Įkraunama...
Įkraunama...

Veido erkutė

[quote=gosas,2011 11 24, 22:37]
Kaip ir daugelis kankinuosi su ta erkia smile.gif Ir tie pat simptomai sausa oda raudonis ir panasiai Jau antri metai tai pagereja tai pablogeje Negana to dar ir akiu erke yra Dabar geriu vaistus pirmomis dienomis buvo ne kas Dabar matau rezultato pagerejims
Gal gali pasakyti ka naudojai nuo akiu erkuciu, mano pazystama siaubingai kankinasi. Gydytoju vaistai nepadeda, leido net vaistus i akis, ivairus lasiukai, tik visur mokek o naudos jokios
Atsakyti
sveikos ,norejau paklausti kaip jum tie skruostai pradeda kaisti?as nesuprantu kas man yra laukiu pirmadienio leksiu pas daktara ,gydausi peroralini dermatita (aplink nosi ir akis jau 2.5 men ,o pries keleta sav pradejo kaisti zandai vakarais ir tai dilgcioja,na pas mane jie visad megdavo parausti lauke ar kaip salta,o dabar namie sedi ir dega!!!tai nuejau i gk padare pirma procedura na rezultato kol kas nieko nes dar 10 dienu praejo ir vis vien degu o ipac kaip susinervinu,po 5 dienu einu vel daryt ips,o kaisti pradeda nuo ausies ir eina link zando iki melynavimo ,tai skaitau gal erkute gali taip daryt?nors berimu nera ten tik kur peroralinis,nesulaukiu pirmadienio nes sakau viena beda nevaiksto doh.gif
Atsakyti
laba diena smile.gif
o niekam nepleiskanoja vokai ir būtent sritis prie blakstienų šaknų?... mane jau vargina tie dalykai... doh.gif ar čia tik dėl šalčio dabar tinio man taip? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galetumete pasakyti, kuo skiriasi veido erkute nuo aknes? buciau labai dekinga, gal ir kalbejote, bet siuo metu negaliu tiek skirti laiko visos temos perskaitymui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(welniūkštė @ 2012 02 08, 16:39)
Sveikos, gal galetumete pasakyti, kuo skiriasi veido erkute nuo aknes? buciau labai dekinga, gal ir kalbejote, bet siuo metu negaliu tiek skirti laiko visos temos perskaitymui  blush2.gif

Odos erkutė (demodex folliculorum) randama plauko folikule. Ji neretai randama sergant veido rožine. Tai lėtinė odos liga, pasireiškianti veido odos paraudimu, raudonais mazgeliais bei pūlinėliais veido odoje. Retesniais atvejais (dažniau vyrams) nosies oda tampa gruoblėta, sustorėja, mėlynuoja. Pasitaiko ir akių pažeidimų (konjunktyvitas, blefaritas, keratinas, iritas). Odos erkutė tik prisideda prie šios ligos vystymosi, palaiko uždegimą, bet ne visada aptinkama veido rožinės atveju ir nėra pagrindinė ligos priežastis. Tiksli šios nemalonios sunkiai gydomos ligos priežastis nėra aiški. Ligos etiologijai turi reikšmės virškinamosios sistemos, endokrininės ligos, kiaušidžių funkcijos sutrikimai, neurozė. Būna ir paveldimas polinkis sirgti šia liga. Gydymas individualus, priklauso nuo pažeidimo sunkumo, gretutinės patologijos. Specialus preparatas nuo erkučių yra metronidazolis (Rosex, Metrosa).
erkės foto http://www.supermama...?...6491&st=144

Aknė – ne tik odos liga

Aknė – tai bendrinis odos ligos pavadinimas, dažniausiai apibrėžiantis spuoguotą, inkštiruotą odą. Mediciniškai aknė apibrėžiama kaip odos riebalinių liaukų sutrikimas. Ši odos liga gali apimti įvairias kūno vietas, kur gausu riebalinių liaukų. Aknė gali būti įvairių sunkumo formų, tai priklauso nuo sergančiojo odos priežiūros, imuninės sistemos, prevencijos, gydymo ir kitų veiksnių. Dažnai kartu su akne pasireiškia psichologinės problemos: nevisavertiškumo jausmas, kompleksai dėl spuogų, baimė. Nors paaugliai nuo šios ligos kenčia dažniausiai, neretai ji pasireiškia ir suaugusiems, sulaukusiems 25–40 metų amžiaus, tai vadinamoji vėlyvoji aknė.
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 02 08, 18:10)
Odos erkutė (demodex folliculorum) randama plauko folikule.

