Man erkė dingo, o buvo tokia ant veido, kaip toje nuorodoje kur Besikiskiakopusteliaudama įdėjusi. Prie akių irgi buvo, nedaug. Šiaip pagrindinis vaistas yra metronidazolis, ir jei ta erkė labai kankina, tai tikrai siūlyčiau ne kamuoti odelę, nes aplink akis taip nepatepsi visur, o verčiau gerti tabletėmis, nors jis ir antibiotikas (nuo pirmuonių), bet jį parduoda be recepto. Po 2 tabletes per dieną, būtent metronidazolis nugalabina tas erkes. Jei yra mažai odos pažeista, tai gal ir verta žaisti su tepamu metronidazoliu. bet man buvo apimta kakta nuo pat plaukų augimo linijos, visas veidas, pasmakrė, kaklas ir net krūtinė, nors dermatologė sakė kad negali ten būti, tačiau buvo. O paraudimą man nuėmė kvapų namų aliejukas, gal per 2-3 kartus kažkur, greitai žodžiu. Pavieniai pūlingi spuogučiai - vienus išspausdavau, kitus ne, žiūrėjau kaip geriau. Tai geriau išspausti, nustoja didėti ir labai greitai užgyja. Tas antibiotinis tepalas - imex, slopina odos uždegimą, veiksmingas. Prieš tepant tepalus veidą gerai nuprausdavau sebomed muilu. Aplankiau kelis dermatologą, ir visų jų nuomonė prausimo klausimu buvo vieninga. Per pačius šalčius buvau ištraukusi pūkinę antklodę, o ryte atsirado du spuogučiai erkių (po didelės pertraukos), gal tik sutapimas, bet verčiau nerizikuoti, ir tą antklodę padėjau atgal. Išbandžiau visus rastus patarimus, ir greta gydymo uoliai laikiausi tų, kurie tikrai nekenkia. Man nesunku kas vakarą pakeisti pagalvės užvakaliuką ar nusiprausti su sebamed. Tiesa, pasidarykit kraujo tyrimus - kaip jau rašiau, man erkė išlindo, kai leukocitai buvo žymiai nukritę žemiau normos. Dar tiesa, vengiau šiltų procedūrų su vandeniu (vonių, masažų), nes po jų man pablogėdavo. Linkiu nepasiduoti, sėkmės
tikrai gerai Angle sako. geriau iskart anibiotikais, jei labai nebepadeda niekas. as tris kursus geriau, erkutes kaip ir dingo po to. nors tikrai uzknisdavo del tu antibiotiku riboti pino produktu vartojima ir panasiai. labai svarbu nebevalgyt astriai, riebiai, valgyti daugiau paprastu neriebiu sriubu, gerti kuo daugiau vandens. siaip, sake daktare, kad saule jas naikina kazkiek, tad gal normalu, jog dabar kai maziau saules, ta oda vel pabjaureja..maniske dabar irgi nelabai nori su manim draugaut.. bet nezinau ar ten vel erkes...siaip buvo man dar israsiusi kazkoki tirpala, bet nepamenu jau pavadinimo, jis gaminamas VU vaistinej..
beje, norejau paklausti, ar galima man vel bandyt tuo aliejum tepliotis? pertrauka kai ir ilgoka buvo. bet veidas po truputi rausta, visa kakta siurksteja... kazkokie neaiskus pulinukai..gal vertetu vel pas daktare apsilankyt, jau nebezinau...
beje, norejau paklausti, ar galima man vel bandyt tuo aliejum tepliotis? pertrauka kai ir ilgoka buvo. bet veidas po truputi rausta, visa kakta siurksteja... kazkokie neaiskus pulinukai..gal vertetu vel pas daktare apsilankyt, jau nebezinau...
QUOTE(raganieška @ 2012 02 16, 12:37)
Na nežinau apie kokį metronidazolo kremą kalbate, bet Rozex tikrai neriebus, ten gelis, iš ko jam būti riebiam
Papildyta:
Labai jau įdomi sistema veido tepimo tepalą su antibais naudoti kas trečią dieną jei jau naudoti antibus, tai naudoti, nes nuo tokio naudojimo oda(erkė) pripras prie jo ir jis nebeveiks. Taip išugdysite imunitetą tam antibiotikui.
O jūs visos kovojnčios su erke ir maistą reguliuojate pagal rekomendacijas? Nu aš niekaip negaliu atsisakyti aštraus (nors retkarčiais), karštos kavos kasdieną
O kokį prausiklį su glikoliu naudojate?
