Įkraunama...
Įkraunama...

Veido erkutė

QUOTE(Ajste @ 2005 05 17, 16:32)
Neseniai pasiskaitinėjus SM pradėjau rytais praustis kontrastiniu dušu (kol kas tik veidą) ir netikėtai atradau, kad nebeesu raudonskruostė kaip ankščiau clap.gif  Šiek tiek rausvumo liko, bet palyginus su burokiniais skruostais, kokie buvo (nuo erkutės) taj daaaug geriau thumbup.gif  thumbup.gif ir odelė švelnesnė
Pabandykit ir jūs, gal padės? wub.gif  biggrin.gif

Manau, kad tokiu budu tu uzgrudinai odos kapiliarus. Jie gal kiek susitrauke, o erkute cia ne prie ko...
Atsakyti
QUOTE(SKAIDRE @ 2005 05 05, 12:51)
Sveikute:)
Buvau pas odos dygytoja, kur pasiule Inguole...(del erkutes)
Zodziu, paskyre gydyma....

Na ir koie atsiliepimai apie mano rekomenduota gydytoja? Ar gydymas tau padejo? Pasidalink savo ispudziais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2005 06 06, 09:16)
Na ir koie atsiliepimai apie mano rekomenduota gydytoja? Ar gydymas tau padejo? Pasidalink savo ispudziais mirksiukas.gif

Pasak gydytojos, siuo metu pas mane nebuvo erkutes.Atseit, kazkokia veido alergija.Gyde antihistamininiais vaisais, tepalu "elocon". Tepliojausi apie geras dvi savaites, bet veido kaitimas, raudonavimas nepraejo. Tai gydytoja jau nebezino, kas man yra.Kol tepliojausi tuo tepalu, spuogeliai lyg ir isnyko, bet kai baigiau tepliotis, jie vel atsirado.... nieko nesuprantu sad.gif pradejau vel teptis, tai spuogeliai (tokie mazi, vandeningi) vel pranyko, bet veidas ir toliau rausta ir kaista...
Vienu zodziu, nieko nesuprantu, nebezinau, ka ir daryti, kas cia man darosi cry.gif
Gydytoja irgi nebezino, ka daryti sad.gif Nebezinau kur dabar kreiptis, ir kaip isspresti sia problema sad.gif Jau taip nusibodo vaikscioti su raudonu, "deganciu" veidu cry.gif
Atsakyti
QUOTE(SKAIDRE @ 2005 06 06, 12:50)
Pasak gydytojos, siuo metu pas mane nebuvo erkutes.Atseit, kazkokia veido alergija.Gyde antihistamininiais vaisais, tepalu "elocon". Tepliojausi apie geras dvi savaites, bet veido kaitimas, raudonavimas nepraejo. Tai gydytoja jau nebezino, kas man yra.Kol tepliojausi tuo tepalu, spuogeliai lyg ir isnyko, bet kai baigiau tepliotis, jie vel atsirado.... nieko nesuprantu sad.gif  pradejau vel teptis, tai spuogeliai (tokie mazi, vandeningi) vel pranyko, bet veidas ir toliau rausta ir kaista...
Vienu zodziu, nieko nesuprantu, nebezinau, ka ir daryti, kas cia man darosi cry.gif
Gydytoja irgi nebezino, ka daryti sad.gif  Nebezinau kur dabar kreiptis, ir kaip isspresti sia problema sad.gif  Jau taip nusibodo vaikscioti su raudonu, "deganciu" veidu cry.gif

O ka ji siulo?
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2005 06 06, 13:18)
O ka ji siulo?

Tas ir yra, kad ji nebezino ka daryti, sako, kad pati nesupranta, kodel man kaista ir raudonuoja veidas ir kodel visa tai nepraeina sad.gif
Sako, kad nebezino kaip man padeti..... bet tai, bliamba, tai juk vistiek kazkas man yra, juk nenormalu, kad darosi tokie dalykai su mano oda....
Zodziu, nebezinau ka dabar daryti, kaip visa tai issigydyti sad.gif ?
Atsakyti
QUOTE(SKAIDRE @ 2005 06 06, 18:10)
Tas ir yra, kad ji nebezino ka daryti, sako, kad pati nesupranta, kodel man kaista ir raudonuoja veidas ir kodel visa tai nepraeina sad.gif 
Sako, kad nebezino kaip man padeti..... bet tai, bliamba, tai juk vistiek kazkas man yra, juk nenormalu, kad darosi tokie dalykai su mano oda....
Zodziu, nebezinau ka dabar daryti, kaip visa tai issigydyti sad.gif  ?

