure.gif todel as 2 paskutiniais atvejais prasiau, kad dalyvautu mano gine, nes man paciai buvo jaukiau nei kad butu daktaras, kuris manes nei mates, nei pazista...

Sveikos visos...
Brela, suprantu tave... Jei tik iseina - nesijausk nevykele... Zinau, tai tik zodziai, mes kiekviena isgyvenam ta jausma savaip, bet... TU NESI NEVYKELE...
Savo mergytes netekau 20 savaiciu, birzelio 2 d. jau butu gimusi . Buvo juoda diena, asaros ritosi skruostais ir sirdimi... Kas gi beliko- tik kibti i vilti, kad vis tik turesiu as leliuka...
Brela, tu rasei apie gimdos kaklelio nepakankamuma. Kai man ivyko persileidimas, gydytojai mano, kad tai del kaklelio problemos... Tad labai noriu paklaust- ka zinai apie kaklelio stiprinima iki nestumo? Ar tai imanoma? Aciu uz pasidalinuma ziniomis...
Atsakyti
group.gif smagu,kad esame mes cia visos drauge!

mes su vyru irgi sakem (pries pradedant pirmaji),kad po vestuviu nepulsim daryt vaikucio, palauksim rudens..atejo ruduo,o mes kaip nepastojom,taip nepastojom.. ir taip puse metu. na,cia normalu,kaip kad sako faktai. O dabar nusprendem, kad viskas priklauso ne nuo musu, o nuo kazko auksciau sakyciau. Mes planuojam, o Dievas juokiasi. Isitikinau n kartu.. Taigi, spjaunu i visus giniu pasakymus, kad reik po abrazijos laukt pusmeti ar tris menesius, spjaunu i tai,kada mazdaug geriausia/idealiausia/patogiausia pastoti ir jau DABAR atsiduodu likimui. Ismeciau ginio israsyta recepta kontraceptiku ir nesisaugau su vyru. Po persileidimo sulaukiau pirmu menesiniu po 6sav (geguzes 14) ir dabar naturaliai laukiam to ypatingojo atejimo. Nes supratau,kad siuo atveju nieko nesuplanuosi,nieko nepasirinksi, ar rudeni pastot,ar po dvieju darbo metu,ar po keliones,ar ant vyro gimtadienio pagimdyt... kaip bus taip. Zinoma, kitiems pavyksta susideliot planus taip,kaip jie norejo,ir pastoja,klausykit,iskart pirma menesi po savo noru.. Bet taip buna tikrai nedaugumai.

Dalindamasi potyriais cia su jumis man viltis dar labiau stipreja ir vis giliau laukiu, kada pasijusiu nestuke.gif ... vacation1.gif Svarbiausia,kad abu su vyru esame it vienis ir tokiu paciu troskimu laukiam Stebuklo atejimo. angel.gif victory.gif friends.gif
Papildyta:
Labas,Ederi!

Tai mes cia dviese online ziuriu.. :-) drinks_cheers.gif
Papildyta:
aaa.. neee, ne vienos, dar viena mergyte matau! thumbup.gif clap.gif group.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GARBANYLA: 03 birželio 2009 - 17:44
Taip, tai tikra tiesa- ne nuo musu priklauso, kada leliukas ims ir isikurs pilvelyje. Ta nulemia kazkas auksciau... Naturali atranka...??? Tik kaip skaudu, kada ji, visagale rezia per tave ir tavo gyvenima, sugriauna planus, dovanoja liudesi... verysad.gif
Nors, kaip sakoma- ka Dievas myli tam kryzeli duoda... JIS niekad neuzdes nastos didesnes, nei galesi panesti...
Stiprybes visoms... 4u.gif
Atsakyti
Taip,ka Dievas myli, ka mato esant potencialu sunkaus kryziaus nesimo zmogu,tam ir duoda isbandymu sunkiausia,kad veliau pajustume ta TIKRA laimes skoni su kaupu! Gamtos atranka..Nemanau.Tai kazkas auksciau,kaip kad minejau. Sako kuo zmogus geresnis,kuo dosnesnis siela,demesiu,nuosirdumu,tyrumu,atkaklumu,tuo jam siuncia kruvas negandu,nelaimiu,abejoniu,kad viska pereiti ir vel isbandyti jegas.Sunku.Taip.Labai.Bet negriztam atgal.Pamirstu tuos vaizdus is ligonines.Pamirstu mamos ir vyro akis,ziurincias i mane kankine...Pamirstu bjaurius gydytoju veidus ir sakinius,einu pirmyn ir tikiu. Ir zodis yra it vaistas!Zinau,kad gydytojams tokios kaip mes esame kasdienybe,bet jie ir DIRBA ta darba,kad priimtu mus tokias issigandusias,su prarastomis sielomis musu kunuose.Tai kam dirbti toki darba,jei negali skirti minutes(tik minutes!!!)pacientei paaiskinti,kas vyksta.Manes,jei atvirai,neguodzia,kad pas juos per diena pereina simtai tokiu,kaip as.As tokia esu viena.Ir visos yra unikalios.Todel rasti tikra gydytoja,taip sakant Nuo Dievo,yra stebuklas turbut!Atradimas amziaus!
Kai po ligonines nuejau pas savo gini A.Šatkų,jis taip graziai man viska isdeste,paaiskino galimus atvejus,paguode kaip dukra!Isejau ant sparnu is jo kabineto!Jis uzdege man vilti!Ne veltui uz jo kabineto duru laukia tuzinas moteriskiu ir po 40-60minuciu..Klaipedietes zino ji tikrai.Va sitas zmogus yra tikrai Dievo skirtasis gydytojas.O tie visi kiti-medkirciai,su kuriais teko ne tik man susidurti...
Atsakyti
QUOTE(auksegyd @ 2009 06 03, 17:42)
Sveikos visos...
Brela, suprantu tave... Jei tik iseina - nesijausk nevykele... Zinau, tai tik zodziai, mes kiekviena isgyvenam ta jausma savaip, bet... TU NESI NEVYKELE...
Savo mergytes netekau 20 savaiciu, birzelio 2 d. jau butu gimusi . Buvo juoda diena, asaros ritosi skruostais ir sirdimi... Kas gi beliko- tik kibti i vilti, kad vis tik turesiu as leliuka...
Brela, tu rasei apie gimdos kaklelio nepakankamuma. Kai man ivyko persileidimas, gydytojai mano, kad tai del kaklelio problemos... Tad labai noriu paklaust- ka zinai apie kaklelio stiprinima iki nestumo? Ar tai imanoma? Aciu uz pasidalinuma ziniomis...

del kaklelio nepakankamumo... as uz jo irgi kabinuosi, nors pas daktare ruosiuosi eiti tik kita savaite (bus 4,5 sav po gimdymo), tada normaliai ir pasikalbesim, ka ji mano ir ar taip pat mano, kad pas mane kaklelis silpnas. Nes siaip is viso, ka skaiciau internete, visos istorijos del kaklelio nepakankamumo yra analogiskos tam, kas man buvo jau 2 kartus. unsure.gif
idomiausias dalykas, ka radau, yra kaklelio sutvirtinimas darant laparaskopija ir ji sutvirtinant is vidaus kaip imanoma auksciau. Nezinau, kaip Lietuviskai tiksliai apibudint ta procedura, nes literatura radau tik angliskai ir praktiskai tik JAV puslapiuose. unsure.gif jei tau ne problema angliskai skaityt, pagooglink - Transabdominal Cerclage. Tikrai labai idomu ir labai noreciau sitos proceduros sau. Tik kazkodel esu isitikinus, kad pas mus niekas sito nedaro, nors internete raso, kad ta procedura atrasta kazkur apie 1967 metais... unsure.gif Labai idomu mano ginekologes nuomone apie tai, galbut ji kaip tik sakys, kad tai visiskai neefektyvi operacija, o gal kaip tik pades surasti, kur tai daro... neisivaizduoju...
nes siaip kiek skaiciau LT puslapiuose, tai jokio priesnestuminiu periodu gydymo ar "stiprinimo" nera, o nestumo metu skiriamas gulimas rezimas arba dar apsiuva kakleli kol jis nepradejes atsidarinet (apie kokia 14 sav tarkim). Bet pvz man irgi apsiuvo kakleli ir istempiau tik 9 dienas. Nors... sako, kad tas apsiuvimas, kai jau prasidejes atsidarinejimas, tai nera efektyvus... unsure.gif
Atsakyti
sveikos. 4u.gif Garbanyla,buciau dekinga,jei pasakytum kur tas A.Satkus dirba,privati ar ne privati klinika,ir t.t. nes anksciau vaziuodavau i Gargzdus pas gin. Skuodiene,tai pamaciau kad ji nieko nesupranta,nieko nepaaiskina,ir siaip senamadiska. tai ieskau pas ka dabar uzsirasyti lankytis. aciu labai. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamyte.Linute: 04 birželio 2009 - 15:13
Niu,Mamyte Linute, A.Šatkus dirba,kiek žinau, dvejuose klinikose-Tiltų g.,kur yra Konsultacinė poliklinika ir poliklinikoje prie Senojo turgaus,ant kalniuko. Ją visi žino. smile.gif Pasidomėk. Bet pas jį eilutės visada nutįsusios. Pacientei, nesvarbu kokiai- nėščiai, nenėščiai, senyvo amžiaus, jaunutei-skiria jis apie 30-40-50min. Su nėščiomis - iki valandos. nestuke.gif