Papildyta:
Labai jau įdomi sistema veido tepimo tepalą su antibais naudoti kas trečią dieną jei jau naudoti antibus, tai naudoti, nes nuo tokio naudojimo oda(erkė) pripras prie jo ir jis nebeveiks. Taip išugdysite imunitetą tam antibiotikui.
O jūs visos kovojnčios su erke ir maistą reguliuojate pagal rekomendacijas? Nu aš niekaip negaliu atsisakyti aštraus (nors retkarčiais), karštos kavos kasdieną
O kokį prausiklį su glikoliu naudojate?
Cia matyt mano oda, kuriai bet koks kremas atrodo per riebus. Cia kalba buvo apie kinieciu krema su metronidazoliu. Man ir vaistinej pagamintas gelis su metronidazoliu buvo per sunkus.
Maista tai aisku reguliavau ir toliau reguliuoju. Alkoholio ir kavos grieztai negeriau ir negeriu, nes i juos tikrai reaguodavo is karto veidas. Mesos ar siaip riebaus maisto ir taip niekada nevalgiau. Dar vengiu saldumynu.
Naudoju puiku glikolini prausikli, kuri rudeni rekomendavo kosmetologe - Dr Grandel Puriface 2 in 1 Cleansing Foam (http://www.grozioinovacijos.lt/lt/grozio-parduotuve/problematiskos-odos-prieziura/valomosios-putos-2-in-1-cleansing-foam-pd-29). Juos parduoda dar ir Kaune Sauleja Spa. Nepatinka man tik tas, kad jame yra SLS, paprastai as jo vengiu, todel uzsisakiau Mario Badescu Enzyme Cleanser, kuris be jo. Is atsiliepimu atrodo turetu buti super produktas. Tik va pasimete kazkur pakeliui keliaudamas is Anglijos ir dabar laukiu kol is naujo issius.
QUOTE(vitav99 @ 2012 02 16, 19:07)
Cia matyt mano oda, kuriai bet koks kremas atrodo per riebus. Cia kalba buvo apie kinieciu krema su metronidazoliu. Man ir vaistinej pagamintas gelis su metronidazoliu buvo per sunkus.
Maista tai aisku reguliavau ir toliau reguliuoju. Alkoholio ir kavos grieztai negeriau ir negeriu, nes i juos tikrai reaguodavo is karto veidas. Mesos ar siaip riebaus maisto ir taip niekada nevalgiau. Dar vengiu saldumynu.
Naudoju puiku glikolini prausikli, kuri rudeni rekomendavo kosmetologe - Dr Grandel Puriface 2 in 1 Cleansing Foam (http://www.grozioinovacijos.lt/lt/grozio-parduotuve/problematiskos-odos-prieziura/valomosios-putos-2-in-1-cleansing-foam-pd-29). Juos parduoda dar ir Kaune Sauleja Spa. Nepatinka man tik tas, kad jame yra SLS, paprastai as jo vengiu, todel uzsisakiau Mario Badescu Enzyme Cleanser, kuris be jo. Is atsiliepimu atrodo turetu buti super produktas. Tik va pasimete kazkur pakeliui keliaudamas is Anglijos ir dabar laukiu kol is naujo issius.
O iš kur konkrečiau siuntėtės Mario Badescu Enzyme Cleanser?
O dėl antibų gėrimo, tai aš nesiginčyju, kad be jų kartais nieko nepadarysi. Aš rašiau apie tepalą, kurį tepate kas 3d. ar aš kažką ne taip supratau
O saulė vasarą tai man super, jokios erkės aišku nesikepinu
QUOTE(raganieška @ 2012 02 16, 21:22)
O iš kur konkrečiau siuntėtės Mario Badescu Enzyme Cleanser?
O dėl antibų gėrimo, tai aš nesiginčyju, kad be jų kartais nieko nepadarysi. Aš rašiau apie tepalą, kurį tepate kas 3d. ar aš kažką ne taip supratau
Is www.beautybay.com, siuo metu siuntimas nemokamas i bet kuria pasaulio sali.
Man saule paprastai irgi budavo super, tik paskutines tris vasaras budavo pablogejimas, o pagerejimas didziulis ziema. O siaip isvaziavus i siltus krastus, visada buna kaifas odai nuo pat islipimo is lektuvo. Gal cia siaurej ta saule kitokia ar oras per dregnas?
Beje, i garine rasulo pirti surizikavau nueiti pries kelias dienas valentino dienos proga, super patiko mano odai.
Sveikos, esu nauja narė, bet su veido erkute kovoju jau apie gerus 5metus. Pati esu iš Klaipėdos, tad esu aplankiusi visus dermatologiniame dirbančius gydytojus, tiek privačioje Lornoje, kaip Šakalį ir pan. Ko pasekoje gydė mane ir visokiais tepalais ir vaistais ir dariausi pas kosmetologus procedūras su rugštimi. Procedūra su rūgštimi buvo tikrai veiksminga, odos sluoksnis nusilupo, dingo net strazdanos, veidas švytėjo, bet tekdavo lankytis kas dvi savaites ir mokėti atitinkamus pinigus. Ir galiausiai patyrus stresą ar atėjus vasarai mano veidą vėl visą išmušdavo. Dėl to tikrai kompleksavau, nes savo veido kaip kitų dalių nepaslėpsi. Baisu net pasižiūrėti į senas nuotraukas. Tad buvau ryžtinga ir pati prieš gerus 3metus susiradau šį puslapį demodexsolutions.com kuri kaip skaičiau atradote jau ir jūs. Parsisiunčiau tuos du kremus, beja tada jie kainavo mažiau, bet nera ko stebetis. Kremai atėjo lygiai per dvi savaites ir tada mano veidas mėnėsio laikotarpį pilnai išgijo ir nebuvo jokio pablogėjimo kaip kažkas minėjo. Oda tapo tikrai itin lygi, švelni. Tik minusas tas,kad gal per daug išsausina veido odą. Nes visa tą laiką po kremų pasibaigimo aš vargau su odos sausumu, bet jau geriau oda sausesne, nei taip baisiai išdergta bėrimo. Tad besąlygiškai esu už šiuos kremus. Kadangi neseniai pastebėjau,kad vel atsiranda kažkokie bėrimai ant kaktos, pradėjau skaitinėti forumus ir labai apsidžiaugiau,kad kažkas ir be manės jau atrado šiuos kremus ir jie visgi pasiteisina.
QUOTE(Ququte @ 2012 03 06, 15:52)
deja, man tas kremas is kinijos netinka (Demodexsolutions)
o kiek laiko naudojate?ir kuo pasireiskia kremuko "netikimas"?
QUOTE(amusante20 @ 2012 03 06, 20:02)
o kiek laiko naudojate?ir kuo pasireiskia kremuko "netikimas"?
Panaudojau kazkur menesi, labai pradejo rysketi kapiliarai, paraudimas, oda jautri pasidare. Dar siandien buvau pas gydytoja, tai ji isvis erkute nurase kaip ne prie ko, pasak jos reikia gydyt kapiliarus.
QUOTE(Ququte @ 2012 03 06, 21:01)
Panaudojau kazkur menesi, labai pradejo rysketi kapiliarai, paraudimas, oda jautri pasidare. Dar siandien buvau pas gydytoja, tai ji isvis erkute nurase kaip ne prie ko, pasak jos reikia gydyt kapiliarus.
Tai pas jus buvo erkutė ar ne? Jūs tyrėtės ar pati nustatėte, kad pas jus erkė?
QUOTE(raganieška @ 2012 03 07, 10:06)
Tai pas jus buvo erkutė ar ne? Jūs tyrėtės ar pati nustatėte, kad pas jus erkė?
Kai pirma karta nuejau pas dermatologe, erkute nustate, dabar ejau pas kita, jos nuomone, darant tyrima, erkute randama beveik pas visus, viskas priklauso nuo ju skaiciaus meginyje, jei rado 1, tada viskas ok, jei - 5, tada jau erkutes sukeltas uzdegimas. Dabar erkutes nerasta. Uzdegimas yra del kapiliaru, kuriuos gydysiu lazeriu. Zodziu, galvok ka nori, viena vienaip kalba, kita kitaip...
QUOTE(Ququte @ 2012 03 07, 11:37)
Kai pirma karta nuejau pas dermatologe, erkute nustate, dabar ejau pas kita, jos nuomone, darant tyrima, erkute randama beveik pas visus, viskas priklauso nuo ju skaiciaus meginyje, jei rado 1, tada viskas ok, jei - 5, tada jau erkutes sukeltas uzdegimas. Dabar erkutes nerasta. Uzdegimas yra del kapiliaru, kuriuos gydysiu lazeriu. Zodziu, galvok ka nori, viena vienaip kalba, kita kitaip...
Eikit pas 3, nes jei dvi skirtingos nuomonės, reikia trečios.