g.gif joooooooooo
cia tai problema...
Tiesa sakant kai isgyde man erkute man dar irgi ilgai kaisdavo veido oda. Labai greitai sualergizuodavo i viska - netinkama ora, maista, apie alkoholi (pvz alu) net nekalbu... Bet po truputi tai praejo. po to turejau kita probelma - perstejo visa kuna, ypac nugara ir rankas. mama nwet pykdavo kai kasydavausi, sakydavo, kad as blusus turiu. O man taip perstejo... As net maudytis bijojau, nes po to ypac padidedavo odos suirzimas. Gydytoja sake, kad alergija. Prirase vaistu - nuramino oda, praejo. Po to pradejau vartoti kremus kitus - sakyciau isnyko ta problema ir oda normali pasidare. Ir maudausi kasdien thumbup.gif
Gal tau cia kas panasaus?
Beje problemos del erkutes atsirado kai pakeiciau darba (t.y. kitos darbo patalpos) ir apturejau stresa. be to dar tuo laiku Eris krema pavartojau, kad kapiliarus sutrauktu. tai kai sutrauke - po siai dienai matosi cry.gif
Atsakyti
mano mama jas išsigydė su aktimeliu, gėrė jį kiekvieną rytą ir išgijo, nieks daugiau nepadėjo, hm gal čia toks sutapimas, nežinau, bet tap išsigydė kaip ji sprendžia.
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2005 06 06, 08:14)
Manau, kad tokiu budu tu uzgrudinai odos kapiliarus. Jie gal kiek susitrauke, o erkute cia ne prie ko...

Aš gi ir nesakau, kad atradau naują erkutės gydymo būdą blink.gif ... Vienintelis ryšys su šia liga yra tai, kad kiek teko susidurti su žmonėmis turinčiais erkutę, jų oda stipriai paraudus sad.gif . Tokia buvo ir mano cry.gif , o kai pradėjau taip praustis tai paraudimas susilpnėjo, o kartais ir visai nematomas thumbup.gif . Ir pasidalinau savo atradimu (man tai buvo atradimas) su kitom, gal kas pabandys ir irgi tiks ir patiks mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
nu as jau 6metus gyvenu su ta erkute ir jau nesitikiu kad kas man ja pagydys. amziais zandai raudoni, kkata blizga ir t.t cry.gif
ar jus bent turit issirinkusios krempudra kad oda tikrai butu matine ir nesiriebaluotu? as tokios neradau... gal ka patartumet jei esate bandziusios?
va, kas mano erkute kiek pristabdo tai kad geriu beta carotina ir i savaite po karta nueinu i solariuma, ja kazkiek pasvilina o is vidaus gauna vitaminu ir tiek. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(cilija @ 2005 06 08, 20:38)
nu as jau 6metus gyvenu su ta erkute ir jau nesitikiu kad kas man ja pagydys. amziais zandai raudoni, kkata blizga ir t.t cry.gif
ar jus bent turit issirinkusios krempudra kad oda tikrai butu matine ir nesiriebaluotu? as tokios neradau... gal ka patartumet jei esate bandziusios?
va, kas mano erkute kiek pristabdo tai kad geriu beta carotina ir i savaite po karta nueinu i solariuma, ja kazkiek pasvilina o is vidaus gauna vitaminu ir tiek.  cry.gif

O gal tu pabandyk bent rytais praustis šaltu vandeniu (arba kontrastiškai) ir po to nusišluostyti veidelį minkštu frotiniu rankšluoščiu (truputį pamasažuojant) ir tada pasitepti lengvučiu drėkinamuoju kremu ar losjonu, kad netruktų odos (aš naudoju vichy losjoną-labai man patinka wub.gif ). Po kokios savaitės turėtum pamatyti skirtumą. Na, jei nepadės, tai manau ir nepakenks ir ryte būsi žvalutė mirksiukas.gif
Atsakyti
Manau, kad erkute galima isgydyti, o vat kitos veido problemos...
zinote supratau, kad man baisiai persti veido oda pries mmmmmm. ir kas idomiausia ne visa plota, o konkretu taska. fu kaip nemalonu cry.gif
Atsakyti
Man veido erkutę išgydė tepalu, kurį pagal receptą pgamino EUROVAISTINĖJ. Sudėtis buvo tokia: Trichopoli 0,15, Erytromycini 0,1, Bepantheni 20,0. Gavosi toks riebus riebus kremas, kurį reikėjo tepti 2 kartus dienoj. Gydytoja dermatologė mėnesį nerekomendavo veido prausti vandeniu- buvo galima valyti nealkoholiniais valikliais, liepė nevartoti alkoholio, neitį į pirtį, atsisakyti aštrių, riebių patiekalų, karštų ir atšaldytų gėrimų irpatiekalų. Tiesa, apie 2 savaites dar reikėjo gerti antibiotikus. Tpfu tpfu tpfu, erkė neišlenda jau 1,5 metų thumbup.gif clap.gif thumbup.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti