Įkraunama...
Įkraunama...

Veido erkutė

QUOTE(spygluze @ 2011 01 04, 15:24)
Jau kurį laiką naudoju  kremą su negyvosios jūros druska:
http://www.vivasan-v...os-juros-druska

ku tu jį perki?
Atsakyti
Mergaites as galvojau kad man erkute ir tyrimus dariau ,rado erkute ,bet manau kad ja kaskas dar ir isaukia g.gif Nebutinai skrandzio ar zarnyno ar mytybos ir t.t iprociai Tai kaskas tai yra organizmui odai kasko truksta Na pasakysiu tik tiek kad po 3ampuliu silpnu harmonu kol kas liuks Na ir kaip paaiskinti tada ta erkute? Pudra naudoju NIVEJOS bet pas mane labai sausa veido oda ir ji labai ne kaip tepasi mirksiukas.gif Pati nezinau kokia panaudoti ? g.gif Na zodziu patariu visom pirma apsilankyti pas dermatologa Kaip sako patys dermatologai kad odos ligu vis sparciau ir sparciau daugeja Ka mes valgom ir kuo kvepuojam viska sugeria oda ,tai kieno truputi silpnesne tam ir atsiliepe Paziurekite anksciau eiliu tokiu nebuvo odos poliklinikoje o dabar kosmaras doh.gif ir kaip sako gyd sako kad turbut nei vieno vaiko nebeliko nebeelergisko Na reike butinai pas gyd kreiptis o ne paciai gydytis gali pasekmes pabloginti pati sau mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, na as cia sakitau, kad dazniausiai jus isberia puliningais spuogeliais, blizga oda...man buvo visiskai ne taip, o vistiek nustate erkute, nors tyrimu niekas taip ir nedare g.gif man buvo kaktos oda nelygi pasidariusi, kazkas panasaus i apelsino zievele su tokiais vos matomais spuogeliais ir sakyciau vandeningais.... ant skruostu buvo keletas raudonu demeliu ale spuogu, bet pati oda sausa, pleiskanojanti na ir aisku niezulys kazkos buvo, bet pakenciamas... vartojau rozex kremuka ir antibiotikus...na ir buvo praeje, bet va po puses metu as vel pastebiu, kad kakta vel nebelygi darosi verysad.gif

kiek skaiciau tai ta erkute nepagydoma tik apraminama, tai taip man jau ir teks vargt visa gyvenima?
ir dar klausimas dermatologes neklausiau, nes bijojau, kad pavadins neprotinga... bet jusu paklausiu, gal kurios atsakys: ar galima eiti i soliariuma arba degintis sauleje turint veido erkute? Negi dabar negalesiu pasilepinti sauleje kur nors siltuose krastuose ? Siaip senai nebuvau soliariume ir vasara prisisaugau tokiu labai atviru saules spinduliu, bet jau nebenoriu but suris...sakykit dabar turincios sia problema ar einate i soliariuma ir kaip reaguoja oda i tai?
Atsakyti
Negi nera zmoniu, kurie turi sia problema? kuku... biggrin.gif
Atsakyti
Yra yra biggrin.gif nors geriau nebūtų verysad.gif
O erkutė tikrai visam gyvenimui. Dėl soliariumų tai nieko nepasakysiu,nes aš jų tiesiog vengiu, bet vasarą saulutėje tai truputuką pasilepinu ir vasarą erkė turbūt pas daugumą miega. Bent jau man tai vasarą veidelis čiki piki biggrin.gif
Tai kaip tau nustatė erkę be tyrimo g.gif Iš savo liūdnos patirties siūlyčiau nuo tokių gyd. bėgti. Man buvo taip veidą be tyrimų nugydę, kad net palaidų plaukų negalėjau nešioti, nes jų prisilietimas taip dirgino, lyg šepečiu trinčiau verysad.gif
O gal tau alergija? Mano rankos alergiškos saulei (bet ne kiekvienais metais doh.gif ), tai oda psidaro kaip apelsinas ir niežti, atsiranda ir vandeninių puslyčių.
Siūlyčiau nueiti pas tikrą dermotologą mirksiukas.gif
Atsakyti
As pas tikra dermatologa ir buvau smile.gif ji dirbdavo ir privaciai kiek zinau, ir atsiliepimai apie ja geri ... zodziu mane kai apziurejo ji sako, be antibiotiku jau nekur nedingsi, nes veidelis tikrai buvo negrazus doh.gif ir ji man iskarto nesake, kad erke turiu liepe vaistus nusipirkti ir tepaliuka rozex, sake vel ateiti, tai kai nuejau sakau tai kas man cia yra...tada ir pasake, kad erkute g.gif bet zinok vaistukai padejo thumbup.gif menesiuka vartojau panasiai, bet po to dingo visos problemytes, bet va pusmetis praejo ir se tau.... tai vel rozex kremukas pagalbon atejo smile.gif o tai gal del to vasara ta erke ir miega, kad saulutes gauna, gal tikrai reiktu pasisildyt joje dazniau... g.gif nors man ta pati dermatologe pasake kai israse vaistukus, saule yra tavo priesas nr. 1 verysad.gif tai va del to ir klausiu, ar tikrai jau taip ir reikia vengti tos saulutes? kaip kitom saulute veikia sia problema? Pasidalinkit patirtimi... 4u.gif
Atsakyti
Rozex gydomi rožiniai spuogai.