O iš kur tu šiaip esi,Linute? smile.gif Iš Gargždų?
Atsakyti
as jau turejau birzelio pabaigoje gimdyti,kai atejo birzelis,vis dazniau pagalvoju "o kas butu jeigu butu...". Mes su vyru jau po biski kaip ir bandom,bet kaip ner II juostuciu taip ner,kai labai nori tai nieko ir nesigauna,o ir ne jaunyn einu...nebezinau ,kazkokia man depresija uzejo,kazkokia visur beprasmybe sad.gif frusty.gif cray.gif
Atsakyti
as siep is gargzdu,bet jau puse metu nuomuojames buta klp. dekui,Garbanyla. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brela @ 2009 06 03, 19:52)
del kaklelio nepakankamumo... as uz jo irgi kabinuosi, nors pas daktare ruosiuosi eiti tik kita savaite (bus 4,5 sav po gimdymo), tada normaliai ir pasikalbesim, ka ji mano ir ar taip pat mano, kad pas mane kaklelis silpnas. Nes siaip is viso, ka skaiciau internete, visos istorijos del kaklelio nepakankamumo yra analogiskos tam, kas man buvo jau 2 kartus.  unsure.gif
idomiausias dalykas, ka radau, yra kaklelio sutvirtinimas darant laparaskopija ir ji sutvirtinant is vidaus kaip imanoma auksciau. Nezinau, kaip Lietuviskai tiksliai apibudint ta procedura, nes literatura radau tik angliskai ir praktiskai tik JAV puslapiuose.  unsure.gif jei tau ne problema angliskai skaityt, pagooglink - Transabdominal Cerclage. Tikrai labai idomu ir labai noreciau sitos proceduros sau. Tik kazkodel esu isitikinus, kad pas mus niekas sito nedaro, nors internete raso, kad ta procedura atrasta kazkur apie 1967 metais...  unsure.gif  Labai idomu mano ginekologes nuomone apie tai, galbut ji kaip tik sakys, kad tai visiskai neefektyvi operacija, o gal kaip tik pades surasti, kur tai daro... neisivaizduoju...
nes siaip kiek skaiciau LT puslapiuose, tai jokio priesnestuminiu periodu gydymo ar "stiprinimo" nera, o nestumo metu skiriamas gulimas rezimas arba dar apsiuva kakleli kol jis nepradejes atsidarinet (apie kokia 14 sav tarkim). Bet pvz man irgi apsiuvo kakleli ir istempiau tik 9 dienas. Nors... sako, kad tas apsiuvimas, kai jau prasidejes atsidarinejimas, tai nera efektyvus...  unsure.gif

aciu uz informacija, Brela.
Paskaitinejau as apie ta kaklelio apsiuvima is vidaus, pagooglinau rolleyes.gif Tik ir as abejoju, ar Lietuvoj kas nors taip daro. Pas mus daro per maksti, ir mano gydytoja man sake - Kai kitas kartas tau bus, vel tapsi nestuke.gif , tai apsiusim bet ne veliau kaip 12 savaite nestumo. Bet gi vel... Tavo istorija liudija, kad tas apsiuvimas nepadeda... verysad.gif
O kai del atlikimo technikos, tai man kaip ir aiskiau, gal del to, kad as pati is tu- su baltais chalatais,- as medike. Ten daro pjuvi ir prie kaklelio prieina is gimdos puses. Lietuvoj - per maksti. Tik viena aisku- apsiuvimus daryt reikia anksti-kol kaklelis dar neatsidarineja... 4u.gif
Atsakyti