Labai Jums aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oxypoxy @ 2012 02 02, 14:37)
laba diena smile.gif
o niekam nepleiskanoja vokai ir būtent sritis prie blakstienų šaknų?... mane jau vargina tie dalykai...  doh.gif ar čia tik dėl šalčio dabar tinio man taip? unsure.gif

erkutes tyrimas daromas is zidiniu vietu pagramdzius ir isrovus kelias blakstienas ziurima mikroskopu, taigi jos ten telkiasi... is ten ir traiskanos. gal ten jos ir yra, nezinau...tik zinau kad ten telkias
Papildyta:
QUOTE(mazoji 007 @ 2011 12 18, 18:35)
Sveikos turiu ir as erkute. Gydausi jau kelinti metai , ne pas viena gydytoja buvau, kol sunadus dantis nuvykau iKauno g. Odos ir veneriniu ligu dispanceri, skamba baisiai bet ten specia dirba.
erkute, tepaliuko israse ju vaistinej nusipirkti galima, su ichtiolu ir cinku, veido jokiu budu neplaut vandenuku tik specialiu vandeniu is vaistines kuris pakainuoja, bet jo kai veidui ilgam uztenka, as buteliuka 4-5 men naudoju.
o dar tepaliukas metronidazol- kaip suprantu gydo tas zarazas.
liaudiskom priemonem kaskada ir as bandziau-  tik apgydoma, o jei be gydytojo zinios galima taip "nusigydyt" o juk veidas ne uzpakalis- kaip uzmaskuosi kai atrodai kaip burokas ir per storiausia pudros sluoksni permusa raudonis, po keliu val niezti ir viskas baigisi tuo kad begi valyt makiazo ir kasaisi iki pazalevimo.
po tu tepaliuku, kurios gavau su receptukais- juos parduoda Universiteto vaistinej, jau praejo menesis, veidas svelnus ir raudonis vis maziau musa.
bet svarbiausia- ka man gydytojas pasake- cia yra visa problema zarnyne- kasko netoleruoja organizmas ir tokiu budu iseina alergija i virsu. nieko karsto negerti ir nevalgyti, astraus, maisto vengti, jokiu saunu, pirciu ir baseinu. nuo saules sleptis irgi nesideginti specialiai bet man pavasari pamenu ispanijoj buvau- saule ir juros vanduo padejo, gryzau tokia kaip pries negalavimus buvau- oda lygi, svelni. tik po kiek laiko rudeniop vel viskas prasidejo.
va taip ir vargstu, gal dabar jau nusiramins
sekmes visoms besigydant.

sveika prisijungiu prie ir sio forumo ligos... .yra ir rozine, ir kapiliarai pas mane, ir peroralinis dermatitas... zodziu viskas viena pekla. vaikstau i soliariuma su ideja kad padeda,nes vasara tada kodel nebuna?tai nuo saules...tai jei jau saule blogiau logiskai ar neturetu but vasara blogiau?
Papildyta:
QUOTE(oxypoxy @ 2011 12 19, 08:38)
labai teisingai pasakyta. man gydytoja kiekvienąkart pas ją apsilankius sako, kad žiūrėčiau ką valgau..kai vartojau antibiotikus,tai net pieno produktus buvo uždraudusi,dėl netoleravimo. dėl saulės, jo,ji naudinga, bet tik labai blogas derinys saulė+vanduo. ypač šiltuoju metų laiku..nusibodo ta erkutė negyvai..bandžiau ir tą aliejuką iš kvapų namų, gan neblogai padėjo, bet kitose vietose tas riebalas iškėlė kelis didelius baltus/inkštyrinius spuogus..

koki ta alieju bandei? as tepalus meciau is ona, nes jie man labai issausina oda ir rauksles gilina ar ja net nudegina kartais ... taigi metronidazolio nenoriu tept. ketinu ieskot kas organizme blogai, reguliuot mityba ir kazkiek laiko gal pagert metronidazoli. ir va kazka tokio neutralaus susirast tept,kas negadina odos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besikiskiakopusteliaudama: 11 vasario 2012 - 23:56
Man veido erkė buvo atsiradus (beje ne tik ant veido, o ir ant kaklo ir krūtinės, nors dermatologė sakė kad taip nebūna doh.gif ) dėl kritusio imuniteto (dėl kitų problemų teko gerti imunitetą slopinančius vaistus), šiek tiek atsistačius imunitetui ta erkė veik dingo, bet irgi gėriau metronidazolį (tik turėkit galvoj kad tai antibiotikas), ir kas antrą/trečią vakarą tepiausi aliejuku iš kvapų namų, kuris taip ir vadinasi - aliejukas nuo veido erkutės;dar tepiausi tepaliuku su antibiotikais. Metronidazolio tepalas man irgi nepatiko ir netiko. Prieš tepalus nuprausdavau antibakteriniu muilu. Ir perėjau prie sintetinės antklodės ir pagalvės, o pagalvės užvakaliuką keičiau kasdien. Ir jokių riebių kremų, tik drėkinantys.
Atsakyti
QUOTE(Angle @ 2012 02 12, 14:23)
Man veido erkė buvo atsiradus (beje ne tik ant veido, o ir ant kaklo ir krūtinės, nors dermatologė sakė kad taip nebūna doh.gif ) dėl kritusio imuniteto (dėl kitų problemų teko gerti imunitetą slopinančius vaistus), šiek tiek atsistačius imunitetui ta erkė veik dingo, bet irgi gėriau metronidazolį (tik turėkit galvoj kad tai antibiotikas), ir kas antrą/trečią vakarą tepiausi aliejuku iš kvapų namų, kuris taip ir vadinasi - aliejukas nuo veido erkutės;dar tepiausi tepaliuku su antibiotikais. Metronidazolio tepalas man irgi nepatiko ir netiko. Prieš tepalus nuprausdavau antibakteriniu muilu. Ir perėjau prie sintetinės antklodės ir pagalvės, o pagalvės užvakaliuką keičiau kasdien. Ir jokių riebių kremų, tik drėkinantys.

bet tai cia ne niezai kad reiktu keisti ten visus tuos reikalus? kodel juos keist ? kodel tik kas trecia vakara?o ten su tais kremais kaip, tai jei mano oda labai sausa, tai kaip naudot tik lengvus labai...ar atseit isvis netept kremo ant tu pazeistu vietu tik ta aliejuka?
Papildyta:
QUOTE(samyra1988 @ 2012 01 21, 21:30)
sveikos ,norejau paklausti kaip jum tie skruostai pradeda kaisti?as nesuprantu kas man yra laukiu pirmadienio leksiu pas daktara ,gydausi peroralini dermatita (aplink nosi ir akis jau 2.5 men ,o pries keleta sav pradejo kaisti zandai vakarais ir tai dilgcioja,na pas mane jie visad megdavo parausti lauke ar kaip salta,o dabar namie sedi ir dega!!!tai nuejau i gk padare pirma procedura na rezultato kol kas nieko nes dar 10 dienu praejo ir vis vien degu o ipac kaip susinervinu,po 5 dienu einu vel daryt ips,o kaisti pradeda  nuo ausies ir eina link zando iki melynavimo ,tai skaitau gal erkute gali taip daryt?nors berimu nera ten tik kur peroralinis,nesulaukiu pirmadienio nes sakau viena beda nevaiksto  doh.gif

kas tas ips?
Papildyta:
QUOTE(raganieška @ 2011 12 18, 21:42)
mazoji 007 - dauguma mūsų šituos kančios kelius praėję ir tuos minėtus marmaliukus naudoję. Mėnuo - labai mažas gydymo laikas, po 3 ir daugiau mėn jais tepamės. Oda pradeda labai sausėti, luptis sluoksniai nuo tų tepalų, tipo pažeista erkės nusilupa. O blogiausia tai, kad čia visam gyvenimui, lyg jau praeina ir vėl išlenda  doh.gif
Kad problema žarnyne gali tūnoti visai realu, bet tik ne alergiją  schmoll.gif  doh.gif  alergija yra alergija, o ne erkutė.
Truputis saulė erkutei visai geri, vasarą ji pas mane visada dingsta. O išlenda kai pasilpsat imunitetas šaltuoju metų laiku.

tas erkutes turim visi, tik nuo kazkokio nusilpimo organizme alergijos, organo sutrikimo, zarnyno,imunines ir tt ju padaugeja. jos ypac megsta rusgtine terpe(ty skrandzio rustingumas). o allergija kazkam padaugina ju kieki, tada atsinda daugiau ju veide, ir veidui gaunas alergija nuo ju ir demes gaunas.. nu cia toks ratas. taigi cia nuo beleko gali but
Papildyta:
skaitau cia kad dribsniai kazkoki padeda cia moterim kai kuriom.. prasau papasakokit smulkiau ka ten su tais dribsniais daryt reikia. dekoju
Atsakyti
QUOTE(Besikiskiakopusteliaudama @ 2012 02 12, 00:52)

koki ta alieju bandei? as tepalus meciau is ona, nes jie man labai issausina oda ir rauksles gilina ar ja net nudegina kartais ...  taigi metronidazolio nenoriu tept. ketinu ieskot kas organizme blogai, reguliuot mityba ir kazkiek laiko gal pagert metronidazoli. ir va kazka tokio neutralaus susirast tept,kas negadina odos.

juk bene pusej temos parasyta apie kvapu namu alieju nuo erkutes. nusipirk ir pabandyk, manau, tikrai padetu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Besikiskiakopusteliaudama @ 2012 02 12, 16:23)
bet tai cia ne niezai kad reiktu keisti ten visus tuos reikalus? kodel juos keist ? kodel tik kas trecia vakara?o ten su tais kremais kaip, tai jei mano oda labai sausa, tai kaip naudot tik lengvus labai...ar atseit isvis netept kremo ant tu pazeistu vietu tik ta aliejuka?
Papildyta:

kas tas ips?
Papildyta:

tas erkutes turim visi, tik nuo kazkokio nusilpimo organizme alergijos, organo sutrikimo, zarnyno,imunines ir tt ju padaugeja. jos ypac megsta rusgtine terpe(ty skrandzio rustingumas). o allergija kazkam padaugina ju kieki, tada atsinda daugiau ju veide, ir veidui gaunas alergija nuo ju ir demes gaunas.. nu cia toks ratas. taigi cia nuo beleko gali but
Papildyta:
skaitau cia kad dribsniai kazkoki padeda cia moterim kai kuriom.. prasau papasakokit smulkiau ka ten su tais dribsniais daryt reikia. dekoju

IPS tai intensyvi impulsine sviesa kuri suskaido pvz veido raudoni kapiliarus ir t.t
Atsakyti

klausykit, paaiskinkit man,tai man jei ta erke rasta pas mane tai ka man jau ne peroralinis dermatitas visdelto? ar cia vienas ir tas pats
Papildyta:
as kiek matau tai cia pagrinde jus snekat kuom tepat ir panasiai gydot kad TAS ERKUTES PANAIKINT, bet kodel neieskot priezasties kas skatina ju nenormalu daugejima,m? gal as ko nezinau... as tai va po daktarus varineju [irmoj vietoj ieskau gal atkasiu kas negerai, nes nu juk simptomus panaikinsi,bet priezatis neisnyks, tai ir kils tos erkes as suprantu...ar gi ne taip? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besikiskiakopusteliaudama: 13 vasario 2012 - 20:37