Rožiniai spuogai – tai vienas ar keli odos pažeidimo požymiai: paraudimas, kuris panašus į kraujo priplūdimą, spuogeliai, mažų papulių sankaupa nosies srityje ir (arba) plonos raudonos linijos, atsiradusios dėl kapiliarų išsiplėtimo.

Odos erkutė (demodex folliculorum) randama plauko folikule. Ji neretai randama sergant veido rožine. Tai lėtinė odos liga, pasireiškianti veido odos paraudimu, raudonais mazgeliais bei pūlinėliais veido odoje. Retesniais atvejais (dažniau vyrams) nosies oda tampa gruoblėta, sustorėja, mėlynuoja. Pasitaiko ir akių pažeidimų (konjunktyvitas, blefaritas, keratinas, iritas). Odos erkutė tik prisideda prie šios ligos vystymosi, palaiko uždegimą, bet ne visada aptinkama veido rožinės atveju ir nėra pagrindinė ligos priežastis. Tiksli šios nemalonios sunkiai gydomos ligos priežastis nėra aiški. Ligos etiologijai turi reikšmės virškinamosios sistemos, endokrininės ligos, kiaušidžių funkcijos sutrikimai, neurozė.

Taip, šį tepalą ir nuo erkės naudojam, bet jai nustatyti tikrai reikalingas tyrimas. Gal tau veido rožinė? g.gif Aišku, čia tavo reikalas, bet kai gydo tik pažiūrėjus, tai tokia jau ir tikra dermotologė. Nežinau iš kokio tu miesto, bet nueik į odos polikliniką ir nemokamai padarys tyrimą.

Atsakyti
g.gif jo man sake, kad rozinai spuogai tie spuogai buvo keli ant zando, bet jie tokie sausi, tiesiog rausvas pakilimas, su kapiliarais as taip pat turiu problema, bet ne taip stipriai issiplete, tiesiog sake saugoti oda, nes turesiu problemu, bet tikrai kalbejo ir apie erkute..

cia straipsni radau tai manau, kad mano dermatologe ir yra tokios nuomones, bet kaip suprantu dabar nevisai ji teisinga... g.gif

„Dažnai įprasta rožinę vadinti veido erkute, – sako gydytojas. – Tačiau pasirodo vis daugiau mokslinių straipsnių, įrodančių, kad rožinės priežastis nėra erkutė, kitaip vadinama demodeksu. Nėra jokių įrodymų, kad ši erkutė sukelia ligą, deja, dauguma žmonių iki šiol šventai tiki priešingai. Daugelis mokslininkų mano, kad demodeksas rožine sergančių pacientų odoje dažniau randamas todėl, kad jam yra lengviau įsitvirtinti jau pažeistoje odoje.“

Svarbu, kad vaistus teisingus israse, kaip jau ji ten supranta ta liga taip, bet neduok dieve butu odai padare mano blogiau uch gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(gosas @ 2010 12 14, 22:13)
Sveika
Reikalai geri kol kas labai pfu pfu oda super neatsimenu kada tokia turejau  thumbup.gif
Klausiau ji pasiule dabar tepti IWOSTIN ta zalia krema stiprinti kraujagyslem Tai dabar su juo ir pasiteplioju Sake ustenka jo ir apsaugai nuo salcio  o jei beria raudonais spuogais tai gali rozex patepti ar metronidazolio kremu sako kad rozex gerai bet man jis prastai  schmoll.gif geriau buvo lietuviskas metrinadazolio kremas gaminamas vaistineje

O tą metrinadazolio kremą gamina tik pagal receptą? Kažl
kokia neviltis, viskas buvo čiki piki, bet prieš pora dienų naktį prabudau nuo to, kad veidą nors draskyk doh.gif praėjo vėl berti, kasytis, tik neįsivaizduoju dėl ko?
Atsakyti
jau geriau kreipkis pas dermatologa, nes jei jau tokia stadija, kad veida norisi draskyt tada gal jau net ir antibiotiku prireiks...
Atsakyti
Gerai būtų, kad gyd. normaliai žiūrėtų... Per tris metrus pasižiūri ir pasako, kad gražiai atrodot, o oda išberta smulkiais spuogučiais, niežti... doh.gif
Viliuosiu, kad pagerės, bet jau po truputį prarandu viltį....
Kaupiuosi bartis ir reikalauti erkutės tyrimo.... doh.gif
Ištyrė tik nuo alergijų ir nieko nerado.... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisanta: 26 sausio 2011 - 21:43
ieskok kitos dermatologes, ieskok kol rasi tokia kuri su tavim kaip su zmogum bendraus ir normaliai apziures 4u.gif
Atsakyti